Followers

Monday, August 9, 2010

~ OLE2 DARI KUWAIT~

Noy pergi Kuwait utk dptkan renewal flight licence 3 minggu yg lalu.
Ingatkan Pilot jer kena, cabin crew pun kena juga rupa nya.
Dah tiga tahun noy berkhidmat dengan airlines tu. Alhamdulilliah
Sebelum pergi, Noy tanya aunty nak apa dari Kuwait.

Aunty kata jangan beli apa2, cuma nak kan cili sos
2 botol cukup lah. Memang sedap cili sos tu..ada
'kick' kalau makan dengan ayam panggang.

Noy pun kata, dia tak nak menyopping kat Kuwait, dia nak
simpan duit.
Tapi Noy minta tolong uncle tukarkan RM2,000
kpd duit Dinar Kuwait

Kata nya spare jer kalau2 nak beli sikit2 barang2 dari sana.

Emm...bila balik macam2 dia beli..



Sos cili ni lah yang aunty suka tu..

Dia juga belikan aunty anting2/subang, dua helai jubah utk Hari Raya,
tapi gambar jubah aunty malas nak amik dari almari.





Ada certificate lagi..





Kat sana duit kita dua ratus sepuluh je, tapi kat KLCC RM400.
Alhamdulillah..

Kata Noy...
Amat sesuai aunty pakai subang tuh..sebab kepala aunty kan
tergeleng2..maka subang tuh pun bergoyang2...bercahaya..

Nak tergelak pun ada, nak marah pun ada, tapi yg pasti aunty memang pakai
hari2..dan tak sakit bila di bawa tidur.

Untuk papa nya, dia beli perfume. Aunty kata kenapa belikan papa perfume??
Dia dah ada banyakkkkkk, berbotollll dah..
Kan papa suka buat collection perfume.
Emm..nanti aunty buat special entry pasal perfume uncle.
Memang dari muda sampai sekarang dia memang suka wangi2an.

Abang nya P G dia belikan kasut Lacoste, Khairul Baju Kemeja lengan panjang
dan Kakak Ipar nya Zeity baju mengandung, bakal anak di belinya juga..baju.

Untuk Peeja tak silap handbag dan lain2...aunty tak tahu lah pulak.
Kata Peeja..baju utk diri dia..belambak2 dia beli...he he he
Aunty tanya cukup ker duit yg di tukar tuh..
Dia buat muka senget..tak jawap soalan aunty..
Rasa nya dia sign credit card lah tuh..
Emm..aunty selalu pesan dia, jgn guna credit card..sebab rugi
duit charges mak nenek dari bank.
(Finance charges & late payment payment charges)
Very tempting and seductive kalau ada credit cards..
tapi yang bagus nya tak bawa duit cash banyak2 dalam handbag.

8 comments:

  1. Salam kak Nani...
    Sebelum terlupa.. saya mengambil kesempatan mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak.. Muga ibadah kita lebih baik dari yang dahulu..Insya'Allah...
    Hmmmm.... tumpang seronok saya... sebab entah bilalah saya boleh merasa anak-anak beli sesuatu dengan wang gaji mereka....
    Kiranya ini adalah salah satu nikmat Allah buat Kak Nani...
    Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  2. kak nani cantik anting2 tu, masa yatie pergi Qatar hari itu banyak juga jewellery daripada batu swarovski, ada belek2 gelang dia. Murahlah dibandingkan dengan emas putih habib, tetapi bila teringat baju pengantin CT Nurhaliza pun letak batu ini, langsung tak jadi beli..ha ha ha..teruk sungguh sayakan..

    ReplyDelete
  3. seronoknya dapat hadiah :D dari pembacaan saya tru blog pija n blog aunty ni..saya rasa noy tu lurus..jadi bila dia kata kalau aunty pakai subang tu then geleng2..im sure dia mmg maksudkan gitu kut :D sweet je dengan keletah anak2 dah besar kan

    ReplyDelete
  4. cantiknya anting2 tu! sure comel aunty pakai!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam, noy looking things at different perspective, changing something look sad (considered negative ) in a positive and happier approach. Well done.

    selamat berpuasa kepada aunti dan Uncle dan anak anak.

    ReplyDelete
  6. tahniah aunty..
    mesti seronok dapat buah tangan dari anak
    sya w.pun anak2 kecil lagi, bila diorang bagi kad ucapan pun dah rasa seronok dan berbunga bunga hati ni..
    nak tunggu diaorang besar dan dah kerja
    macam yg diorang selalu cakap
    nanti bila ayong dah besar dah kerja ayong belikan ibu....

    bahagianya......... ;p

    ReplyDelete
  7. heheheh... seronoknye dpt buah tangan. :-)

    ReplyDelete
  8. mak aihh...dalam noy tak moh beli pape tuu..

    kad kredit?..kt masih tak pham konsep pembayarannya.. ;(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...