Followers

Friday, October 8, 2010

Lapau

Pagi ni lambat breakfast sebab layan
bagi makan ikan, kura2 dan kucing2 di porch rumah.
Dah tuh sapu lantai, jengok2 pokok bunga..

Tahu2 dah pukul 9:30 pagi, perut keroncong
kreek krokk, kreek krokk

Masuk rumah cari, apa yang nak makan
Roti jagung dah habis, nak goreng mee hoon
malas, bahan ada...

Ni gambar time rajin
Sarapan dua tiga hari sudah
Mee Kari Ayam..di masak selepas subuh..
He he he



Emm....sambal goreng ada lagi..
lebihan semalam

Cari tepung..
Jadikan lempeng..
Syurga..



Lempeng tanpa minyak, Teh Tarik dan sebiji limau

Pen warna biru tuh, Insulin aunty, kena cucuk sebelum makan

Ubat2 utk Neuro (saraf) di makan selepas makan

InshaAllah pertahanlah kenyang sampai the next meal...lunch

4 comments:

  1. kalau sedang lapar mesti kita termakan lebih dari sepatutnyakan aunty? ;p

    ReplyDelete
  2. Maknani
    from yr first line to the last, you sound like my mother.. takboleh duduk diam... kalau dia takbuat jangan harap la yg lain akan buat.
    makan dan lempeng ala style dia.

    skrg dia tak sihat masalah bernafas. tapi dr kata tak perlu ambil insulin kerana dia makan terlalu sedikit.

    ReplyDelete
  3. kadang2 duduk sorg2 ni best jg kan auntie...nak makan simple2 jer...sedap juga.takyah nak susah2 fikir perut org lain.

    ReplyDelete
  4. lempeng pun sedap je bl dh lapo :-) aiseh mcm tingin lempeng lak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...