Followers

Monday, October 18, 2010

Cari Kesempatan

Ari Jumaat lepas auntie kena ambil darah
untuk kencing manis, buah pinggang and
colestrol..Fasting Blood (Kena puasa)

Yang ambil kali ni, lelaki India yang dah
berumur..
Dia kenal auntie..sebab selama auntie pergi
checked up dengan doktor pakar, dia lah
yang selalu pegang fail aunty, so dia tahu
kes auntie...kes mild stroke with saraf problem,
hilang pendengaran dan jalan tak stable..
Auntie tak mahu manjakan diri dengan wheel chair
Walaupun sakit yang amat kaki, jalan terhoyong hayang
auntie tetap nak di pimpin oleh uncle...sbab dpt feeling manja

Anyway berbalik pasal ambil darah tuh..
Auntie gerun sikit bila ambil darah..
sebab urat auntie kat pelipat lengan auntie
selalu nya tak nampak..
Jenuh nurse jentik2 tapi masih urat tak timbul
pernah berlaku, sampai 5 nurses
attend nak ambil darah, kesemua failed..
tapi last sekali terpaksa panggil Matron (senior nurse)
baru berjaya..

Sakit tau bila susah jumpa urat..
Jarum tuh di tekan dalam2...
Di kuit2 dan di pusing2kan..
Ohhhhh...rasa nak pitam..

Tapi kali nih lelaki India nih,
relax jer..tak payah jentik..
Dia cucuk jer..dah dapat tarik darah..
Emm..tak sakit..
Thank You Mr Soorti

Alhamdulillah..berkat doa 'anak2 cyber' auntie
sakit pinggang auntie dah berkurangan..
sakit masih ada tapi bila auntie nak tunduk
membongkok..

Hari Selasa, minggu depan kena jumpa doktor pakar
baru auntie nak minta pergi buat treatment pysio terapi
di Hospital yang sama..

Ohh...auntie juga dah dapat approval untuk alat pendengaran
Alat tuh tak semahal macam harga dua tahun yang lalu
bila auntie checked dengan klinic swasta
Dulu Rm 14K utk kedua2 telinga
tapi dgn hospital kerajaan walaupun
alat tuh with super power baru RM6K
so...kena pegi test hari selasa juga..

Auntie dan Uncle breakfast di kantin Hospital tuh..
Auntie memang suka makan kat kantin tuh
Walaupun tak banyak choice tapi masakkan
dia sedap..
Auntie suka dan selalu makan mee kari dia
sedap sangat tapi kali nih..
auntie try nasi lemak with chicken rendang..
Meletop sedap dia..he he he

Alang2 dah keluar tuh..
auntie kata kat uncle nak pergi jalan2
Nak kemana tanya uncle

Jalan Tuanku Abdul Rahman
Hisshhhh...jamm tuh..
Tak lah baru kul 10 pagi mana nya jamm
kata auntie pada uncle
Nak cari aper kat situ?? tanya uncle
Nani nak cari beading utk dua jubah yang noy
beli kat kuwait..jubah tuh kosong dah lah hitam..
kalau jahitkan beading..boleh juga di bawa utk
majlis2...

Uncle turutkan jer kehendak auntie
dia pun susurlah ke Jalan TAR..
kereta tak berapa sesak..
just nice..sesampai jer di situ
tak de parking, so auntie suruh uncle tunggu
depan kedai..
auntie berjalan dengan purse saja,
tinggalkan handbag dalam kereta..
Beringat2 juga, takut kes ragut..
Dah lah auntie tak kuat..

Pertama kalinya, auntie berjalan sensorang
tanpa uncle atau anak2 auntie
terpikir juga macam maner lah..
auntie nak communicate dengan
penjual beading tuh nanti..
Hishhhh....cuba jer lah..

Jalan terhoyong hayang..
terus menuju kedai tuh..

Auntie di tegur oleh budak perempuan muda
dalam kedai tuh..
Entah aper dia cakap..auntie tak tahu..
tapi auntie terus gi tempat gantung2
sequin dan beading..
Budak perempuan tuh ikut dari belakang
Agak nya mesti dia perasaan auntie cacat..
he he he
Bila auntie dah capai segala aper yang
auntie nak..
Baru lah auntie tunjuk sign yang auntie
tak boleh dengar..

Bila auntie bertanya, dia banyak menggunakan
isharat tangan segala harga2 sequin dan
lace/renda yang auntie suka..

Alhamdulillah, auntie bayar dan keluar kedai

Baru jer beberapa tapak..nampak uncle berdiri
di kaki lima jalan...

Rupa2 nya dia dapat parking kereta..
Alhamdulillah..

Otak auntie dah set kelain bila uncle
dapat parking kereta..

Ha ha ha..kali ni, auntie pulak pimpin uncle..
Nak pergi mana pulak nih??

Nani nak masuk kedai Emas India2 yang sederet ni..
Nak buat aper..kata uncle
Nak tengok2..design Emas India..kata auntie
Since when you suka design India nih??
Dah lama dah..nani suka subang2 mereka..
kata auntie

Bila nak masuk jer kedai pertama,
dengan langkah kaki kiri dulu...
semua tahu kan... kalau nak masuk kedai emas
kena langkah kiri dulu, sebab nafsu di iringi syaitan
nanti akan di asut syaitan beli yg lebih pada
kemampuan...

Emmm...auntie kata kat salesman tuh..nak tengok subang2..
terus ke meja/ panel subang2..
Suka tengok macam2 ada..
tapi tak de yang berkenan..
masuk kedai kedua..
tak de juga..
masuk kedai ketiga..
tak de juga..
masuk kedai keempat..
tak de juga
Ishhh...TQ lah pada uncle sebab tak complain pulak dia..
Kedai kelima..
Rezeki, terjumpa lah
subang yg auntie berkenan..
subang yang comel, design India,
ring earing
Contoh ring earing..


Subang sebijik mcm nih auntie dah ada

auntie tak suka stud earings..rasa tak selesa
masaalah selalu kena gatal2,
selalu hilang stud..
contoh stud earings...


Subang nih pun dah ada

Emmm....tawar menawar
Walaupun harga segram RM146 ari tuh..
Bukan nya senang auntie nak keluar
dan jumpa design yg dah suka
Akhirnya belilah

Bila dah beli
Auntie, terus nak balik rumah
sebab nak try subang yang di beli
Auntie tak lah pakai kat kedai
sebab tak nak lah buka tudung kat situ

Sesampai jer kat rumah..
terus pakai..

Sayang cantik tak nani ?? tanya auntie

Naniiiii22
Pada Ai, You dah memang cantik tanpa subang
tuh punnn.. kata uncle

Hisshhh...jawapan aper tuh?? dalam hati auntie

Gambar subang yg auntie beli..
Nanti2lah dulu sebab auntie tak de kamera pulak
entah kat maner uncle simpan..

11 comments:

  1. ayoyoooo auntie... lomantik gitu... bila uncle jawab tanpa subang pun you memang dah cantik...

    sweeeeet le sangat...
    peeja pun kena cari laki romantik gak ni..ehehe tak gitu peeja??? hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, Dia mudahkan urusan kesihatan tuk auntie!...

    romantika nyer auntie ngn uncle...saya baca ni yg tersengeh2 sesorg tau...

    ReplyDelete
  3. hi hi hi


    sib baik Uncle tak jawab


    "kalau tak pakai apa apa , lagi cantik "

    he he he

    ReplyDelete
  4. Auntie Nani,

    Zie nak tengok...mesti cantik, saya suka design macam tu juga...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah aunti da ok ckit...
    im hepi if u get alt pndengaran tuu.
    hpe auntie dpt pkai yer..

    uncle soo romantik..
    bertuah auntie dpt husband cm uncle..
    i wish for it...
    =)

    ReplyDelete
  6. Pnut : Uncle memang mcm gitu, Peeja pnya pulak yg ada sekarang pun memang lomantik dan penyayang juga..

    nasaoji : Emm...romantik uncle dgn perkataan dah xdpt dengar, so kena tunjuk dgn perbuatan lah pulak kat auntie he he he

    pB : Emm...aper uncle nak cakap dah tak kisah dah, dah 30++ thn kawin

    zie : Nak tengok..nanti auntie snapkan gambar InshaAllah

    talkwithmykeyboard : TQ doakan kesihatan auntie yea...InshaAllah..akan dpt yg romatik juga..berdoalah

    Intan : He he he

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum auntie.

    such a sweet couple tau. saya suka sangat. hopefully my sweetheart pun begitu. means, bukan masa bercinta je nak sweet-sweet selepas berkahwin dan seterusnya pun nak kena sweet-sweet. baru la hidup aman bahagia. amin.

    auntie, semoga cepat sembuh ye. entah bila la dapat nak jumpa ni. dua minggu lepas saya lalu area wangsa maju saya agak-agak auntie duduk situ kot.

    insya Allah, kalau saya ke sana lagi/ lalu Mrr2 nak ke gombak saya nak ziarah auntie.

    boleh ke? hihi..

    ReplyDelete
  8. romentik sangat uncle....ckp macam tu ngan auntie. :)
    semoga auntie and uncle kekal bahagia ke akhir hayat

    ReplyDelete
  9. hehehe shooo lomantik aa uncle ni..cumil!
    haiyoo udah rm146 segram kah emas mesia? adoii mahai nyerrrr..

    ReplyDelete
  10. syahira : Wsalam. Kalau nak pertahan sweet2 sampai tua, kenalah bertolak ansur dan banyak bersabar, jgn issue kecil2 dibawa masam muka, atau bergaduh lama2.. maka baru lah dpt imbuhan yg sama dr partner kita.

    shuweet : Itulah yang auntie selalu doakan, uncle dan auntie akan menyayangi sehingga akhir hayat.

    che sue : A'ah dah amat mahal emas 916 segram tapi ramai gek org membeli nya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...