THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, November 29, 2010

Double Happiness

Ohhh...suka sangat semalam..
hari minggu..

Auntie di bawa berjalan2 dan makan
oleh Peeja dan Noy..

Lepas jer solat Zohor..
Keluar rumah gi PWTC
tengok Pamiran

Ada orang tegur auntie..
Memang tak kenal..

Auntieee..kata nya..
sambil menghulur tangan nak bersalam

Auntie sambil memandang kearah nya
lalu bertanya..

Siapa ya??

Saya Salwa ....kata nya

Auntie dapat tangkap nama itu..walaupun
tak pakai hearing aid..paras rupa nya mengingatkan
sesaorang yang auntie hanya mengenal dari gambar nya...

Salwaredzuan! jawab auntie sambil menyambut tangannya
dan bersalaman..

Punya lah auntie suka dapat berjumpa dengan nya
sebab dia salah sorang yang terawal membaca blog auntie,
selalu dia meninggalkan komen2 utk auntie.

Sekarang dah jarang dia muncul tinggalkan
komen di blog auntie..

mungkin dia terlalu sibuk..
sebab kerjanya..

Lawyer tuh..
Tinggi orang nya..
Kulit...fulamak..licin dah halus..
masih single kannn??

Salwa bertanyakan sesuatu pada auntie..
tapi auntie tak leh dengar..

So Peeja dan Noy tolong jawabkan..
Dah lah meleleh air mata auntie
sebab tak dapat bermesra lebih lanjut..
tak dapat dengar suara nya..

Hishhh...menyesal tak pakai hearing aid tuh..
Terlupa sebenar nya..nak pakai

Auntie minta diri darinya..sebab kami berjumpa tuh
kat basement carpark.

So..siapa2 followers atau reader auntie..
kalau terserempak dengan auntie...
tegur yea..

Itu membuatkan auntie rasa....

Double Happiness

28 comments:

  1. salam Pn Nani...

    Saya juga sering terimpikan agar dapat berjumpa dengan kenalan di maya ini. (Hehehe... saya bukan popular pun nak orang kenal saya).

    Seronok kan, kalau berjumpa dengan kenalan yang selama ini hanya 'bermesra' di maya... :)

    ReplyDelete
  2. Saya banyak merasa diri dibelenggu masaalah.Tapi bila baca coretan Pn,rasa masaalah saya tak sebesar mana.Boleh berjalan ,tapi kecil kecil,boleh dengar tapi ada kala blur....you buat I tersedar.Masaalah akan tetap masaalah tapi kalau kita tukar ia jadi cabaran,menghadapinya lebih terasa ringan.
    Salute you.

    ReplyDelete
  3. kalau anon tegur auntie layan tak...?

    ReplyDelete
  4. sy plak malulah nk tegur org...takut org xsuka plak bila jmpe sy..InsyaAllah kalu sy jmpe untie, sy tegur yer..

    ReplyDelete
  5. hehe..*malu* setiap kali baca blog auntie mesti dlm hati ckp

    "bestnye kalau terserempak ngan auntie kat mana2..."

    penah jugak..

    "kalau dapat raya umah auntie kan best.."

    *blush*

    ReplyDelete
  6. How I wish I can see you , Auntie. Ur writing banyak makes me think of my mom and how she thinks about us , anak beranak nie.

    Seriously, I take you as my cyber Mom.

    Sorry Peej and Noy, alam maya saje.

    ReplyDelete
  7. hehehe..senyum2 saya!...biarpun bukan saya tu. ;)

    ReplyDelete
  8. bila la nk dpt jumpa auntie ni...

    ReplyDelete
  9. Saya segan nak tegur..huhuhu
    pernah beberapa kali terserempak dengan blogger2 yang saya follow :D

    ReplyDelete
  10. teringin juga nak jumpa aunty..mesti mesraaaa...

    ReplyDelete
  11. teringin benar nak jumpa untie sebenarnya :)

    ReplyDelete
  12. Ella nk jmpa auntie jugak lah. hehe ..

    ReplyDelete
  13. auntie,
    hikhikhik..jgn le puji bnyk2 *malu*..tapi takpe tak dpt berbual lama pun. dpt jumpe tu pun dh ok. ade rezeki next time jumpe lagi..btul tak? sorry dh jarang komen kat blog2 org.lately sgt bz..nak update blog pon nyawa2 ikan je auntie.tp everyday mesti curi2 gak baca blog yg update..hehheh..nama pun loyal reader..lupa nak ambik gambar dgn smlm..rugi betul sbb tak ingt..ish ishhh

    ReplyDelete
  14. kalaulah..dapat jumpa aunty.... ;p

    ReplyDelete
  15. Kakcik : Memang saya seronok berjumpa kawan maya sebab kehidupan saya berkawan sekarang ni memang melalui pembacaan blog sahaja.

    ReplyDelete
  16. mamason : Tima Kasih..memang Allah menguji pada insannya..jika kita tahu datang nya setiap ujian dari nya, maka kita akan berasa redho..kerna siapalah kita utk melawan kehendakNYA
    Allah Hu Akbar

    ReplyDelete
  17. Afiq : TQ Afiq

    Anon : Kalau anon tegor??, he he he
    katakan lah "saya silent reader.."

    Softtouch : Entah lah orang lain auntie tak tahu, tapi auntie memang suka kalau ada orang memperkenalkan diri.

    ReplyDelete
  18. Sya : Ha ha ha, aper yang bestnya kalau dpt jumpa auntie?? dan aper yang malunya??
    InshaAllah..maner tahu kot2 boleh terserempak dimana2..

    ReplyDelete
  19. Zie : TQ zie for taking me as yr cyber mum. Tak de nya Peeja dan Noy nak cemburu..mereka pun rasa suka kalau ada orang sayang kat auntie..

    nasaoji : Tersenyum2?? Tu baru baca kalau berjumpa mesti terkedu..
    tua nya auntie.hehehe

    ReplyDelete
  20. AI : Bila nak jumpa?? Ha ha ha macam lah ai duduk luar negara bunyi nyer..

    faraulah : Aper nak segankan berblogging memang berkawan maya..kalau terjumpa tak de salahnya bertegur sapa..
    Pendapat auntie lah..orang lain tak tahu kalau mereka tuh sombong

    ReplyDelete
  21. marina : Sudah tentu lah mesra..
    he he he

    VP : Auntie pun gitu juga

    kakcik@ela : InshaAllah

    Salwa : Ha ha ha perjumpaan yang singkat tapi menggembirakan auntie.
    Ehh..betullah..Salwa cantik tau..
    A'ah..lupa nak bergambar kann..
    he he he

    sayangsayangibu : Hah...kalau terjumpa auntie?? Nak buat aper..
    cium pipi?? he he he

    ReplyDelete
  22. salam auntie..
    dah lama baca blog auntie tapi ni first time drop comment
    sebab segan nak tegur.. hehe :)
    semoga auntie dikurniakan kesihatan yg baik dan bahagia di samping family.. suka baca blog auntie :)

    ReplyDelete
  23. auntie..
    suya pun teringin nak jumpa auntie.. hehehe rasa cam auntie ni penulis novel bersiri..hehehe well, ade rezeki panjang umur insyaALLAh boleh kan auntie..

    auntie, suya tag auntie untuk award. amik eyh :)

    ReplyDelete
  24. Best laaa...jumpa auntie yg sporting...!

    Segan sbb berangan...hehe..

    ReplyDelete
  25. auntie..kalau kita terserempak (entah bila nak pi KL..hihi) & saya nampak mcm eksen ja,auntie tegurlah yer..sebab saya ni jenis berjalan tak tgk org.lagi satu otak saya lembap sikit bab2 nak cam org ni.

    ReplyDelete
  26. ok aunty beres...saya mmg cpt kenal org through pic...inshaAllah saya ni mmg muka tak malu nk tegur...dpt jumpa kat Fb pun dah heaven rasa...:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...