Followers

Tuesday, October 12, 2010

Tusssss....Urat Belikat Berbunyi

Pagi2 bangun saperti biasa, buat subuh,

Dah tuh bermula lah sessi mengurus rumah..

Pungut baju kotor masuk dlm washing mashing
Jerang air...

Emm...sediakan breakfast
Celur Mee Hoon
Makan dengan Curry Daging
lebihan curry semalam, aunty repair, supaya lemak
aunty tambah susu kotak
dan masukkan tahu kering
Lupa pulak nak ambil gambar..

Dah siap makan aunty kedepan porch
bagi kucing makan, ikan dan kura2
Emm...pegang gunting dan trim pokok2
Bongkok punya bongkok...

Tusssss...bunyi urat belikat aunty
(Bunyi dalaman diri, bukan bunyi di dengar di telinga)

Allahhhhh! jerit aunty
punya lah sakittttt..
aunty dah tak boleh tegak
Its 90% bongkok

Aunty jerit2 panggil uncle
Berlari2 uncle datang
adjust punya adjust untuk berdiri tegak
sakitttttt..menangis aunty..
dalam sakit aunty cuba juga tegakkan badan lalu
aunty berpaut leher uncle

Masuk kedalam rumah
nak duduk dah tak leh bongkok pulak
tak leh duduk atas sofa..

Sambil berdiri..uncle pakaikan koyok kat pinggang aunty
dan pelan2 aunty cuba baringkan badan..

Uncle suruh telan 2 panadol dan
aunty baring sambil tengok TV

Aduhhh...berdenyut2..
Sambil tuh aunty berdoa jangan lah serious
Dah lah kaki tak kuat..ni pingging pulak
Tak nak menyusahkan orang

Alhamdulillah...masuk waktu Zohor,
aunty boleh bangun tapi masih sakit2

Waktu Asar masih sakit lagi..
Waktu menaip nih pun masih sakit lagi
Tapi banyak berkurangan

Lepas Isha nanti baru nak sapu
minyak panas dan tuam

Harap2 hilang lah sakit nya nanti..
By Subuh besok

22 comments:

  1. erk..sakit tuh auntie...
    hope smbuhla jp lg...
    mgkin lau tuam tu lega kot...
    INSYAALLAH..

    ReplyDelete
  2. kak nani...
    semuga kesakitan tersebut dahpun hilang...
    apapun.. kena banyak rihat dan baring....
    take care....

    ReplyDelete
  3. Salam...

    Aduuuuuhhhh... sakit tu. Naper tak gi spital? Kalu mama terus g spital. Mama pernah kena gitu 5 tahun dulu, doktor suruh tuam, buat rawatan teraphy ulang alik ke spital. Mama malas nak gi, doktor advise beli alat teraphy mama terus beli tilam teraphy. Now, alhamdulillah. Setiap mlm tidur atas tilam teraphy, bantal teraphy.

    ReplyDelete
  4. Aduuuhhh...sakit tu. Naper tak gi spital terus? mama pernah kena gitu 5 tahun lalu. Terus kena wat rawatan teraphy ulang alik ke spital

    Tapi, mama malas, takmo gi spital selalu. Then Dr nasihatkan beli alat2 teraphy buh kat umah. Mama terus beli tilam teraphy, bantal teraphy, alhamdulillah sampai laa ni alhamdulillah, bleh berlari, bergelek lagi...ihikkkss.

    ReplyDelete
  5. hishh.. jgn buat kerja byk sgt aunt.. bykkan rehat k..

    ReplyDelete
  6. hai auntie,

    ela doakan untie cepat baik ye. sakit tu .. blh bygkan sakit dia.

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh aunty....
    -SR-

    ReplyDelete
  8. saya pun selalu sakit belakang :(
    started sbb kemas katil lepas tu bunyi prappp..terus 'tangkap' kat pinggang!meraung sajork!

    lepas tu pakai ubat sapu Huxley's Wintogeno.Alhamdulillah,kurang sket sakit.tp kene selalu apply kalau terasa nyut nyut berdenyut tu.

    hope you'll be OK,auntie

    ReplyDelete
  9. salam aunty..semoga aunty cepat sembuh..amin

    ReplyDelete
  10. auntie ni degil sama je mcm ai ni. buat keje tak ingat sakit.hehe..sib bek la dah kurang sakit tu. isk auntie ni. jgn la paksa diri..

    auntie t.care k...lebiu..muahhh

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah..

    Mudah2an tak seriuslah sakitnya..auntie banyakkanlah rehat :)

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sembuh auntie. cuba beurut.... mandi air suam jgn minum ais

    ReplyDelete
  13. Hi Auntie, semoga semakin sembuh. Have you tried to change your pemakanan before? It helps to reverse badan yang tak sihat back to how it used to be. Auntie cubalah minum banyak jus sayur-sayuran. I think juicing would help you a lot. Dan janganlah makan makanan berlemak anymore. Your readers love you and would love for you to get well soon! I'm one of your silent readers commenting for the first time. Take care.

    ReplyDelete
  14. Puan Nani,
    Take care of yourself please.Harap dah sihat kembali.Jangan angkat benda berat ya.
    Love.

    ReplyDelete
  15. InsyaAllah untie.

    harap2 nanti hilang sakitnya

    ReplyDelete
  16. semoga sembuh aunty, kalu teruk pegi hospital ye..

    ReplyDelete
  17. Semoga saat ini, kesakitan itu telah hilang sepenuhnya dan Puan boleh berdiri serta berjalan seperti biasa. :)

    ReplyDelete
  18. Aunty, how are you today?

    I remembered my cousin pernah kena urat belikat ni. It was so hard for him to even move one bit. I can imagine how hard it is for you too.

    But masa tu, my aunt bawak dia pegi Tabib kat Kulai. He did some acupuncture and he was all fine afterwards. If aunty still not well, try going to a nearby one ok?

    :)

    ReplyDelete
  19. get well soon auntie...mimie dah penah kene....last2 doc ckp prolapse disc....kat L4, L5 & L5S1...sampai sekarang...takleh nk buat keje beberat dah...take cre

    ReplyDelete
  20. Aunty, bykkan berehat dan kl teruk jumpalah doktor. sy doakan aunty, jaga diri elok2 ye :)

    ReplyDelete
  21. yes...sangat sakit auntie!,..

    pernah banyak kali kena..

    paling ingt, terbongkok2 p hospital serah diri!..

    aduuussss....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...