THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, September 24, 2010

Antibiotik atau Virus

Kemarin badan tak berapa sihat, deman berbalik2 walaupun ubat
dah dekat nak habis.
Kejap okay, kejap sejuk2, hari ni Noy dan Peeja pun dah rasa seram
sejuk...dulu2 kalau demam pun 2 tiga hari dah baik..
sekarang takes 2 weeks yet virus tuh masih pertahankan perjuangan
dalam badan

Kalau di bayangkan virus berbentuk kartun dalam badan kita,



Cuba perhatikan 'virus merah' yg aunty google nih..
macam saper?? he he he
Bukan Dajal..
sebab Dajal mata satu

Astaghfirullah...

Virus tuh dengan bangga hidup harmoniously dengan
antibiotik yg di ambil oleh pesakit2..

sekarang virus berjaya bersahabat dengan antibiotik,
virus tuh melompat2 gembira...
dia lupa ujud nya..ANTIBIOTIK yang lebih kuat



Kalau lah ada manusia yg bersifat virus dalam golongan
kawan2..kan ker rosak..

Berhati2 lah, pandailah menilaikan diri dan kawan2 di
sekeliling diri kita....
virus ?? atau
antibiotik??

Sorrylah! aunty berotak kartun hari Jumaat yang mulia nih..
Aunty terbayang dan melayang jauh pulak...
(Kesan ubat agak nya)

Emm...so bila aunty dah tak berapa sihat beberapa hari nih,
aunty abaikan blog dan fb..
tak bukak lansung..tak de mood..

Waduh, bila aunty buka jer blog kat dashboard semalam
mengenang air mata tengok2 dah ada 37 comment utk
aunty moderate dan publish

Dah tuh bertambah lagi pada malam semalam

So..satu2 aunty baca..ada yg sayu, menistis air mata
ada yang lucu, membuat aunty tersenyum
Yang pasti nya semua mendoakan yang baik2
untuk kesihatan aunty...

Love all of you di atas segala Doa2

Aunty tak dpt nak jawap satu persatu terlalu banyak

Aunty hanya berdoa pada Allah......
utk semua readers aunty, especially yang
tinggalkan komen...

Ya Allah..permudahkan lah urusan mereka
dunia dan akhirat kerana
mereka telah melapangkan
masa utk mendoakan kesihatan ku..
mereka adalah ikhlas
mereka tidak mengenali ku,,
Ya Allah..lindungi lah mereka dari perkara2
yang memudaratkan mereka..

Ya Allah..perkenankan lah doaku ini

Amin.



13 comments:

  1. untie, saya virus jenis apa hahahaha :p

    ReplyDelete
  2. Salam Pn Nani...

    saya turut mengaminkan doa Puan itu.

    Amin.

    ReplyDelete
  3. susah nak 'hapuskan' virus-virus ni dikalangan kita, semoga kita semua dijauhkan dan dihindarkan dari 'bertembung' dengan virus-virus jenis ini.. kecuali virus padu tu! *wink

    ReplyDelete
  4. auntie, betul la tu kot.hehe.
    tapi
    musim demam sekarang ni kan.
    demam lama ,pastu berbalik-balik. ;(

    ReplyDelete
  5. amboiiiiiiiiiiiiiiiii diva sgt tau hidung virus merah tu. hik hik hik....

    ReplyDelete
  6. auntie..saya dah follow blog auntie dah lama..tp saya mmg x ada blog..saya suka baca cerita2 auntie..tp saya nak tahu apa jadi pada tunang noy..mcm baca novel pulak kisah auntie ni..kalau x keberatan auntie cerita ye...

    ReplyDelete
  7. buleh pulak auntie berotak katun ek...

    yer auntie...d doakan moga auntie sihat2 selalu tuk bersama nikmati kehidupan yg dpinjamkan oleh Dia.. ;p

    ReplyDelete
  8. Mama kita pun sakit juga. Aunty take care, OK? purrr....meow!

    ReplyDelete
  9. salam Aunty..

    Amiin.

    Didoakan yang baik-baik untuk aunty jugak..

    ReplyDelete
  10. salam kak..alhamdulillah dah beransur sihat dan boleh menulis kembali..semoga terus diberikan kesihatan yang baik..

    ReplyDelete
  11. Aunty, kalo viral fever, memang lambat baik. Sebab antibiotik hanya berkesan terhadap bakteria, bukan virus. Sistem imun badan kita sendiri yang perlu berjuang menghapuskannya. Harap aunty sekeluarga dapat makan makanan berzat untuk bantu sistem imun & semoga cepat sembuh! ; )

    ReplyDelete
  12. Antibiotik adalah ubat rangsangan utk membentuk antibody dalam badan. Jika antibiotik tidak berjaya merangsang antibody yang memang wujud dalam badan, maka sebab tu antibiotik boleh membantu virus menjadi lebih kuat....

    Hehehe...macam pakar perubatan le pulak...
    Apapun, didoakan semoga aunty cepat sembuh ye...
    Mungkin lepas makan2 ikan bakar nanti terus sembuh....

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum auntie,

    semoga kembali sihat seperti sedia kala yer. miss you.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...