THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, October 24, 2010

Menghulur Tenaga

Pada 22/10/2010 lepas maghrib, auntie pergi
ke rumah kawan, nak menghulur tenaga
membungkus telur, anak nya nak kawin pada
hari Sabtu 23/10/2010

Auntie bawa buah tangan sikit,
kek lapis dan biskut
Uncle dan auntie sampai
pukul 8:30 malam

Masa tuh dah ada dua tiga orang dah start
membungkus dan mengikat reben

Emm....ada 700 biji telur rebus biasa
dan ada 300 biji telur pindang
Bungkusan pun berlainan,

Goodies utk VIP auntie tengok istimewa
Bag berisi bekas yg berlainan dalam kotak
putih berisi butter cup cake, telurnya pula telur pindang
untuk tetamu yang lain, bag, telur biasa dan butter cake
potong, dalam kotak silver

Sorry, Auntie saperti biasa harapkan uncle snap gambar
emm...memang tak de lah..kalau auntie tak ingatkan..

Tema grey, silver, white and black
cantiklah..sama macam anak auntie yg sulung
punya wedding pada awal tahun ...

Auntie placing duduk bawah
Telepok kat situ, bungkus dengan hati2
kotak tuh kena lipat, silap lipat
koyak sebab nipis kertas nya..
Huishhh...punya lah leka auntie buat
boleh tahan...
berpetak2 lah jugak telur yang auntie bungkus..
sampai lengohlah kaki..
he he he...
tapi auntie tak dapatlah macam orang lain
berbual2 sambil tangan memintal reben..

auntie hanya concentrate kat lipatan auntie jer
mereka pun dah kenal auntie pun,
memang dia orang tahu auntie sakit
dan tak boleh mendengar..

Tuan rumah menyediakan teh o panas,
samosa dan karipap


Warna baju tuh bukan merah yea..
Warna pinang masak
Saja jer nak bagi tahu nanti orang kata auntie lupa diri pulak
dah tua nak pakai merah2..



Bila kaki mula lengoh, auntie pelan2 bangun..
takut cramp..
so auntie kedepan rumah
Lahhh....ada request minta auntie cucuk
bunga maggar pulak..
he he he dah lama tak buat..
auntie pun dongak, jengket dan cucuk
dongak jengket dan cucuk...
so tuh lah hasil nya...


Dah habis cucuk2 tuh, auntie masuk kedalam rumah
sambung lipat2 bekas telur tadi..
Dah hampir pukul satu..
Auntie minta diri nak rehat..
Tak tahulah..yang tinggal tuh, balik pukul berapa??

Balik rumah....waduh...sakit pinggang baru terasa
gamaknya pasal duduk tertepok lama sangat..
Yelah..dari kul 8:30 pm sampai almost 1:00 am
Tuang susu segar dari fridge, makan 2 biji pain killer..
Terus..Zzzzzzzzzzz.....


12 comments:

  1. rajin aunty kan. dlm tak sehat pun ttp tak menghampakan undangan ke majlis2, malah siap pergi tolong2 before majlis lagi. Org yg sihat pun adakalanya byk songeh kl bab nak suh tolong2 ni. hehe

    ReplyDelete
  2. dulu kecik2 excited nak jadi tukang bawak bunga manggar tu. berat pun berat la...peranan paling glemer temtu..

    ReplyDelete
  3. boleh bungkus telor untuk majlis kahwin anak IM?

    ReplyDelete
  4. auntie, lainkali makan uat janganminum air susu atau air apa apa . Gunakan air kosong saja.Sebab minuman seperti susu ada memberi effect bila ubat diluted.

    sebelum makan painkiller makanlah sekeping biskut ye.
    cb

    ReplyDelete
  5. Aunty MM,
    You deserve a cat massage from me....MMMWWWAAAHHHH!!! purrr....meow!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... ada juga sumbangan Puan.. :)

    ReplyDelete
  7. auntie ni sungguh baik...
    semoga auntie cepat sihat ye..
    suke tengok auntie bile sihat

    ReplyDelete
  8. auntie ni rajin betui..
    walaupun tak sihat, tetap mahu menyumbangkan tenaga.. mcam inilah yg kita mau, kan?

    ReplyDelete
  9. Balkis YusoffOctober 27, 2010

    Salam Aunty,

    Aunty sihat....dh 2 hari xde update bru....hopefully aunty sihat....

    ReplyDelete
  10. Saya suka cara bahasa kiasan aunty, yang aunty kata, itu bukan warna merah ye, itu warna pinang masak.saya setuju sangat , bila aunty kata nanti ada yang kata lupa diri pulak pakai merah.Tak tahulah siapa yang terasa ye, aunty.khe khe

    ReplyDelete
  11. LSS : Auntie suka berkumpul berjumpa kawan2, dan kawan nih memang dah lama auntie kenal dan rapat dari muda2..

    Tijah : Betul2, memang berebut budak2 nak pegang batang bunga manggar tuh..he he he

    IM : Why not if IM jemput ke majlis, InshaAllah..

    Cb : Oh yea ker? Okay nanti auntie tak buat lagi..TQ

    Cat in Sydney : When can I have that massage...he he he

    Kak cik : Bersyukur masih boleh menyumbangkan kudrat..utk kawan2 walaupun sedikit

    ikanbesh : TQ so much for the prayers

    umi ameer : InshaAllah..kalau diizinkan dengan kesihatan yg sihat, auntie memang suka tolong menolong..

    Balkish : Alhamdulillah, auntie sihat tapi auntie sibuk sikit..tulah yang tak update..

    ReplyDelete
  12. Kak Ina Mail : Ader ker yg terasa??
    Kwang Kwang Kwang.....

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...