Followers

Monday, October 4, 2010

~*Uniqueness *Comfort *Affordable ~

Aunty baru perasan bila aunty amati
gambar entry sebelum nih!
Entry open house adik..

Baju yg aunty pakai...berpatch2 (bertampalan)
dari jauh macam baju orang semekin jer!

But believe me it is a beautiful piece,
delicately sewed with patchwork and embroidered.
I really love it coz the colour and the size fits me well
I felt comfortable

Baju nih di beli oleh anak aunty
di Uluwatu, Bali, semasa dia bercuti disana

Dua pasang, satu pure white dan satu lagi off white
with light brown patch.

Also dah berbulan2 tak pernah pakai...

Rezeki teringat nak pakai semalam
bila nak ulang pakai dan aper occasion nyer pulak?
Jawabnya..
Jalan2 cari makan ker, or jalan2 gi shopping ker..
he he he

Perangai yang amat buruk masa aunty muda2
sekarang tak lagi lah...
sekali dua pakai, dah tuh humban dalam almari

Kesudahannya, almari dan closet penuh dengan
baju2 aunty..

Dah pernah buat prelove sales, dah sedekah kat orang
tapi masih lagi bertimbun2..

Umur dan kesihatan pulak tak mengizinkan untuk
bergaya lebih2..he he he

Artis selalu nak image and attire baru
setiap kali ada persembahan

Aunty pulak setiap function or occasion,
(function aunty tak lah sekerap artis)
nakkan yang baru juga, mungkin
setiap occations, aunty bertemu kawan2 yang sama.


Each clothing is quite costly believe me,
but I dont asked for sponsors lah
coz siapalah saya utk orang sponsor
he he he

Terasa di benak hati... orang akan berkata,
Tak de baju lain ker, asyik2 baju tuh..

Eh! dia pakai baju tuh lagi lah..

Yang sebenar nya..sapa ada kesahhhhhh...
Ni semua bisikkan 'Syaitonnnnn' supaya
kita membazir!

Okay! merapek lah kau ni Tok Ngah!

Emm...gambar closed up baju semalam






Salah satu baju kegemaran aunty
Yang nih, warna hijau lumut
di beli empat tahun yang lalu
tapi baru pakai 3 atau 4 kali saja


Pants with 'harem cut' juga bersulam


Seluar with site pockets yang unique


Butang baju besar yg aunty suka

Cantikkan hasil kerja tangan nya..
aunty memang suka pakaian yg bersulam
bukan baru2 nih, dari muda2 lagi
kalau muda2 pakaian bersulam aunty adalah
kebaya dan kebarung
masih ada dlm closet aunty..

Peeja anak ku... boleh take over
Dont worry of the fashion conscious
Baju2 tuh semua, fashion tak mati dek zaman

Citer pasal pakaian..
Pada auntylah

Fashion, warna, corak dan fabrik amat penting
untuk bentuk badan, warna kulit dan juga
jangan lupa umur individu itu.

Kadang2 aunty hairan, tengok org tak
ambil peduli lansung..
main paaaaakai (sebut dgn tiga harakah)
he he he..

Contoh nya..
kalau dah berumur tak kan lah pakai
blouse tak de lengan, seluar dan skirt pendek lagi,
Melainkan lah orang tuh bangsa dan agama lain.

kalau gemuk, tak kan lah pakai
baju ketat2, sampai nampak perut berlapis2
bontot bergayut2..

kalau yang berkulit gelap,
emm...pilih lah warna soft colours (pastel)
memang ayu..
contoh2 warna pastel



Dah tuh baju2 malam di bawa pakai utk siang
Ha ha ha..takut orang salah sangka,
GRO berjalan di siang hari..
(Maaf aunty tak sentuh siapa2 dia situ)

Tapi kalau tak kisah,

Pakai jer ler....
Mak Ngahhhh dan Kak Ngahhhh Ooiii!!
Janji syok sendiri..
Apa peduli sekeliling??
Bukan kau orang bagi aku duit pun...
he he he

My areas of concern for clothings are...

~~*Uniqueness *Comfort *Affordable ~~



2 comments:

  1. Ini adalah entry 'bodoh' tak de siapa nak comment. Hu hu hu...
    Lesson learned.

    ReplyDelete
  2. Salam aunty,

    Dorang terkesima tak terucap tu kot..heheh..

    Mana ada entry bodoh ni aunty, syok ja saya baca :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...