THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, September 6, 2010

Berat Di Pikul

Yesterday, Noy collected the wing chair cover from Fella Design..
Before Noy and Peeja, tried to put it on, I was like so worried if
it is horrible.

Emm...turned out to be so beautiful..and fits well to the chair.
So..no heart ache for the money paid.



Hannan! my dear cat...
please dont scratch the cover..no more! please..
Its too expensive for mama to spend, just for the cover.

The only new item for this Hari Raya..he he he

Esok, kena lucutkan langsir, basuh, gosok
dah tuh pasang balik..
kata Mama

Kenapa mama tak tempah kat Fella Design langsir baru??
Langsir mama dah 5 tahun kot??
Tanya Noy

Kau suka mama perabih duit tau..At least 3 ribu tuh..
Kata Peeja

Tak yah lah Noy, mama dah tak kisah sekarang..
asalkan tak koyak, janji bersih..sudah lah..

Papa tak kisah pun, relax jer tahun ni!
kata Noy

Emm..papa kau, dia dah hantar tiga2 kereta
gi service..
Kembara mati Road Tax ngan insurance, kancil pulak
dah bertukar wajah..gi ketuk dan cat
Tiga2 keta gi Tinted baru..make up baru..
Perabih duit kat kete..
Ha ha ha...pulus dah kering lah tuh..
kata Mama

Tapi betul lah..aunty tahun ni, macam tak
bersemangat nak sambut Hari Raya..

Uncle tadi sibuk suruh aunty buatkan
list utk beli barang2 basah dan kering
untuk dia ke pasar..

Emm...kena masak2??
Bila hari Rabu?? Hari Khamis??
Tak per lah, hari aper pun tak per
asalkan bahan2 dah disiapkan dalam
peti sejuk..
Bila dah ada anouncement of confirmation
baru lah tengek atas dapur..

Penatlah jadi Ibu!
Ada tanggung jawap yg harus dipikul
Tapi ada juga segelintir, keluarga yg
check in dan berHari Raya di Hotel..
Yang berduit tebal terus gi Raya
di luar negera..

Emm..masing2 ada cara hidup nya sendiri...

Tapi hidup aunty memang cam gini
beraya di rumah dengan juadah apa yang
termampu dengan keluarga tersayang
ziarah pusara di pagi raya
sembahyang Raya di Masjid
sessi bermaaf2an keluarga di pagi raya
menerima kunjungan sahabat handai
di pagi Raya Pertama

Hari Raya kedua..baru balik Melaka
berjumpa saudara mara..
Mungkin sampai raya yang keempat
sebab berjalan sampai ke Muar



10 comments:

  1. Salam Marina...samalah di sini...hari raya sekarang biasa2 aje...yang penting semuanya bersih dan masih elok serta sedia untuk menerima tetamu...

    ReplyDelete
  2. Saya thn ni pon, wat persiapan ala kadar.

    ReplyDelete
  3. salam kak nani...
    mmg lumrah kot... kami pun akan beraya ke Muar juga..
    selamat membuat persediaan hari raya...
    dan selamat menyambut hari raya aidilfitri buat kak nani sklrga...

    ReplyDelete
  4. untie, kene pakaikan hanna sarung kaki, baru terjamin tak d garu2 lagi.. ;)

    penat jd ibu?..hadooiiii...kita2 je yang bertuah jadi ibu, kan untie...hehehe...

    kalu duit berkepuk, time raya p raya kat oversea, tak dak nikmat raya kot..

    moga raya ni, untie sihat2 sentiasa..nak jalan2 jauh tu,... ;)

    ReplyDelete
  5. Salam Auntie,

    Samalah kita .. x de mood raya la.. awat ntah.. rasa nak terus puasa je huhuhu..

    Nak balik ke kg pun x boleh.. makanya sungguh bersederhana sahajalah raya kami tahun ni..

    Take care Auntie Nani ^___^

    ReplyDelete
  6. Salam marina,
    Makcik pun tak bersemangat,tak beria sangat.Tak ada benda baru,kecuali pagar cat baru oleh anak bujangan.Mujur dia mahu catkan.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum auntie.

    sy masih di shah alam.
    menyiapkan dissertation.
    insya Allah, esok baru balik Johor.
    raya ni sy pun beraya di Muar.
    wink.

    ReplyDelete
  8. salam aunty

    sya balik bercuti hari minggu tu, kami adik beradik pasang p
    langsir baru
    hhehehehee...;p
    seronok aunty, rasa puashati bila berkumpul adik beradik dan menghias bersama sama
    teringgat masa kekecik dulu

    ReplyDelete
  9. Hi Marina Monroe, Saya suka that chairor sofa. Looks very comfortable. I think bila duduk lepas makan tentu mata tutup tidur lelap dua jam, ha ha.
    Wishing you selamat berpuasa, and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete
  10. Anie : Wsalam. Memang betul lah, tak payah membazir.

    Intan : Agak nya tahun ni ramai yg berala kadar saja

    Rahmah : Wsalam. Sama2 lah kita, mungkin kita boleh bertemu di Melaka??

    nasaoji : Tu lah jalan jauh, aunty bukan nya sihat sangat tapi sebab nak berjumpa sedara mara pada bulan yg mulia bermaaf2 an.

    Dayah : Wsalam. Kenapa Dayah tak balik kampung pula?
    Ucapan Selamat HRaya juga utk Dayah

    Mokjadeandell : Wsalam. Okay lah tuh pagar dah bercat..seronok jugalah..kita yang bersederhana adalah bijak dan menang di hati.

    cik syahira : Wsalam. Oh! di Muar kat mana?? Aunty 'Wink' juga.

    sayangsayangibu : Memang aunty dpt rasakan betapa seronok nya memasang lansing baru..huhuhu

    Uncle Lee : Memang very comfortable memang boleh tertidur di kerusi itu..he he he

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...