THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, September 18, 2010

~Nak dua sajer~


Emm...kebanyakkan tiap2 rumah di KL sekarang
mesti di lengkapi dengan 2 barangan

dulu2 satu saja utk keperluan
sekarang kena ada dua utk keperluan

Yang aunty perhatikan lah...
Golongan pendapatan sederhana
Yang kaya raya tuh tok sah di ambil kira lah

Betul lah..
TV ada dua, kat living and landing area
kalau satu jadi rebutan nak tengok channel maner

kete kena ada dua, utk suami dan untuk isteri
dapur ada dua, wet and dry kitchen
fridge ada dua, di dapur dan dalam bilik

Emm...ada duit lebih beli lagi sebiji rumah
dah tuh sewakan pulak..
atau jadi kan rumah percutian

Aper2 sajalah, kebanyakkan nya nak ada lebih dari
satu

Semua perkara nih, di restui isteri dan si isteri rasa
amat beruntung dan bahagia..

tapi bila suami nak menduakan isteri
yakni nak kawin satu lagi...

Mengamok...kenapa???

Kan dia mampu!!

Bawa bertenang...

17 comments:

  1. cikgu

    yang last tu payah sikit laa....

    tiada kompromi..hahaha

    ReplyDelete
  2. erppp...


    tak ada jawapan soalan last sekali tu.

    bukan tak ada jawapan tp


    tak terjawab.(",)

    ReplyDelete
  3. hoh.. kontroversi ni auntie.. hahaha

    ReplyDelete
  4. kak nani....
    memang banyak perkara kita mahu dua...
    tapi kasih sayang dari suami kita, kita tak sanggup berkongsi dua...
    kita nak SATU dlm hal kasihsayang suami pada kita...

    ReplyDelete
  5. Pn Nani....

    kalau dah tersurat.. mahu tak mahu.. kenalah terima walaupun dalam duka nestapa....

    ReplyDelete
  6. hehehehe.... sggh mendalam maksud en3 ni aunty...

    ReplyDelete
  7. ye lah aunty, sekarang ni kehendak dah jadi mcam keperluan..sama penting..

    ReplyDelete
  8. SALAM,
    TAK BERANI NAK KOMEN ! LF SORANG JE, DULU, SEKARANG DAN SELAMA2NYA ! YANG MAMPU DAN BOLEH ADIL, TANYA IMAN !

    ReplyDelete
  9. Dulu saya pernah cakap kat kwn,if ayah aku nak kawen lagi...aku tak kesah.
    Tapi bila dgr kwn2 berkisah pasal bapak dorang mabuk cinta berbini muda, terus tarik balik kata.
    Tapi if ada pun..tak pasti nak kata apa.................................... (EH PJG PLAK DOT DOT NI!)
    yg menanggung adalah si ibu/isteri.anak mungkin terasa jugak.
    Entahlah.Definisi adil tu besar sgt auntie!

    ReplyDelete
  10. nasib baik TV saya satu, esbok saya satu, kereta satu, bike satu.. hahhahah

    ReplyDelete
  11. kak nani, masalah..yang kita beli dua, misalnya rumah tu dan kereta tu. Pinjaman bank, bukan cash pun..
    Kalau suami nak kahwin dua, kahwinlah..tapi semua kena bayar cash. Bukan sahaja perbelanjaan cash, tapi kasih sayang..semua cash? Boleh?.

    ReplyDelete
  12. tak boleh....tak boleh...and tak sanggup , no no no...

    ReplyDelete
  13. hahaha...auntie nih..

    ala, macam..

    nak duit besar..rumah besar..barang besar...BINI??..ada yang mau besar..??..huhhh..

    ReplyDelete
  14. Kak ezza : Saya bukan cik gu
    tiada kompromi?? ha ha ha

    sayang2ibu: Kenapa tak terjawab
    he he he

    Rahmah : Betul tak nak kasih sayang terbahagi tapi kalau terjadi?

    Kak cik : Jawapan yg sungguh murni tapi jgn duka nestapa kena redho pd qada dan qada Allah.

    Intan : Memang dalam maksud aunty dlm perkara ni..

    marinahunny: Emm...betul

    brutal : Allah yg mengariskan hukum berpoligami

    LF : Adil adalah terletak di hati jika redha Adil menyusul yakni tiada rungutan

    Shada : You are right, definasi adil terletak di hati masing2.

    Zareda : Kelakar lah you..

    NB : Ohhh! mas kawin memang cash pun, murah jer, yg mahal kehendak individu sendiri ttg hantaran dan sebagai nya.

    zie : Jgn macam tuh, melawan garisan dan hukum Allah

    nsaoji : Siapa kata tak de org nak bini yg 'besar' ada tapi sgt kurang lah

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum auntie,

    maaf tertinggal kereta api. ehheh.
    auntie dah masuk entri ke-2 saya baru terkedek-kedek nak baca entri ni. berkaitan kereta tu saya setuju la. bukan setakat dua dah lebih dah sebab memasing nak ke destinasi berbeza. lain-lain tu rasanya belum lagi la esp tv. kalau tv sampai dua tiga biji (merujuk family saya la) ada yang tak nampak muka memasing. elok tv ada 1 sebab nak bagi semua berkumpul. hihi

    ReplyDelete
  16. salam auntie...sy silent reader auntie n br 1st time komen..

    auntie, nak mntk kebenaran nak copy n3 ni utk blog sy blh??sy sgt tertarik dgn n3 ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...