THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, August 5, 2010

Perkataan Berlawan


Memang dah jadi kebiasaan sejak aunty anak dara lagi..
practice check up gigi enam bulan sekali.

Tapi dalam berjaga2 pun, geraham aunty..
emm..empat batang dah 'hilang' 2 atas dan 2 di bawah..
terpaksa di cabut, setiap kali selepas melahirkan anak..
Gigi yang lain2 masih kuat dan cantik.
Aunty memang selalu gosok gigi sebelum tidur tapi bila
jatuh sakit dua minggu yg lepas..gosok gigi malam sebelum tidur
pun aunty tak larat dan tak kuasa..
so..bila aunty dah mula gosok gigi dua tiga hari yg lalu
gusi berdarah...

Ohhh! tak boleh jadi..dah lah bulan puasa nak hampir tiba
tak sanggup nak hadap sakit gigi atau sakit gusi..
so aunty gagah kan badan, minta uncle tolong bawa
aunty jumpa doktor gigi aunty yg dah biasa, dah ada rekod
pasal history gigi aunty..he he he
Klinik di Wangsa Maju, somewhere dekat Carrefour.

Emm...doktor periksa...
tak ada masaalah..
tak ada lubang nak di tampal..
hanya perlu di buat scaling saja..
sebab dah ada 'tar atau karang'
cepat nya formasi karang sbb
last aunty buat scaling bulan February yang lalu
aunty berkata dalam hati..
mesti teknik aunty memberus gigi salah atau berus
gigi pilihan yg tak berkesan..soft, medium atau hard??
aunty selalu pakai yg medium.

MashaAllah...nyilu nyer...
tapi rasa best i.e. fresh dan bersih bila doktor spray
ubat perisa strawberry selepas rawatan.
The fee was cheap only RM 60 ringgit.


Dah tuh Aunty ternampak banyak berus gigi
di counter ubat so beli lah satu sebab
Ahh! murah ..RM 7 hinggit, buatan Malaysia
Brand DURA - T (soft)
yg tercatit di cover nya..
Tooth brush that offer better
experience, last longer
*Brush & Floss Selection*
Aunty beli sebab di berus nya ada Floss
(konon nya belum try pun)
seumur hidup aunty tak pernah buat floss
emm..kalau dalam citer2 wayang orang putih
dia orang pakai benang..
tak reti lah nak pakai benda2 tu..he he he

Lepas rawatan gigi, uncle ajak pergi ker JJ
nak beli makan kucing tiga ekor kami
si belang dan anak nya si cholomon dan
oren abang pada si belang. he he he

Aunty sebenarnya dah tak larat tapi
kesian kat pada kucing2 tuh..gagah juga lah
ke JJ. Sampai di JJ, uncle dah ajak makan lah pulak
tapi aunty masih kenyang lagi sebab dah lunch kat
rumah tapi bila uncle kata tak lama lagi dah puasa
dah tak makan siang selama sebulan..
so aunty kata kita makan ringgan2 yea..
Pilihan nya..Di food court saja
Yong Tau Foo dengan kerang rebus.
Air aunty air mineral, uncle punya pula ABC
sambil makan aunty berbual2 lah..

Aunty : Sayang...nani kan.. vocabulary dah teruk,
banyak yg dah short, banyak dah lupa2..
baik English atau pun BM sejak sakit nih..

Uncle : Bila you perasan ??

Aunty : Kan nani berblogging, bila menulis, kadang2
tersangkut..kena fikir lama cari perkataaan..

Uncle : Bagi contoh...

Aunty : Perkataan berlawan..tapi nih baru jer terpikir,
masa lalu kat masjid tadi..masih nani tak dapat sampai
sekarang..

Uncle : Apa dia perkataan nya..mungkin I tahu dan
boleh tolong you..

Aunty : Emmm...

Dara lawan nya Teruna
Janda lawan nya Duda
Kalau Balu lawan nya Apa??

Uncle : Duda lah...

Aunty : Maner boleh...tak aci lah..
Balu ada lah..isteri kematian suami
Mana boleh pakai Duda..
sebab janda adalah pada perempuan yg berlaku penceraian..
dan duda pula pada laki2 bila berlaku penceraian..

Uncle sambil mengetuk2 chopstick
muka yg menunjukkan dia berfikir

Uncle : Ehhh!..I pun dah jadi macam you 'pelupa'
tak boleh jumpa perkataan nya..atau memang
tak ada perkataan..BM tak ada vocabulary untuk
laki2 kematian isteri.

Aunty : he he he

Followers aunty di luar sana...
tolonggggggg.....lah pada insan yg pelupa nih..
kalau terjumpa perkataan nya..
sila lah tinggalkan comment..

TQ TQ TQ

5 comments:

  1. duda kematian isteri?

    mungkin,hehe.

    ReplyDelete
  2. salaam kak .jawapan abg betul.balu lawannya duda...

    ReplyDelete
  3. mmg Duda jugak aunty...tp mcm shada bagitau...dipanggil duda mati bini....ye kot... :P

    ReplyDelete
  4. aunty. umah aunty kat mana? kalu nak jmpa mcm mana ye? hehehe

    ReplyDelete
  5. lelaki kematian isteri bukan gemulah ker?
    laaa dah jadi pelupa jugak sy ni

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...