THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, September 7, 2010

Malaikat Singgah Rumah

Semalam puasa yg ke 27,
di Kuala Lumpur cuaca redup,
hujan renyai2 bermula pukul 2 petang
sampai lah maghrib

Suara hati berkata..Lailatul Qadar

Emm...aunty perasan air paip sejuk macam air batu
tak pernah aunty rasa air sesejuk macam tuh
sejak duduk rumah ni selama 20 tahun

Lepas solat aunty baring dan berzikir hinggalah tertidur

Terjaga dah masuk waktu Asar, air paip masih sejuk

Selepas solat Asar, aunty kedepan, nampak
ada bungkusan di tepi pagar


Lantai basah dek hujan renyai2 dan bungkusan tuh
di kelilingi oleh bunga2 aunty yg berguguran..

Siapa lah yg menghantar bungkusan tuh, sememang nya
aunty tak kan dengar kalau ada orang bunyi kan
loceng pintu..walaupun berkali2
tapi tak kan uncle pun tak dengar
sedangkan dia ada sedang tengok TV.

Alhamdulillah..malaikat dah hantar rezeki.
Uncle tersengeh sinis bila aunty kata macam tuh!

Eh! yea lah, kenapa you pun tak perasan
ada orang hantar bungkusan tuh!
Dah tuh tak da nota pun..
Tak da SMS pun..

Aunty suruh uncle ambil gambar..
Bungkusan tuh, berisi dua balang biskut raya
Alhamdulillah..kemudian2 nanti tahu lah
siapa yg hantar tuh..InshaAllah

Atau Malaikat Yang Singgah Rumah
dan menghantar biskut tuh??

12 comments:

  1. aunty, mak saya kata mcm tu jg masa sahur td..

    ReplyDelete
  2. Salam Pn...

    Alhamdulillah.. rezeki datang (bergolek ke agaknya?)...

    Semoga Pn dan keluarga sentiasa dirahmatiNya. Amin. :)

    ReplyDelete
  3. Ops.. lupa pulak... kakcik nak letak link blog ni di blog kakcik. :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum auntie,

    last 2 nights mama pun pesan supaya banyakkan ibadah mana tau malam itu malam yang kita cari.
    sy sempat berdoa dan berzikir sampai tertidur. tapi, sebelum tu online je. hu2x

    alhamdulillah, murah rezki auntie dapat kuih raya. ^____^

    ReplyDelete
  5. berserta bunga2 kering yang ditaburkan dikelilingnyer ...

    ermm hati2 jugak yer aunty ...

    saya pun rasai malam 27 tu malam lailatul Qadar .. sebab malam tu cuaca hujan n sangat sejuk ...(tdo malam xtutup tingkap ...heheh)

    ReplyDelete
  6. Salam Auntie,

    Macam drama gambar tu Auntie.. hehehe.. elok je bunga-bunga bergugurankan..

    ReplyDelete
  7. xdo nyo. tu kuih orang hantar la. dia dah bg tau pija. dia kata dia panggil takda orang. nak tggl kat jiran pun takda nyahut. so dia tinggalkan depan pagar.
    kot ya pun takkan la malaikat nak hantar kuih. hahahhaa.
    tp mmg dramatik siap ada bunga2 gugur. hahahahha.

    ReplyDelete
  8. marinahunny : InshaAllah

    kakcik :
    wsalam. Alhamdulillah dan terima kasih dgn doa yg di ajukan utk saya.
    Ok no problem link lah, saya suka tuh..he he he

    cik syahira : Alhamdulillah, berzikirlah sentiasa moga Allah mempermudahkan urusan dunia dan akhirat.

    T@sh : Alhamdulillah..kalau Lailatul Qadar malam tuh..

    Dayah : Wsalam. Tulah siap pasu bunga tuh kat tembok jadi bila hujan gugurlah..he he he

    peej : Ohhh! kuih tuh dari blogger yg ad kat blog peeja yea..baru tauuu..he he he

    shuweet : Selamat Hari Raya juga buat shuweet dan keluarga.

    ReplyDelete
  9. betul untie, malam tu saya pun ckp kat asben, malam lailatur qadr!..

    sejuk nyaman je malam tu, bangun pagi, nak mandi, rasa menggigil pulak...

    ReplyDelete
  10. salam,

    wahhhh betul2 rezeki dari langit! err..sedap tak biskut tu?;)

    ReplyDelete
  11. betul kata aunty tu
    malaikat yang bawa rezeki yg bagi...

    sayang aunty ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...