THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, August 21, 2010

Gembira Ker Hannan?

Readers Peeja semua kenal Hannan kan?
Kucing yg di beli oleh Noy di Kuwait

Emm...Week end yg lepas, Noy tinggalkan
kucing tuh kat rumah aunty..
Selalu nya dia angkut bawak balik
tapi kali ni..kata Noy..
Nak bagi Hannan belajar keluar rumah..
So mama tolong jaga lah..
Rumah Noy..Apartment tak dpt
Hannan keluar..

Kesian Hannan, yang sebenar nya Hannan stress
asyik mengiau2 bila tengok
kucing2 aunty yang lain Oren, Belang dan Cholomon
di sebalik sliding door aunty

Aunty tak berani nak lepas Hannan keluar
Since tu kucing Noy.. biar dia sendiri
yang lepas kan Hannan keluar rumah
kalau Hannan tak balik tak de lah siapa
dia boleh persalahkan..

Hari pertama Hannan keluar
3 jam merayap pergi mana tak tahu
Dah nak maghrib, Hannan balik..
menggelupur lapar dan haus

Hari Kedua, PG bagi keluar kul
6 pagi selepas sahur
Hannan balik kul 8 malam
semasa kami sedang berbuka puasa

Hari Ketiga, Uncle lepaskan pulak
kul 10:30 pagi
Dan sampai sekarang Hannan dah tak balik2

PG dah pusing keliling Phasa kat Taman aunty,
setiap lorong PG lalui sambil memanggil2 nama nya

PG balik hampa..Hannan masih tak de..

Hari ni..aunty nangis..dan sebak
Rindu sangat kat Hannan
Walau pun aunty bukan dpt dengar dia mengiau
tapi seringkali bila di panggil
Hannan akan bergolek2 di tepi aunty
minta di urut2 badan nya
Manja....


Terlalu gembira kah Hannan sampai tak balik?
Atau Hannan telah di kidnap dan di bawa pergi?
Atau macam2 lah dlm fikiran aunty..

Kenapa orang nak ambil? sedangkan Hannan
ada memakai color berloceng
Kan itu menandakan kucing yg bertuan
Bulan Ramadhan pun ada org nak mencuri ker?
Penduduk Taman aunty adalah 100% melayu

Tak kan lah di kidnap dan di jual?
PG kata boleh buat duit raya tuh mama
Kalau budak2 R***** dan D**** yang ambil
Sebab kucing tuh memang berharga..
muka penyet..

Yang tinggal hanya makanan dan pasir nya
tersandar di dinding dapur aunty..

8 comments:

  1. oh no..tak blk2 si hannan?kesian kat noy lak..

    xper aunty, kita doakan hannan balik cepat2 yea..mungkin dia tgh bersantai2 around that area gak ker, tunggu nak balik aje tu, Insya Allah..

    ReplyDelete
  2. jiran2 pn susah nak agak juge aunty..kucing persian mak sy pun camtu gak..kasi lepas x balik2..kami syak org luar sbb jiran2 dh lama kenal n sume melayu..pastu ada jiran repot kat mak yg dia nmpk org dpan je yg amik siap beli kandang lagi x kasi kucing tu lepas..bile mak gi umah dia mmg tergagap2 dia..trus mak amik n x kasi lepas dah..

    ReplyDelete
  3. SEDIHNYA
    SYA PERNAH KEHILANGAN ZOROO, UNIK KUCING TU
    LINCAH, COMEL
    TP HILANG..SEDIHNYA DAN TERKILAN.. ;(

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum auntie.

    mari kita sama-sama berdoa hannan dalam keadaan yang baik-baik.
    risau juga IF dia tersesat ke.
    harap-harap dia berjaya mencari jalan pulang..
    auntie jangan sedih-sedih yer.
    auntie kena jaga kesihatan auntie juga. hugs you.

    ReplyDelete
  5. alahai aunty.. u remind me bout my cat Abu. dia selalu gak keluar jenjalan... tapi pandi bali. but one night dia keluar tak balik-balik...3 hari. 3 hari 3 mlm suami saya sembahyang hajat. 3 hari 3 mlm gak saya pusing apt cari dia. siap letak mknan depan pintu takut dia balik masa tgh mlm. alhamdulillah saya jumpa gak dia. ada org kidnap dia tapi tinggal kan dia somewhere. jumpa dia masa tu dah kurus. sampai rumah dia mkn mcm terbulur... sgt saya doakan aunty dapat jumpa hanan balik ye. saya tau mcm mana rasa hilang kucing.... rindu sampai termimpi-mimpi

    ReplyDelete
  6. sayu...........
    T________T

    anty nak tanya sket maaf kalu sya bz body...anty n peeja dduk umah lain2 ke?

    smoga hannan blik umah anty smula..
    n anty gembra slalo..

    -silentReaderAuntyNPeeja-

    ReplyDelete
  7. Kak nani hannah tengah dok sibuk cuba baju raya kot dan tak tahu mana nak pilih..ha ha..merepek aje saya.
    Kadangkala kucing macam tulah, marayau2 tapi dia akan balik juga, tapi tabik juga pada hannan ni, walau dia kucing hidung penyek masih boleh berjalan.
    Ada sesetengah kucing walau dilepaskan tidak berani dia keluar.
    Tunggulah, insya-ALLAH dia akan balik juga tu nanti...

    ReplyDelete
  8. noy tak sedih ke kucing dia hilang?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...