THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, August 16, 2010

Ramadhan Keenam

Hari ini Peeja ngan Noy tak da di rumah
so kami berempat jer

Aunty masak

Ikan senangin masak lemak cili api
masukkan kacang panjang dan tomato

Keluarkan separuh masakkan tu
masukkan tempoyak sikit
so ada dua jenis lah
satu biasa satu bertempoyak

Rumah aunty, PG dan Noy yang
tak makan tempoyak atau pun durian

Ikan senangin goreng
Sambal cili kering
Terung goreng 3 batang
Telur Dadar 4 biji

Habis jer masak, aunty ke PC tengok2 Fesbuk
tiba2 uncle kata kawan aunty telephone
nak datang berbuka puasa

Dia nak datang sebab dia tersangkut
dalam kesesakkan lalu lintas di Jalan Jelatek
dah dekat rumah aunty, alang2 tuh
dia telephone nak datang.

Aunty tahu sangat kawan aunty tuh
suka meratah lauk he he he
Jadi aunty terus ke dapur tambahkan...
Udang goreng kunyit 1/2 kilo

Alhamdulillah...
Selamat semua lauk..
Hanya tinggal 2 ketul ikan goreng
Masak lemak cili api 1 ketul

Emm...aunty suka kalau lauk habis
Bila bersahur..masak yg baru

Yang simple2 jer utk bersahur

Telur Asin
Kentang + Bilis goreng sambal
Sayur sawi masak air

11 comments:

  1. sedap nye masak tempoyak tu aunty..

    best kan sahur mkn lain plak, panas2 gtu..

    semoga aunty sihat selalu ;)

    ReplyDelete
  2. salam kak nani...
    bila kak nani ceritakan nama masakan dapatlah kami menumpang idea nak masak apa...
    hari-hari kena masak boleh mati akal apa yang hendak di masak...
    terima kaseh kak nani berkongsi nama lauk...

    ReplyDelete
  3. salam auntie wah meriah..rajin auntie masak..take care yek auntie...

    ReplyDelete
  4. aishh ..auntie...lapo le plak dengau lelauk auntie ni.....:)

    ReplyDelete
  5. bila baca cite aunty di bulan puasa ni lagi rasa meriah gitu.takde cite sedih2 kan aunty.best..moga unty sihat di masa akan datang....mas yp

    ReplyDelete
  6. salam aunty.. saya selalu baca blog aunty n pija.. ske sgt..Sy xda blog, seronok tgk family aunty... byk mknan ms buke pose.. sy semlm buke ose mkn ns n telur jek.. tp syukur la dr tkda lgsg...aunty sampaikan salam sy kat pija ye... semoga aunty ngan keluarga bahagia buat selamanya.. Amin..

    ReplyDelete
  7. Salam Kak,

    Bestnya dapat masak-masak. Saya tahun ni tak makan nasi waktu berbuka, makan kueh-kueh & buah saja. Waktu sahur masak ala kadar saja. Alhamdulillah!

    Selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  8. mummyyyyyy!!
    i want tempoyak. saje je masak time org takda tau. tsk.

    siapa yg datang bukak puasa? *sambil ketuk2 bahu nak kak nam*

    ReplyDelete
  9. marina : Tempoyak memang sedap, buat pengisa..

    Rahmah : Betul lah Rahmah, naik benggong akak apa lah nak masak utk berbuka nanti.

    luvmum : TQ

    Qaseh :Puasakan?? mesti lah lapor..

    Anon : TQ

    Anon : TQ

    AuntieYan : Oishhh! boleh ker tak makan nasi ?? Rumah akak memang mesti ada nasi..

    peeja : Tak per ada lagi sebetol tempoyak kat dalam Peti sejuk tuh..
    Geharu...cendana, dah tahu bertanya..
    kawan mama yg selalu2 tuh ler..hahaha

    ReplyDelete
  10. haha ye ke. pija mmg tak tau la. ingat siapa la. tp masa noy baca. terus dia dapat agak siapa yg datang tu. hahah.

    ReplyDelete
  11. rezki kawan untie tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...