THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, August 22, 2010

Jodoh Masih Ada

Syukur....Alhamdulillah

Muka yg kotor, kaki yg luka dan kurus kerempeng

Semalam masa aunty dan P G tengah bersembang2
kat living hall sambil menunggu uncle balik dari
Pasar Juadah...

Tiba2 P G terus bangun dgn expressi kelam kabut
sambil membuka pintu

Aunty memerhati bibir P G untuk mengetahui apakah
yang di katakan nya..

Aunty tak dapat faham...sebab terlalu cepat P G
menghilang di sebalik daun pintu..

P G keluar....

P G masuk rumah dengan mendukung Hannan..

Ya Allah...Syukur Alhamdulillah
Hannan baliiikkkkkkkkkkk...

Menitik2 air mata aunty
menangis.... gembira
menangis ...... dpt 'rasa' Penyayang nya Allah
menangis... jodoh aunty dengan Hannan masih ada

Aunty amat2 berterima kasih pada
8 commenters, surely they are cat's lovers

Terima Kasih sebab ada yg memberi kata2
penyejuk dan doa2...moga Hannan balik..

Thank You....

Doll, (Privatised Blog)





Anon, (untraceable)



Noy dan Peeja balik selepas berbuka di luar
Semua mengadap Hannan
Noy membersihkan Hannan
Merawat Luka dengan Minyak Gamat
Mereka Urut2 Hannan..
Bergolek2 manja si Hannan

Aunty masih tak kering air mata
Mudah saja air mata melilih
Melihat kecantikkan dan kemanjaan nya
Tapi aunty tak dapat mendengar
suara nya yang manja

Bersyukur pada Allah Yang Maha Esa

Tiada siapa boleh memisahkan atau di pisahkan
Semua adalah dengan izin dan kehendakmu

ALLAH HU AKBAR



25 comments:

  1. alhamdulillah..
    syukur la Hannan dah balik..
    semua org rindu dia..
    heeee

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah aunty...
    saya pun turut sebak bila baca luahan aunty ni.

    syukur pada Allah..

    ReplyDelete
  3. Kesian Hannan, sib baik jumpa jalan balik, upload la pic dia Aunty..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...rezeki Ramadhan, dpt la hannan beraye sama family dia..

    pasnie kena selalu ckp2 kat telinga hannan *jgn buat lagik jalan jejauh*

    smt berbuka aunty!hati dah lapang hannan dah balik, leh makan dengan senang..

    ReplyDelete
  5. slm untie, smlm nk anta comment pasal hannan ilang tu tp failed, maklumla on9 dr hp..

    Alhamdulillah, sy tompang lega hannan dah balik.. Sy faham perasaan orang yang kehilangan kucing mereka coz sy pun penah rasa dulu..

    Sampai skang sy masih simpan picture2 'citam' dalam hp sy walaupun citam x balik umah since september 2008.

    Anw untie, am happy for u & ur family.. Pasni hannan better dok umah je la.. Takut kejadian sama berulang lagi..

    ReplyDelete
  6. yeaaayyyy
    >_____<

    hannan da blik...
    itulah klu ada jdoh x ke mna..:)
    dpt rsa gembiranya anty buat entry ni..

    smoga anty sefmly kembli epi..

    -silentReaderAuntyNPeeja-

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum.

    alhamdulillah. terima kasih ya Allah.
    nak menitis air mata sy baca cerita auntie ni. maaf lambat respond. maklum la sedang kerja.
    apa-apa pun syukur sangat-sangat hannan telah kembali dengan selamatnya ke pangkuan family auntie.
    ok, auntie tak nak sedih-sedih tau..

    ReplyDelete
  8. Salam Auntie..
    Syukur Alhamdulillah, Hannan selamat kembali ke rumah..walau cedera..hopefully Hannan cepat sembuh..hhmmm..lepas ni tak perlu laa Hannan dilepaskan pergi ke luar...

    SR - Ann

    ReplyDelete
  9. untie...alhamdulillah.... Hannan dah balik...smalam baca entry untie rasa sedih dan risau...kucing sy pon dulu camtu slalu kuar pastu satu hari tu dia x balik dan rupa nya kena langgar kereta...erhari2 sy nangis sampai sekarang ingat dia jer nangis,
    ...alhamdulillah Hannan balik dgn selamat, Hannan jgn pegi jauh2 lg tauu....

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah....syukur pada Allah Hannan dah balik....menitik airmata saya baca entry ni aunty....lepas ni jgn bagi keluar sgt la Hannan tu, aunty!

    ReplyDelete
  11. Kak nani..
    Alhamdulillah..
    kembali semula Hannan kepangkuan tuannya yg penyayang....
    kucing kami yg hilang baru2 ni pun dah pulang.. dapat rasakan sama macam kak nani rasa...

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...berkat bulan pose agaknya...

    Hannan nak jln² kenal M'sia kot aunty...kita pon suka kucing..tapi tak pena lagi bela yang spesies byk bulu nih...alergik...

    upload la aunty muka Hannan lepas travel...mesti touching kan...

    ReplyDelete
  13. Ya Allah...syukur lah hannan selamat. semoga hannan cepat2 recover balik...

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah hannan dh balik..jgn kasi dia kuar lg aunty..kesian dia n aunty..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah.... mesti hannan takut masa dia kat luar...

    ReplyDelete
  16. tetiba rasa touching..sedeyla saya auntie..syukurla hannan dah balik..

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah, kembali jugak hannan ke rumah auntie. saya nak komen tp bila tgk peeja x tulis apa2 pun psl hannan, saya ingatkan hannan telah ditemui.

    terbayang mcm mana penat hannan cari blk rumah auntie. hanya Tuhan saja tau apa yg ia telah lalui.

    ReplyDelete
  18. auntie nani

    me also cat lover.. sama macam auntie kucing saya pun keluar tak balik balik 2 hari.. sedih kami anak beranak.. pagi2 suami saya ronda cari dia sebelum pi kerja.. mahgrib tadi just before iftar, dia balik dengan kelaparan dan ketakutan.. sampai sekarang dia menggesel kat kaki saya aje.. tak nak berpisah jauh.. sedih saya tengok..

    Gitulah, walaupun hanya seekor kucing tapi rasa sayang tu macam sayang anak sendiri..

    ReplyDelete
  19. Nour : Kenal dan rindu Hannan yea..
    he he he

    me love : Tu lah kan, kalau sayang kat kucing peliharaan, memang sedih kalau hilang

    Hazey : Aunty dah upload gambar Hannan atas permintaan Hazey

    ReplyDelete
  20. Doll : Tu lah..Thank to Allah sbab Hannan dah balik..lepas nih..aunty kena jaga dia betul2..
    Nasib lah kau Hannan lepas nih..takleh kluar..he he he

    Linda : Oh yea ker! Sorrylah Linda juga kehilangan pet kesayangan 'citam'.

    ReplyDelete
  21. Anon : Yeay!! memang aunty happy Hannan dah balik..cuma Hannan sekarang nih tengah demam.

    cik syahira : TQVM for syahira punya keperihatinan terhadap kucing kesayangan aunty.
    InshaAllah kesedihan aunty dah terhenti bila Hannan balik.

    ReplyDelete
  22. Ann : A'ah lepas nih, aunty rasa tak nak bagi Hannan keluar lagi..

    Mrs FHM : Ya Allah, mati kena langgar kereta?? Sedih nya..aunty faham perasaan macam mana kehilangan pet kesayangan.

    Emilia : A'ah..lepas nih, jgn harap lagi si Hannan tuh dpt keluar..
    he he he

    ReplyDelete
  23. Rahmah : Oh yea ker, Nasib baik balik kucing rahmah kan, memang sedih kalau tak balik2 sbab dah sayang..

    Intan : Syukur.. Alhamdulillah

    Zara : Aunty dah upload muka Hannan yg demam tuh..he he he

    Ai : Tu lah harap2 deman dia..tak melarat..risau juga dia tak nak makan

    Rina277 : Emm..memang tak kan bagi dia keluar lagi.

    yatie : Entah lah apa yg dia fikir kat luar tuh..seronok ker? Takut ker?

    KV : Syukur

    HaNa : Memang sedey..Syukur Hannan dah balik

    Liz : Betullah..kita tak tahu apa yg dia alami kat luar tuh..pengalaman yg baru utk dia..bergaduh dgn kucing2 liar di luar sana..

    Zareda : Alhamdulillah, kucing Zarida dpt ditemui..
    A'ah, memang Hannan pun mengesel2 kat kaki kami..
    Betul lah kata Zarida, Bila dah sayang rasa mcm family sendiri kann..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...