THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, August 18, 2010

Ramadhan Ketujuh

Semalam aunty demam.
Lepas jer buka puasa pd hari yg keenam,
dalam pukul 10:30 malam, badan dah
rasa tak sedap, bisa2 dan seram sejuk,
minta uncle tolong picit kan..
kata dia badan dan kaki tangan aunty panas
so aunty baring selepas telan panadol 2 biji

Laratkan badan bersahur lah juga
Dah tu baring balik..sesudah solat subuh
Terjaga pagi semalam dalam pukul 8:30 pagi

Aunty terus bangun, tukar baju dan terus
keluar tengok2 pokok bunga..
Dpt lah trim daun2 dan pokok2 yang dah kering
Berpeluh2 lah aunty

Alhamdulillah...deman tuh rasa berkurangan
Bila petang terus sihat ..

Menu semalam
Secerek green tea dan kurma
aunty berbuka dgn dua perkara nih dulu
Aunty mesti habiskan minum green tea ni
sebelum pukul 12 malam

Uncle ingat Peeja dan Noy balik
so dia beli sakan kuih muih..

Clockwise
Gandus, puteri beremdam, roti jala, cucur badak,
karipap, cara berlauk, akok dan angkoo

Sayur Sawi + cendawan+ udang goreng

Ikan senangin Masak Taucu

Sotong + capsicum goreng kunyit

Sambal goreng cili hidup + cili kering
Favi uncle dan anak2 aunty.
kalau boleh setiap hari mesti ada.

Cencaluk..
Bawang besar 1 labu,
Cili padi 5 biji
Limau Nipis
Air didih
Perghhhhh melilih air liur masa prepare nih...

Emm...senang lah tak perlu banyak ingat
apa masakkan semalam..
Aunty tepek jugaklah gambar2
tak per lah tak duplicate dengan peeja
kalau dia ada mesti dia publish with photographs

Dua2 tak balik semalam,
apa lah agak nya dia orang masak
untuk berbuka semalam..

10 comments:

  1. hoh. ada kuih gandus. mau mau mau.

    ReplyDelete
  2. salam aunty,
    banyakkan berehat & jangan lupa makan ubat :-)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum auntie.


    selamat menunaikan ibadah puasa ye.
    cencalok nampak sedap, tapi tak reti makan. hu2x *tengok pics makanan terus kecur. uii~

    ReplyDelete
  4. Salam Auntie Nani,

    Tu dia! Penuh semeja.. hehehehe
    Berselera. mujuq la buka blog auntie tgh2 malam buta ni. Kalau siang mau meleleh.. ekekeke..

    Take care, Auntie ^__~

    ReplyDelete
  5. salam aunti, please can beri resipi masak sambal kering tu?
    method as well

    tq

    ReplyDelete
  6. salam auntie, moga ceria selalu...

    saya ni tgk kat ikan senangin tu, teringat kat masakan taucu saya, tak menjadi, sedihnya....

    ReplyDelete
  7. salam Aunty



    pB tak makan cencalok. pB makan budu.

    Aunty makan budu tak ?

    ReplyDelete
  8. auntie minum green tea ade specific reasons/purposes ke? Share sikit :)

    ReplyDelete
  9. Peeja : Mau kaloo balik lah..kat PKeramat saja yg ada..he he he

    Intan : TQ

    syahira : Try lah mkn cencaluk tuh..
    best sangat.

    Dayah : Alah, lauk biasa2 jer di sebabkan bulan posa maka nampak cam sedap.

    Anon : Nanti2 dulu yea..InshaAllah

    Mak su : Kenapa tak menjadi pulak??

    pB : Makan budu? Aunty makan budu + tempoyak tenyeh cili padi, cicah dgn ikan goreng...fuhhhhh sedap...

    cyan : Green Tea banyak khasiat nya..cuba lah google

    ReplyDelete
  10. alalala..dah adat jd ibu, anak jauh d mata, sure tertanya2 duk wat apa, makan apa.. ;)

    suka cicah cencaluk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...