Followers

Thursday, August 12, 2010

Hari Pertama

Salam Sejahtera semua...
Emm...hari kedua berpuasa,
Ya Allah..masa ni aunty rasa
amat enak,

Nikmat di hati...

Badan rasa saperti kapas ringan
Perut selesa tidak meminta di isi
Tekak pula tak terasa kering
Alhamdulillah...
Allah Maha Besar

Berbuka hari pertama
Aunty masak tak keluar ke pasar juadah pun.
Hidangan berbuka semalam

Nasi putih
Ayam masak karipulay
Sambal tumis sotong
Sup Sayur campur
Ikan masin gelama

Aunty buat lepat pisang,
di sebabkan tak ada daun pisang
aunty stim dalam loyang jer..

Khairul balik dari kerja dengan
bubur lambok dan 'kueh kelopong'
Aunty terjumpa nama kuih ni kat FB
Punya lah aunty google rupa2 nya
(Onde2) he he he
Hafizi pula beli kueh cara berlauk

Minuman
sirap bandung cincau dan selasih utk semua
Green tea seteko utk aunty

Aunty tak ambil gambar
Aunty tak nak Kurangkan
pahala puasa kawan2 aunty
tengok makanan enak sambil
Menelan air liur kan..

Alhamdulillah...syukur
Allahu Akbar

Dah pun pukul 3:40 ptg
Nak ke dapur masak utk berbuka nanti..



8 comments:

  1. selamat memasak yer aunty. blh delivery kat sini sekali tak?? heheheheh

    ReplyDelete
  2. Balkis YusoffAugust 12, 2010

    selamat berposa aunty.....moga aunty dpt posa bykkkk hari....

    ReplyDelete
  3. salam 2 Ramadhan kak nani...
    selamat berbuka.. dan selamat menyediakan juadah berbuka....

    ReplyDelete
  4. bagus betol auntie rasa ringan badan bila berpose :) mmg dipermudahkan..

    rajin stol auntie masak memacam jenis laok. gigih sungguh! ai ni sempat masa 2 laok simple je auntie. td sempat la masak rendang pedas ayam. bleh simpan dlm freezer. senang skit keje ms sahur tu. panaskan aje. hehe..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum auntie,

    salam ramadhan. apa khabar?
    sy suka kuih cara. he2x sounds traditional.. alhamdulillah, hari ni ada orang bagi sy satu tupperware apam pisang. sedap!

    auntie, mai la singgah blog sy, mynameissyahira.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Intan : Kat maner nak delivery tu?

    afiq : dah dpt ker kuih kelopong??

    Balkish : TQ mudah2an aunty dpt posa 30 ari. InshaAllah

    Rahmah : Sama2 lah kita

    Ai : Mana nya bnyk lauk, simple2 jer..Wooo! Rendang pedas, sedap nya..

    Syahira : Apam pisang..sedap juga tuh..
    Aunty dah singgah dah blog baru..tapi cakap orang putih kann..
    tak per baca slow2..he he he

    ReplyDelete
  7. yumizuniraAugust 13, 2010

    auntie nak resepi lepat pisang..igt wkend nih nak buat...:) n satu lagi...pisang apa yg sesuai ek???

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...