THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, November 23, 2010

Episod 76 - Ada Jodoh??

Imbasan episod 75

Selepas tamat pengajian uncle di MTAT
selama setahun..uncle di tugaskan
di Mindef, KL

Auntie minta izin dari arwah abah utk
berpindah..dari rumah nya..

Kami dapat menyewa di Taman Melawati
di Ulu Kelang, Selangor..
Tak jauh dari rumah arwah abah..
Alhamdulillah..

Emmm...nak imbau balik duduk di rumah sewa tuh..
Rumah yang compact..dua tingkat, rumah basic jer..
ada tiga bilik tidur dan 2 bilik air..
Auntie tak pernah jumpa owner rumah tuh,
tiap2 bulan masukkan duit sewa dalam accountnya
Terima Kasih Hj Ismail sebab sewa rumahnya adalah
below market..RM270 sebulan...sedangkan rumah2
lain was RM350 ketika tuh..
Auntie duduk kat rumah tuh selama 2 tahun

Kawasan taman yang boleh di katakan
'mini garrison' kebanyakkan nya jiran2
family tentera...so auntie rasa selesa
ramai lah kawan2 kat situ..
rasa tak asing..petang2 auntie strolled
around dengan anak2..ada padang permainan

Dulu masa kat PD auntie buat aerobic dengan
menggunakan vidoe Jane Fonda kat rumah kann..
tapi bila kat situ, auntie enrolled myself with
an aerobic instructor..auntie was fit as a fiddle


Dah sebelas tahun berkawin

Peeja dah tadika, Noy pula dah 2 tahun

Bila auntie masuk class aerobic, auntie berkenalan
dengan saorang perempuan Trengganu...
dah kawin..ada anak 2..muda pada auntie..
bila habis class auntie ajak dia minum2
kat rumah auntie..kami jadi mesra

So..turn dia pulak ajak auntie ker rumah nya..
Di rumah nya..auntie di jamu minum petang..
kuih2 di hidang oleh adik perempuan nya
Aduh!...cantik nya...meletop..
auntie jatuh cinta pandang pertama..
gadis yang amat comel dan cantik..

Auntie bertanya kat kawan auntie tuh..
Adik nya sudah berpunya kah??
Ishhh...kenapa kak nani??
Kalau tak de siapa2 punya..
rasa nya nak booking lah..
ketawa kawan auntie..

Auntie ada adik ipar lelaki yang
mengajar di Marang, Trengganu
memang dah lama dia di Trengganu
cakap pun dah telo Trengganu..

So...cuti sekolah hujung tahun
adik ipar auntie tuh datang ker KL..

Auntie menyuarakan pasal adik kawan
auntie tuh..
Brapa umur dia kak nani??
Baru sembilan belas tahun..
Ishhh....muda nya..kerja ker??
Saya dah 29 tahun..10 tahun jarak tuh..

Alah..jgn fikir macam tuh..
Umur tak jadi masaalah
Akak kenalkan dulu..kita set
Kalau kau suka...dia suka kau..
Ada jodoh...on

Nanti kak...kata adik ipar
Akak minta gambar dia dulu boleh??..
Saya nak tengok dulu..
he he he..
nanti akak uruskan..
so auntie pun minta lah sekeping gambar dia..



Bila dah tengok gambar gadis tuh..
Dia terkedu..
terus...dia suruh auntie set utk bertemu...

InshaAllah...auntie sambung citer nya lagi..


44 comments:

  1. Aunty, hehehe.. tak sabo saya nak tunggu sambungan.. kalau sehat, update cepat2 ye..hehehhe

    ReplyDelete
  2. aunty
    comell tui, patutlah on hehehe
    mesti bagai pinang di belah 2 kan?

    ReplyDelete
  3. apa ini gambaq nampak perut. nasih time tu slim. heheh. kelakar noy nak ikut pija buat macam tu.

    ma jangan lupa cerita pasal pak apis balik kerja tu. scary.

    ReplyDelete
  4. uihh mcm julia rais! hihihi anty dh jd match-maker xbergaji nihh..

    ReplyDelete
  5. Salam Pn Nani...

    gadis itu memang sangat jelita.. :)

    ReplyDelete
  6. KAHKAHKAHKAH

    Pic Pija sangat seksi Uhhh.
    Tapi chumel :)

    Aha la Auntie cun gilak perempuan itu. Cepat be continue Auntie.

    ReplyDelete
  7. KAHKAHKAHKAH

    Pic Pija sangat seksi Uhhh.
    Tapi chumel :)

    Aha la Auntie cun gilak perempuan itu. Cepat be continue Auntie.

    ReplyDelete
  8. comei giler adik tu...bkn auntie je jatuh chenta..saya pun sama.

    ReplyDelete
  9. yeah....we want more! we want more! heheheee.....

    ReplyDelete
  10. cantiknye mcm artis ;)

    cpt la sambung aunty..

    ReplyDelete
  11. wah, cantiknya..ada iras2 pelakon gitu..muka pun mcm kacukan

    ReplyDelete
  12. peeja sexy nmpak perut hehe

    ReplyDelete
  13. Aunty

    U looked really good! I guess this must be from your regime of workout.

    ReplyDelete
  14. Suspense lah Auntie...ada sambungan pula

    ReplyDelete
  15. Salam Aunty...

    Buatlah entri pepanjang...
    Tak puaslah baca..hehehhehe...

    Girl tu memang cun, betul Che Sue atas tu kata, macam Julia Rais...!

    ReplyDelete
  16. wowww macam maria arshad..comey..x sabo tunggu samb..semakin gian tunggu episod citer untie :)

    ReplyDelete
  17. wah memang menaraik kisah kali ini...tak sabar menantikan sambungannya.

    ReplyDelete
  18. chantiknyeeeeeeeeeeeeeeeee perempuan di dlm gambar itu, subhanAllah

    ReplyDelete
  19. best..best..tak sabar nak tahu cerita selanjutnya..

    ReplyDelete
  20. cantiknya adik kawan auntie tu..
    sekali pandang betul macam julia rais

    ReplyDelete
  21. hohoho....x sabar nk baca sambungan dia. auntie, style yg mcm adik kwn auntie tu pakai dh kuar blk skang ni kan? ai suka pakai camtu. seluar tight + baju bolos :)

    ReplyDelete
  22. Alamak. Sekali ada sambungan la auntie. Hehe.. Tapi mmg lawa laa gadis tu. Siapa tengok pun gerenti berkenan. ; )

    ReplyDelete
  23. alamakkk...bersambung la pulak...
    moga auntie sihat..

    ReplyDelete
  24. Best kisah ni :) Tak sabar nak tunggu sambungannya...bila baca kisah ni, teringat memori perkenalan dgn suami...mmg serupa mcm ni..hehe

    ReplyDelete
  25. hahaha..omeinyer pewot pija nampak..noy lak klakor nak tiru pija..tak sabo nak tunggu sambungan citer auntie

    ReplyDelete
  26. sexy pija nampak perut hehehe..
    ohhh cantek nye perempuan tu aunty..ala2 julia rais..

    ReplyDelete
  27. he he he...mmg cntik gadis tu....

    ReplyDelete
  28. btl2 xsabar. pandai aunty pilih. hehe

    ReplyDelete
  29. salam untie..

    seronoknya tak sabar tunggu sambungannya ...sebab perempuan tue memang cantikkkk..

    ReplyDelete
  30. ah cunnya..no wonder terus terkedu..hehehe

    ReplyDelete
  31. alaaaaaaa....nak tahu cepat2 auntie..hehehe..

    tp, memang cung la itu awekzzzz,...

    ReplyDelete
  32. lawa!!!!!

    cepatlah sambung auntie...tak sabar ni...

    ReplyDelete
  33. jangan pause lama lama

    ReplyDelete
  34. waaaa...best3x!aunty da makin rajin berblog,suka saya baca entry2 yg aunty tulis..by the way,cantiknyeee la pompuan tu!!mcm mix dgn mat saleh :)

    ReplyDelete
  35. aunty cepatlah smbung..best nh..hehe

    ReplyDelete
  36. salam.
    patut lah tekedu. cantik!!!

    ReplyDelete
  37. Cik Lurpak : InshaAllah..auntie akan sambung

    sayang2ibu : Tak tahu lah pinang di belah dua atau tak..he he he..

    peej : Ohhh..kisah tuh..InshaAllah..

    che sue : A'ah, sebab adik ipar tak de gf masa tuh..

    kak cik : Tu yang nak cop cepat2..

    solly : InshaAllah auntie akan sambung..

    ReplyDelete
  38. nino : he he he yea ker??..

    syntheare : You are new reader, first time commenting in my blog..anyway TQ for reading my writting..

    marina : cepat sambung?? okay..I'll try tonite..he he he

    Yatie : auntie nengok, dia ikut muka mak dia

    eisha : Baju peeja terselak..nasib masih comey..he he he

    Anon : he he he..every comments before you seems to focus on that girl..TQ for noticing me..he he he

    faraulah : memang citer kisah hidup auntie bersambung2..dah baca kisah2 auntie dari episod 1 tak??
    he he he

    sue ginola : Kalau panjang2 takut bosan lah pulak..tu auntie buat suspence sikit..stay on with auntie's writting kay..TQ

    ReplyDelete
  39. anak emas : He he he ...TQ sebab suka mengikuti citer2 kisah auntie muda..

    shahrizat : wuuuu..yea ker?? you like it?? stay on with me..TQ

    lilRed : Kejelitaan nya dari Allah..

    Dashiela : Best yea..okay auntie shall write more..with God willings

    letams : Memang dia cantik..memang ori, kulit putih bersih..

    Ai : Betul lah fesyen selalu nya keluar balik every twenty years..

    Ujie : sebab tuh lah auntie sambar sebelum org lain..he he he

    Ayu : Tak jugak, bapa mertua auntie kata tak lawa..he he he
    senget mata dia agak nya..nanti auntie citer..InshaAllah..

    Anon : TQ doakan auntie sihat..

    Ann : Oh pengalaman yg sama??
    match make lah yea??

    ReplyDelete
  40. cepat auntie cepat.berdebar2 tunggu sambungannya ni.hehehe

    ReplyDelete
  41. shuweet : A'ah, noy adik kan..aper yang kakak buat dia mesti tiru..
    influence from kakaknya..

    darling8tabby : memang iras julia rais kalau tengok personally..

    softtouch : TQ

    Anon : cara kebetulan..Alhamdulillah

    Fariza : Sabar yea dan tunggu sambungan nya..Tima kasih sudi membaca..

    lilylotus : emm..memang adik ipar tak tentu arah lepas tengok gambar tuh..

    nasaoji : Sabarrrrrr...he he he

    nenek penne : he he he...auntie kena scan gambar2 lama..sabar yea..

    pB : Tahu kalau pause lama2, nanti orang lari..he he he

    salwa : Cupid?? Yes, desires to own her in the family..

    thesweet : Dia tak de lansung kacukkan, tapi mak dia..kata keluarga nya..keturanan siam

    Anon : Okay..nanti auntie sambung..

    kak pah : Dah jodoh agak nya..

    ReplyDelete
  42. Sorry aunty nak mencelah lagi ni.....kenapa saya perasan kan aunty? That girl, yeah she's pretty but I still think u were more outstanding than her. U looked very confident and as a young woman who has 4 kids you are looking really really good! I know this because I believe in working out on consistent basis can make u look healthy and attractive!
    Mashy

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...