THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, October 21, 2010

Majlis Nikah Anak Kawan

20/10/10 lepas maghrib,
gi rumah kawan di Ukay Perdana
nikah anak pompuan nya

Pelamin nikah, hari sabtu baru buat reception
kata kawan auntie, nanti pelamin yang lain pulak



Hantaran dari pihak lelaki



Majlis pernikahan bermula





Emm...auntie tak dapat dengar
aper yang di baca2 oleh kadi dan
assistant nya..
orang angkat tangan utk baca doa
auntie jadi pak turut..
ikut saja...
amin kan saja...he he he
Tok Kadi handsome, baru 36 tahun
Dulu2 Tok kadi mesti dah tua2
kadang2 gigi pun dah tak de..
selamat dengan satu lapaz saja
mereka dah pun di ijab kabul
sebagai suami isteri..
Alhamdulillah

Sedang auntie duduk kat ruang tamu,
tiba2 bahu auntie di tepuk oleh sesaorang..
Ya Allah...exoffice mates auntie..
Memang dah lama tak jumpa..
Auntie berpelukan gembira dan sayu
mengalir air mata bila dpt jumpa kawan2 lama



Auntie memang lah duduk kat ruang tamu
tapi bila pihak lelaki sampai ramai
Auntie bangun dan bagi ruang..
Duduk kat dapur..



Gambar auntie dan uncle
Baru lepas makan..
Juadah kampung yang di sajikan utk tetamu
sedappp...meletoppp
Lemak padi rebung
Udang sambal petai
Ikan pelata masak kicap
Ayam goreng kunyit
Ulam2 dan sambal belacan



Sorrylah, gambar semua gelap2 tak terang..
entahlah..kamera auntie dah uzur kot
atau jurukamera dia hampehhh..
Peeja yang ambil..


kalau lah auntie sihat
banyak lagi gambar dpt auntie ambil..
he he he

Aduhhhh...sejak jadi blogger
rasa nak beli kamera baru
laptop baru..
tapi ongkos nya...
impian yang tersekat buat seketika..

17 comments:

  1. isk, kebetulan sungguh! photoG a.k.a kwn pengantn mlm tadi tu geng ai, auntie! (^_^)

    ReplyDelete
  2. pengantin tu bila senyum nampak gigi, nampak mcm aunty yg tgh senyum kat gambar di bwhnya la pulak. hehe

    ReplyDelete
  3. xpe aunty.. ada rezeki nnti beli kamera baru.. pastu ambil gambar banyak2.. :)

    ReplyDelete
  4. Salam Auntie,

    Taw tak pe.. bila jadi blogger kualiti gambar tu memang kita nak sebaik mungkin. Laptop tok sah ckplah kan.. pastimahu yang lebih baik.. hehehe.. insyaAllah Auntie. Ada rezeki, insyaAllah tak kemana.

    Take care, Auntie. Moga sihat2 selalu

    ReplyDelete
  5. Salam Auntie,

    Cantik mekap mata peeja kat sini kan..

    ReplyDelete
  6. amboi. sesuka hati ngutuk ok. camera tu yang uzur tak feel. apa kata belikan camera baru. x mahal rm3k aje. pastu bagi sama saya yea. hahaha.

    ReplyDelete
  7. cantik juga foto-foto tu ya.

    ReplyDelete
  8. salam,
    dah lama tak tinggal komen kat blog auntie. auntie, cantik auntie berjubah... and uncle smart nye siap baju melayu bersamping bagai.. dan peeja pun, saya sukalah mekap peeja malam 20102010 tu.. cantik tang mata dia tu.. :)

    ReplyDelete
  9. Auntie tetap vogue di mata saya. Insya allah, ada rezeki utk camera baru and laptop baru.

    Saya pun mengidamkan camera yang baru nie, tapi kena bersabar kerana ekonomi tak membenarkan lagi.

    ReplyDelete
  10. hai auntie =). have a nice day n moga sehat selalu yea. suke baca blog auntie hehe

    ReplyDelete
  11. Ai : Ye ker?? kebetulan lah tu, kalaulah Ai yang mekapkan, dptlah auntie jumpa Ai, he he he

    LSS : Gigi tersusun, tulah nampak sama..he he he

    Misztake : Emm..kamera baru?? Kena tunggu bulan satu, ASB matured dulu..he he he

    Dayah : Wsalam. Kalau semua nak baru, pengsan ongkos nya, tak de rotan, akar pun jadilah..janji boleh pakai

    UnaChenta : Wsalam, Peej dah expert part makeup2 he he he

    Peej : Kalau kau jadi gi melbourne/sydney, mama belikan kamera baru okay..

    IM : okay2 jer

    Mrs Hakim : Wsalam, majlis nikah, kita berpakaian yang bersesuaianlah, utk meraikan majlis kawan. Mata Peeja yang menawan??

    Zie : TQ zie, auntie vogue?? Sama lah kita kena tunggu ekonomi mekar (dividen ASB)..he he he

    spears : TQ syida for liking reading my stories..

    ReplyDelete
  12. kalau nak beli camera, saya recomend lumix digital. memang puas hati. boleh ambil gambar embun secara dekat. take care!

    ReplyDelete
  13. salam. wah impian kita kan marina...buat blog...nak laptop ngan kamera.....kalau tak dok ngendeng laptop anak jer kan.....pastu macam-macam bodoh-bodoh jer tak tau tu tak tau ni....

    Jangan marah...saya dah beli kamera baru...bukan dslr la...canon s90 jer...and laptop...beli hp pavilion jer...alhamdulillah...

    sejak tu asek dok menghapdate jer....seronok tak da sapa mendengus.....hehe

    ReplyDelete
  14. kak nani...
    alahamdulillah.. kak nani kelihatan sudah sihat dari sakit belakang... dah boleh kemajlis pernikahan anak kawan.. bila jumpa kenkawan lama dan kenalan memang seronok... ALhamdulillah.. nilai persahabatan masih dihargai dan dijaga...

    ReplyDelete
  15. nottingham : Lumix Panasonix DMC-FX12 auntie punya ni dah lama dah 5 tahun kot..he he he
    Nak beli model baru, tunggu ASB matured lah..sayang nak withdraw..

    NaniRostam : Wsalam, He he he saya tak ngendeng laptop anak pun, memang ada PC sendiri,tapi dah 4++ thn, anak juga ada PC dan laptop sendiri kat tingkat atas, so tak ler berebut pun. Cuma nak yg terbaik dan terlatest lah konon...
    Impian jer..saya tak suka membazir pun..sebab dah jadi orang lama/warga emas..aper nak canggih2 sgt..

    ReplyDelete
  16. wah, best gak bc blog auntie ni.. cam blog peeja gak.. ^_^

    ReplyDelete
  17. Почему регистрация не работает ?
    --
    http://pesennet.ru/ песни

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...