Followers

Wednesday, October 20, 2010

Gloomy

Ari nih cuaca cantik kat KL,
bright and sunny
But auntie's mood..

emmm...kurenggggg baik..
gloomy..

Tak basuh baju..tak siram pokok bunga
semua yang rutin, malas nak buat..

Breakfast..just cornflakes and milk

Lunch...binggong tak tahu nak prepare aper..

Fridge penuh, uncle replenish semalam..
Dia beli kat Giant...auntie tak ikut

Kalau mood tarak...
nak bercerita pun...tersangkut2..

Malam kang ada wedding to attend
so masak simple2 jer lah untuk tengahhari..

Kalau dah masak tapi korang tak mau makan
sila lah keluar makan..
Yang dah masak tuh..
kalau tak sentuh...
Buang jer dalam tong sampah..

Aper hal nih..??
Bahasa kurang baik..ari nih..

Sebelum mengarut..baik auntie berundur diri..
He he he...

Dah masak pun...



Ayam dan kentang goreng lada

Taugeh dan sayur sawi jeruk

Maner kuah?? Tarak ker..??
Hishhh...mesti kesat tekak kan..

Ah! peduli aper...
Auntie tak kuasa nak berdiri lama2 kat dapur tuh..

Entah2 auntie dan uncle pun akan makan luar..
He he he...

13 comments:

  1. nampak sedap ayam dgn kentang tuh.. saya pun tak masak... kalau masak pun pasta jer. anak saya cerewet betul pasal makan

    ReplyDelete
  2. Auntie penat and tak sihat kot? Saya pun akan moody kalau gitu, memang malas nak buat apa pun, mandi malas , tidur malam, cakap pun malas.

    Maybe Auntie should take a break, pergi pantai ke, holiday ke...

    ReplyDelete
  3. takpe, auntie masak la. kejap lg ai lunch kt sana..haha

    ReplyDelete
  4. kalau saya dekat hari2 saya teman aunty makan. hehehe

    ReplyDelete
  5. salam aunty
    lama sya tak dapat menjengok blog nih
    ada masalah on9

    betulkan, bila kita tak masak kesian orang2 dlm rumah
    tp bila kita masak
    tak ado pulak yg makan
    sangat geram......

    ReplyDelete
  6. sedap tu aunty.. cian hari ni tak de mood, next time roger 'anak2' aunty kat 'alam maya' ni leh kita pakat ramai2 lunck kat umah aunty...!

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum auntie,

    apa khabar? hari ni 20 10 2010. semoga auntie happy bersama keluarga tersayang.

    ReplyDelete
  8. Pesanan buat anak-anak aunty Noraini....

    "Pulang lah menjenguk ibumu...gembirakan hatinya yang sedang gundah gulana...Senangkan hatinya sementara kita masih berpeluang ada disisinya.."

    -jangan bersedih aunty...gembirakan hatimu...doa dari kami sentiasa mengiringi...

    -anak yatim piatu-

    ReplyDelete
  9. ayam kentang tuh menggiurkan sungguh. pengsan tgk. laparrrrr :)

    ReplyDelete
  10. Yati : Pasta?? Sedap nya..

    Zie : Good suggestion utk gi holiday..TQ

    Ai : Seganlah..kalau Ai datang lauk cam gitu..

    Tijah : Tu lah yang misteri nih..Tijah kat maner?, Seremban atau KL..

    Sayang2ibu : Wsalam, Oh..dah lama tak on9, tulah dah lama tak tinggal jejak..

    Hazey : Aduh@ anak2 maya nak mkn dgn auntie kat rumah?? memang lah tak larat auntie nak masak banyak2 hehehe

    cik syahira : TQ

    Anon : Masaalah anak2 tak de, mereka selalu ader jer dgn saya..
    they are always adorable to me..
    No matter what they are my flesh and blood.

    LSS : Tulah, memang sedap mkn dgn nasi panas2..

    Pala : Huishhh...kicap Tamin adalah pilihan ku..he he he

    ReplyDelete
  11. salam Nor,

    akak rasa OKlah tu...kuah? --> kicap kan ada :)

    ReplyDelete
  12. auntie..
    jgn lupa visit kat laman suya yang satu lagi ni k.. i do share my internal thought here

    http://girlsofcountryside.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...