THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, November 25, 2010

Episod 77 - Sakit Ganjil

Imbasan episod 76

Auntie dapat sekeping gambar
gadis yang amat cantik
untuk adik ipar auntie.

Dia terkedu melihat gambar tuh
dan minta auntie arrange
untuk ziarah kerumah kawan auntie..

Auntie setkan appointment..
kami bertiga, auntie, uncle dan adik ipar pun pergi lah
kerumah nya pada suatu petang..

Kami di layan berbual oleh suami isteri
kawan auntie...

Sebentar kemudian..
Gadis tuh keluar dari dapur
Sambil memegang dulang
yang berisi cawan2, teko dan
kuih2..
ingat lagi auntie kuih koci dan kaswi

Gadis tuh menundukkan kepala
pemalu orang nya..
dia meletakkan dulang di atas coffee table..
dan terus nak beredar..

tanpa melihat adik ipar auntie disitu..

Kakak nya dengan sporting berkata..
Ehhh...tuangkan kopi tuh dulu..
dan hulurkan lah satu persatu
pada kawan2 akak nih..

Gadis tuh..
nampak dia gugup dan malu..
sebab piring dan cawan yang di hulur
bergegar2..

Sekejap sajer, ..adik ipar auntie dapat nengok..
kami balik kerumah
dan auntie bertanya dengan adik ipar auntie

Hahh..macam maner tadi??
okay tak?? suka tak??

Saya memang lah suka..
tapi saya risau... dia tak sukakan saya
sebab saya cik gu jer..
dia boleh dapat lebih dari saya kak nani..
kata adik ipar..

Hisshhh...nanti akak tanya lah kawan akak tuh..
Dont worry...ada jodoh..InshaAllah

Kesokkan hari nya auntie ulang
pergi rumah kawan auntie..

Macam maner Wan??
Adik Wan suker ker bila tengok adik ipar kak nani??

Entah lah kak nani, saya bertanya dengan dia tapi
dia diam tak berkata2..

Wan tanya tak pada dia, dah ada boyfriend ker??
setahu saya....Dia tak de boyfriend..
tapi kawan suami saya a fotographer dah mula
usar2 dia..
Budak tuh dah mula nak ketengahkan dia, untuk buat
photographic model..

Berdebar2 hati auntie bila mendengar jawapan
dari kawan auntie tuh..

emm...apa kata akak minta izin untuk adik ipar
akak bawa dia keluar..
biar dia tanya sendiri kat dia

Elok jugak kak..
biar dia sendiri bagi kata putus..
Kalau adik akak dah serius..nak memperisterikan dia..

So mereka keluar..
mereka pergi rumah adik ipar perempuan
auntie di Gombak (dah arwah)





Beberapa hari kemudian auntie pula
ajak mereka kerumah auntie..


Auntie tengok paras wajah gadis tuh
berseri2...asyik tersenyum2..

Nampak positif..he he he..

Tak silap auntie..
tiga bulan selepas tuh..
mereka bertunang..
macam2 ujian yang adik ipar akak lalui
masa tempoh bertunang..
tak ingat pulak auntie berapa lama..

Susahlah saya kak nani..kata adik ipar

Pasal lak.??.

Kak nani bayangkan lah..kalau saya berjalan dgn dia
semua orang toleh2 kat dia..
sampai ada motor tergolek pun ada..
masa kami nak melintas jalan..

Ishhh...serius?? sampai macam tuh..
Kau mesti lah rasa bangga dpt tunang
yang cantik macam tuh..
pasal lak susah..kata auntie

adik tak jawab..dia hanya mengeluh..

Auntie bertanya lagi..
Okay ker kau nih??
macam ada masaalah jer??

Entahlah kak nani, mungkin dia terlalu muda lagi
Mungkin dia baru tahu yang dia ada 'value'

Tak per lah..biarkan..kalau dia sayang kau
dia tak kemana..

Saya tak suka macam tuh..
Saya dah plan nak kawin hujung tahun nih..
tapi kak nani..dia dah pun berada di JB..

Saya baru jumpa dia..kat JB
Dia minta kerja..
dapat kerja kat JB sebagai model
Jadi saya tak suka lah..
Bila saya membantah..
dia pulangkan cincin..kat saya

Lahhhh...aper jadi nih??

mudah sajer..air mata adik ipar auntie mengalir
depan auntie..

Tak per sabar, nanti akak bertanyakan pada kawan akak
yang adik nya pulangkan cincin..
kakak dia tak tahu menahu lagi..
mesti nanti kakak dia malu..

Biarlah kak nani...
Dari awal2 lagi, kalau ikut firasat abah..(arwah bapa mertua auntie)
tunang saya tuh susah nak di kawal..
keras hati..

Ishhhh...abah nih..ada2 jer
kau yang sepatut nya..mesti tahu macam maner nak
didik dia..kata auntie..

Tak payah kak nani bertanyakan pada kakak dia
biar saya sendiri pujuk dia..bila dia dah reda nanti..
tak per lah..dia nak rasa berkerja dulu..

Nanti saya sendiri akan pergi rumah Kak Wan
nak adukan perkara nih..

Okaylah suker kau lah...

beberapa bulan berlalu...

Tahu2 jer..adik ipar auntie kata..

mereka nak kahwin..
dia berhenti sebagai model

Alhamdulillah...

mereka pun berkahwin..

mereka duduk di Marang, Trengganu


Menyarung cincin kahwin

Auntie mengucap tahniah kpd kakak nya
selepas selesai akad nikah..

Kenduri Kawin..rombongan dari Melaka
anak auntie Khairul berbaju merah dan Hafizi berbaju biru
memegang bunga manggar

Adik ipar bergambar dengan hantaran dari kedua2 pihak
di rumah pengantin perempuan

Gambar Bersanding

Selepas kahwin...
Isteri nya sakit teruk..
sakit yang ganjil..

Kulitnya dari kepala sampai ker kaki
jadi menggelupas macam ular salin kulit..
Puas adik ipar akak bawa berubat..
dengan specialist dan secara traditional..
Hampa...
penyakitnya tak hilang
sampai lah sekarang..
tapi tak seteruk masa mula2 kawin

Konon nya..ada orang suka dia
masa dia di kampung nya..
sebab tuh..kakak nya bawa lari ker KL

Dua tahun kemudian..adik ipar auntie
minta bertukar ker Melaka
Adik ipar auntie bawa isteri nya
berubat di Muar, Johor

Imam tuh berpesan...
Isteri nya tidak boleh makan benda yang berduri..
kulit nya akan menggupas balik..

Sekarang mereka dah ada enam orang anak..
3 lelaki dan 3 perempuan
Kesemua anak2 nya
Hensem2 dan cantik2, ikut macam mak nya..

InshaAllah..

auntie akan sambung citer pasal keadaan rumah
auntie yang ada gangguan misteri..

di episod seterus nya..

32 comments:

  1. SALAM,
    TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN.MENARIK

    ReplyDelete
  2. Uhh bertuah adik ipar Auntie.
    Sweeett je depa kan!

    Auntie,
    nanti letaklah pic mereka yg terkini. Mesti hot!!

    ReplyDelete
  3. saspen la untie nak tunggu episode seterusnya

    ReplyDelete
  4. nak doa esok ada sambungan aminn

    ReplyDelete
  5. Kesian saya baca cerita Nani.Jadi orang cantik pun macam macam dugaan.Apalah agaknya balasan kepada yang membuatnya jadi begitu...
    Syukurlah kesudahannya kekal bersama.

    ReplyDelete
  6. wowww semakin menarik citer ni,..sy mcm baca novel tau untie..sangat seronok..bravo untie moga untie sihat dan dpt buat episod sambungan :)

    ReplyDelete
  7. wow..memang dasyat dugaan yang keluarga adik ipar auntie hadapi ..tapi mereka masih kekal yee. huh best cerita ni. memang akan tunggu kesinambungannya. terima kasih.

    ReplyDelete
  8. biasalah aunty....dlm dunia ni ada saja org yg PHD, sampai sanggup buat benda2 kurafat mcm tu...

    Saya suka baca kisah2 lama aunty ni....dekat pd tu kat mana tepat mkn sedap yg aunty mkn dgn family tu?

    ReplyDelete
  9. Wah, ur biras is so pretty. Not bad ye pilihan Aunty? Wow!!

    ReplyDelete
  10. auntie...takde ke gambar pasangan ni dengan anak2 mereka..?

    x sabar nak tunggu sambungan..

    moga sihat ye auntie..

    ReplyDelete
  11. suka
    suka
    suka

    makin best nih.
    cepat2 sket update aunty ehhh? hehehe

    ReplyDelete
  12. lawa laaaa pengantin..sekali imbas macam mat saleh

    ReplyDelete
  13. itu yg dikatakan jodohkan...

    eeii..nak tgk muka depa skang, leh tak auntie..hehehe..

    ReplyDelete
  14. siannye, sekarang ni cmne..?

    ReplyDelete
  15. berat sungguh ujian bagi mereka..

    ReplyDelete
  16. aunty kalau ada gambar mereka sekarang best juge kalau dpt tgk.. hehehe

    ReplyDelete
  17. saspen giler nak nunggu episod seterusnya auntie.....hehehe

    zaidah bt saad

    ReplyDelete
  18. kawen jugak dowang akhirnya! memacam dugaan. yelah, bini cantek :) dah agak dah, musti anak2 dia pon cantek2 jugak. hehe...

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah..selamat dorang berkahwin

    ReplyDelete
  20. we want more! we want more! hehe.lagi auntie lagi,tak sabar nk baca ni.

    ReplyDelete
  21. x sbr tggu sambungan citer nih..berdebar2 pulak bila baca

    ReplyDelete
  22. fuhhhh byk dugaan yer .. tp bak kata org "kalau jodoh x kemana" :-))

    ReplyDelete
  23. mula2 saspen ingat xjd kawin akhirnya kawin jgk...Alhamdulillah..tp diduga ada sakit misteri plak...kesian dia...

    ReplyDelete
  24. sekali pandang mcm muka julia rais pun ada...no wonder sgt hot pd masa tu...

    ReplyDelete
  25. suspen jgk td igt2kn x jd kawen.
    alhamdulillah jodoh kan.

    ReplyDelete
  26. klu dah jodoh... tak ke manakan auntie...

    ReplyDelete
  27. auntie..suke la cite auntie nih..suspen..hehehe..

    ReplyDelete
  28. LF : Tima Kasih Dato'

    Solly : Gambar dia orang terbaru?? Emm..rasa2 nya tak de..

    VP : he he he sabar yea anak ku, auntie ni terkial2 sikit..lembab

    Eisha : Sampai nak berdoa ada sambungan..Huishhh..dah addict yea..TQ

    Mamason : Tulah, semua org ada ujian nya..hanya Allah yang menentu segala..

    Anak emas : kisah hidup auntie semua nya.. harap2 auntie sihat utk bercerita seterus nya..InshaAllah

    Shahrizat : Ujian yg mereka lalu amat hebat..tapi auntie tak bercadang utk menceritakan kehidupan adik ipar tuh..

    ReplyDelete
  29. finie : Tanya tempat makan?? tak faham pertanyaan pulak nak jawab

    zie : TQ

    megawati : Gambar terbaru tak de lah pulak..nanti2 kalau auntie balik kg akan auntie usahakan..

    Tijah :
    Okay
    Okay
    Okay..InshaAllah..he he he

    Ann : A'ah, dia masih lawa tak ubah walau pun dah bertahun berlalu..

    nasaoji : InshaAllah auntie usahakan

    marina : Mereka Masih menghadapi ujian Allah..

    ReplyDelete
  30. Daun : Memang hebat ujian mereka, hampir2 terkandas..

    eiyra : InshaAllah jika ada auntie upload

    zaidah : He he he tunggu dan ikutlah citer2 kisah2 lama auntie

    Ai : A'ah anak2 ikut acuan mak dia..he he he

    shuweet : Syukur

    LSS : Okay...next episod tonite will be serammmm...

    yatie : Berdebar2..yea ker..he hehe

    Jiejah : Memang benar, kalau ada jodoh tidak kemana..

    softtouch : Memang dia orang tuh, lalu ujian yg amat besar

    finnie : She looks hot, but pemalu..

    dream logic : ending nya kawin juga..

    Intan : Emm..jodoh, pertemuan, maut dan rezeki hak Allah menentukan nya

    Cik Atie : Stay on with me..

    ReplyDelete
  31. suwit nye adik kwn aunty nih..mcm mix..hihi

    ReplyDelete
  32. cantik sungguh adik kwn aunty tu..tp byk pulak dugaan melanda hidup dia..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...