Followers

Thursday, October 14, 2010

10/10/10 Three Weddings Invitations

Pada malam 10/10/10 auntie dan uncle
ada jemputan kahwin di Bukit Cemerlang
dan Bora2

Pada mulanya auntie memang tak nak pergi
sebab aunty kan kurang sihat, risau kena
jalan jauh kalau tak dapat parking dekat
dengan rumah..
Tapi bila uncle keluarkan baju melayu
dan sampin dia, dah tuh baju dan tudung auntie
dan dia mula menggosok pakaian2 tuh..
Agaknya...Uncle nak auntie teman dia lah tuh...

Aduh! kesian pulak kalau auntie tak teman uncle,
sebab kata uncle, tak baik lah kalau tak attend
kawin anak kita mereka datang anak branak..

Gambar2 mereka ketika kenduri rumah auntie
bulan February yang lalu





So akhirnya auntie pergilah jugak
Memang benar parking agak jauh
Berjalan sambil berpimpin
Kami menurun bukit menuju rumah dia
lebih kurang 150 metre

Sesampai jer, kami terus ke khemah pertama
Registeration kaunter, it was a seated dinner
Nasib baik table auntie tak jauh kedalam
3rd ker 4th table from the registeration kaunter

Emm...memang cantik khemah transparency
Di pasang lampu kelip2, chandelier dan netting putih
Pilihan Ribbon kerusi berwarna soft pink
Altogether, auntie kira ada 8 khemah
(Yang auntie nampak lah, kalau tersorok
ke dalam, tak tahu lah pulak)
so.. kalau satu khemah 4 meja x 10 orang
Jemputan nya adalah lebih kurang 400++ orang



Tak lama aunty duduk di meja
Ketibaan jemputan VVIP
Ada Kerabat DiRaja dan ada menteri
Semua lalu kat meja auntie
Emm...aper lagi.. auntie dapat cuci mata
Pakaian dan jeweleries... all the ladies
are beautifully dressed and they are
well shaped..
Gambar mereka, tak pulak uncle ambil
asyik leka tengok orang jer..
(Kena suruh uncle resign jadi tukang gambar)

Kompang bertalu2 di pukul..
Dah tuh di iringi pula band bagpipe
Emm...semua tuh auntie tak dengar lah
Hanya nampak mereka lalu..

Pengantin Perempuan tuh adalah adik kepada kawan uncle
Flower girl beautifully dressed dan memegang basket
berisi fresh flowers petals...
Kesian budak flower girl nih, nak cepat agak nya
tak sempat pakai kasut, selipar merah di sambar nya..
Ishhhhh...


Tetamu masih belum memenuhi meja
Ada juga yang lambat datang


Gambar uncle dan auntie


Tak de kerja lain lah tuh,
Asyik ambil gambar bini dia jer...


Last2 auntie memikirkan, betapa mewah dan kaya nya
Rezeki yang di berikan pada keluarga nih,
Alhamdulillah, mereka masih ingat auntie dan uncle
suatu ketika dulu adalah jiran mereka

Goodies pada setiap jemputan tetamu
Perfume dalam kotak dan
chocolate ferreror Rocher dalam uncang

Perfume botol kecil dan haruman nya
auntie memang suka..

Auntie dan uncle tak tunggu hingga selesai majlis,
sebab tuh tak banyak gambar

Auntie hanya berpesan pada kawan auntie yang semeja
supaya sampaikan salam kami berdua..

Auntie dan uncle terpaksa rushed to BORA2 another wedding, also my
current jiran's daughter..

Sampai situ dah pukul 10:10pm
Tak de penyambut tetamu
Jiran auntie tuh pun tak de
mereka semua sibuk tangkap gambar di pelamin..
sessi photography dengan pengantin

Uncle dan auntie masuk juga dan tengok
sekeliling...
Hidangan buffet semua dah di angkat oleh
waiters
Meja2 semua dah clear, kerusi dah di sendeng di meja2..
Jemputan sepatutnya berakhir pukul 11:00 malam
Kenapa cepat di clearkan semua??
Emm...pasti auntie tak kan buat majlis di BORA2
Yang tahu nak tutup cepat jerr..

Uncle placed our hadiah at the 'gifts table'
And there were goodies on the table
So auntie and uncle took 2 boxes for ourselves

Emm.. boxnya dah auntie buang
Ini dia small cup berisi telur rebus
He he he telur rebus dah auntie ngappp...


So that was the activities on the 10/10/10

Well, we missed another wedding at Sri Gombak..
It's okay..we will pay them a visit later..

This n3 takes me 3 hrs to complete,
Duduk bangun setiap 5 minit..
Sakit pinggang lagi..

Alhamdulillah....dpt juga habiskan..

8 comments:

  1. wahhh uncle so baik yer... mana nak dapat cari suami mcm tu yer...

    kelakar tengok si flower girl tu, baju kemain cantik, bab selipar tu terus fail... ha ha ha..

    ReplyDelete
  2. heheh auntie me pun pergi the wedding at bora ombak... same door gift. Zureen and francois wedding eh?

    101010 mmg wedding hebat2... betul2 tarikh bersejarah.

    ReplyDelete
  3. semua org nak kejar tarikh tu kan? urm, mewahnya majlis2 yg aunty pergi.seronok kan?

    suka bila aunty cerita uncle gosok baju semua sbb nk ajak aunty pegi skali. sweet couple tul. kem salam uncle tau :)

    ReplyDelete
  4. hahahaha letak hadiah, ambik goodies sndiri kan, senang citer..masa diorang cbuk bergambar tu mmg xsempat nk jumpa tamu dh..

    ReplyDelete
  5. harus la nak auntie teman uncle kannn...

    ya ampun...sekali harung p..

    alhamdulillah auntie, Dia bagi peluang tuk auntie sama2 meraikan hari bahagia deme.. ;)

    ReplyDelete
  6. salam dearest aunty..

    just read ur n3 bout wedding on 10 oct 2010. well, its a beautiful date to cherish the happiest moment in life such as wedding reception..

    from the pics taken by uncle..i can see dat u enjoy ur visit to the wed reception.

    kirim salam kat uncle ye aunty. i'm so grateful if i ever be loved n care off by someone like how uncle did to u, aunty.

    lastly, would like to see u smile more in ur pics later. n 1 more thing..selipa flower girl tu akn jd unforgetful moment kn aunty..hahahaha

    ReplyDelete
  7. kak nani...
    suami kak nani mmg 'one in a million'.. sebab dia siap sediakan tudung.. baju untuk isterinya...
    romantik sungguh...

    ReplyDelete
  8. kak nani sian sunguh flower girl tu ya..ha ha..selipar siapalah dia sakau tu.
    Kalau kat kg kak nani, kita cakap jemputan habis pukul 4 petang, 8 malam orang datang lagi. Penat tak penat kena hidang makan dan senyum lebarkan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...