THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, November 22, 2010

Kenduri Sambut Menantu

Semalan auntie pergi kenduri kahwin lagi.

Emm..ari tuh kenduri anak perempuan nyer

setelah sebulan berlalu, menantu nyer pulak
sambut kenduri di rumah nyer..

Kenapa jarak tempoh yg lama??..

Ohhh...kesian sebab pengantin lelaki baru
'kehilangan' ibu nya beberapa minggu sebelum
kenduri kawin.

Uncle snap beberapa gambar utk kenangan
tapi bergambar berdua??...
Elekkk...tak de

Baju dan tudung auntie..uncle sendiri yang pilih dan gosokkan

Auntie pakai ajer..


Tudung yang auntie pakai tuh, hadiah dari menantu
pada hari raya puasa tempoh hari

Auntie tanya anak auntie Khairul..
beli di maner tudung nih..
Ohh..dari butik kat Melaka, kata nya..

Tima kasih, cantik dan halus kain nya..
Yea lah mama..90 hinggit tuh..

Amboi..kenapa mahal sangat??
Lain kali beli dua..he he he

Tima Kasih Zeity..menantu ku

Layan gambar2 lagi

Auntie sedang dukung cucu pertama kawan auntie
Kuzzzzzz semangat..tombam nyer..



Ibu nya di sebelah auntie, classmate peeja di MRSM


Dalam tak kuat pun, auntie teringin nak dukung budak2 kecil..
Ishh...rasa tak sabar nak dukung cucu sendiri


Aper lah yang membuat auntie sampai sengott2 mulut tersenyum..

Oh yea..auntie pakai hearing aid..
nampak auntie tergelak2
tapi haram jadah tak dapat tangkap butir2
terlalu bising dengan suara2 ramai..
Sakit telinga auntie..


Mak pengantin perempuan yang berdiri di sebelah auntie


Kami bergerak dari Pinggiran Ukay menuju ker Gombak,

7 buah kereta

Cantik perut?? He he he

Muka auntie yang konfuse,
memang binget telinga, paluan kompang, loud speaker dgn muzik2
tak sabar nak bukak hearing aid..



Aper yang auntie fikir kan??..
Bila pulak lah turn kedua2 anak pompuan auntie??

InshaAllah...yang baik kita doakan
Allah perkenan kan jua nanti...

24 comments:

  1. insyaAllah auntie.
    masa anak2 pompuan auntie akan tiba jgk nnt :)

    seronok ye nak jadi nenek.
    Semoga semuanya sempurna :)
    insyaAllah

    ReplyDelete
  2. haha.lawak la entri kali ni.lagi2 part tudung dgn caption gambar yg cantik perut tu. hahaha.

    p/s:pandai uncle matching kan baju dgn tudung utk auntie ye :)

    ReplyDelete
  3. Salam Pn Nani...

    patutlah bapa kakcik tak nak 'pakai' hearing aid tu.. dia kata bising sangat. Akhirnya terbuang macam tu je! :(

    ReplyDelete
  4. Biar saya teka...Tudung A.R.I.A.N.I ek Auntie?...betul tak? :)

    ReplyDelete
  5. hehehe. dengar tu budak2??? aunty sudah hint2 baekkkk punya.

    ReplyDelete
  6. ohh... uncle so sweet siap pilihkan baju, siap gosokkan. u're so lucky aunty..

    ReplyDelete
  7. Untie pakai tudung biru cantikler nampak lebih mudaa you..

    ReplyDelete
  8. tombam kan? pija pun tak jumpa lagi anak ib. huah huah. tp kalau jumpa pun bukan cheq reti nak dokong2 ni.

    "Dalam tak kuat pun, auntie teringin nak dukung budak2 kecil..
    Ishh...rasa tak sabar nak dukung cucu sendiri"

    bikin gue tersedak mihun. takuit. larikkkkk.

    ReplyDelete
  9. Jodoh tu ketentuanNya. InsyaALLAH, masanya akan tiba nanti. Bila kenduri kahwin anak2 untie, tentu lebih meriah...

    ReplyDelete
  10. salam untie,

    cantik tudung untie pkai..(^_^)
    maybe noy n pija bersanding sekali kot..hehehe insyallah,

    ReplyDelete
  11. Keep on writing Auntie.

    your blog rocks. Ikhlas and jujur.

    tak macam nanirostam.blogspot.com tu .. dok nak up aje diri dia....

    please auntie dont be like her.... asik dia je yg bagus nye...

    ReplyDelete
  12. hai auntie ..

    hw are u??? Auntie ok??

    ReplyDelete
  13. Salam MM,

    Saya pun asyik makan kenduri sana sini. Anak saya sorang pun belum kawin lagi...belum lagi nampak bayangnya pun.

    Yang sulung baru masuk dua enam...anak lelaki, yang ke dua baru masuk dua-dua, jugak lelaki yang bongsu baru masuk lapan belas...jugak lelaki...

    Kena tunggu sajalah...

    errrr...ada sape-sape nak pinang anak lelaki saya????? wakawakawaka!!!!!:-)

    ReplyDelete
  14. memey : Auntie memang benar2 berdoa agar anak2 pompuan auntie kahwin sebelum auntie 'kembali'..
    jadi nenek?? InshaAllah bulan Feb 2011 ..he he he

    LSS : Uncle memang pandai gayakan pakaian auntie..memang dari muda2 dia yg suka membeli pakaian auntie..

    Intan : Si kecik tuh, tak takut orang..siapa saja boleh dukung, tak nanges..

    kak cik : Hearing aid tuh..akak kena pegi banyak sessi/apt lagi utk adjust bunyi2..

    ReplyDelete
  15. faraulah : Auntie tak perasan pada mula nya, bila fauralah tanya auntie pun pi check...A'ah betul lah..

    Tij : Tulah moga budak2 tuh set date utk lansungkan hari bahagia mereka..

    Cikpuanmuda : Memang uncle cam gitu..dari muda dia yang gosokkan
    baju2 auntie..he he he
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  16. mamawana : Aduh..tudung biru nampak lebih muda?? TQ

    peej : Apa yang takuittt nyer..suatu hari nanti peej akan lalui juga..
    InshaAllah..

    Kuasai Minda : InshaAllah..ada jodoh tak kemana..
    tentang kenduri kawin, auntie dah kata kat anak2 auntie..konsep serhana tapi mantapp..
    InshaAllah..

    ReplyDelete
  17. nazidhan : Auntie dah cadang buat sekali tapi dia orang tak nak..
    malah buat empat bradik sekali gus..kan ker economi..kata orang kampung...
    'sep duit' he he he

    Anon : Ishhh...jgn lah komen macam tuh..
    Itu hak dia, karekter masing2..
    Auntie memang simple and low profile..

    b.r.u.t.a.l : Kumpul duit banyak2, sebab nak minang anak dara org..sekarang nih..cekek leher..hantaran nya..
    auntie tak suker 'jual' anak..
    mesti fikir budget kpd bakal suami mereka..

    ReplyDelete
  18. kakcik@ella : Auntie okay..Alhamdulillah..TQ

    Auntie Yan : Ohh..anak lelaki memang elok lambat sikit kawin..biar mereka matang..
    macam anak akak yang sulung tuh..
    tiga puluh baru ada jodoh nya..
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  19. aunty
    kita nak hadir majlis kenduri tu boleh? ;p

    ReplyDelete
  20. Debab sungguh. Chumel.
    Bukan menantu sulung Auntie pregnant ke? Tak lama lagi jadi lah nenek :)

    ReplyDelete
  21. a ah..tu tudung ariani~patern pelangi punya...saya suka patern tu,,cantik..hege, pejam mater ajer.. ;)

    nnt knduri belah perempuan, berganda2 penat dari kenduri sambut menantu.. ;)

    ReplyDelete
  22. okla tu taste uncle tu..pandai matchkan baju n tudung auntie.. and semoga anak2 auntie cepat dpt jodoh..
    ALL IN ONE

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...