THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, August 24, 2010

Buat Perangai

Kesian Hannan..demam pulak
Letih jer dia, baring jer
kurang bergerak..
kurang makan..
kurang mengiau..

Malam ni Hannan buat perangai..
Sebab tak dpt keluar agak nya
Sempat dia curi2 masuk bilik tetamu kat atas
Membuang najis atas katil

Emm..uncle lah cleaned up the mess

Aunty bising..siapa buka pintu bilik tak tutup??
PG kata dia masuk bawa laptop dlm bilik tuh
tapi Khairul ambil laptop tuh..lupa nak tutup pintu..

Aunty bukan bising kat Hannan sebab
Hannan kan binatang
mana ada otak
mana boleh berfikir
so kita manusia yg ada otak..
boleh berfikir..
Jangan lupa lah tutup pintu tuh.
Sebab selalu nya sekali dia
melepas kat situ, dia akan buat lagi..
Kebiasaan nya lahhh...

Bilik tuh yang sebenar nya bilik Noy dan Peeja
Since dia orang dah pindah
Aunty buatkan bilik spare..
bilik tamu..
Aunty pasti dia pergi mencari kakak2 nya..
Agak nya tengok kakak2nya tak ada
so..
dia mengganas tunjuk perasaan
tinggalkan kesan..
ha ha ha 'souvenir'

Walaupun kau buat perangai
Mama tetap sayang kau...Hannan


Tak tahu lah..
luka ker..
Bisul ker..
Ubat Gamat lah yg aunty sapukan


Memang panas..
perut dia..
hidung dia..



Muka monyok dan sedih..
Baik demam nanti..
Hannan kena mandi tau..


17 comments:

  1. kurusnye hannan!!!!
    cepat baik n sihat gemok gemok mcm dulu ye

    ReplyDelete
  2. hannan rindu kat peeja & noy kot... sbb tu resah semacam...

    ReplyDelete
  3. aunty..
    seronok tgk aunty ade kuceng comel.
    sy da hampir stahun x balek malaysia so rendu sgt kat kuceng kat malaysia.
    kuceng sy tu sgt same warne dgn kuceng aunty.rendunye kt die :'(
    x lame lagi balek.
    seronoknye.hehe.
    doakan saya sempat jumpa kuceng tu ye.
    time kaseh aunty.hee

    ReplyDelete
  4. alalala...comel nyer dia...

    wat muke sdey lak yer...
    mcm kena pegi klinik je aunty...

    ReplyDelete
  5. dia kena demam sebab kesan kena gigit tu septic. Kalau boleh ambil air kelapa muda sedikit masuk mulut nya pakai syringe. to reduce temp dan flush all the infection.
    dia pergi keluar samada bergaduh dgn kucing lain sbb territorial. muscle pun sakit lah badan tengah nak heal.

    ReplyDelete
  6. kalau kucing saya lah yg sakit, saya pon sedih aunty..boleh siap rasa nak nangis lagi. Get well soon Hannan!!

    ReplyDelete
  7. Hannan nak tunjuk perasaan kot aunty...untung tau si Hannan nie dpt tuan mcm aunty..:)

    ReplyDelete
  8. Cian Hannan.. memang nampak kurus, demam la tu, dulu pun zey ada kucing, nama dia Abok (baka kampung + siam), kucing jantan. Suka sangat merayau2 tak tentu hala, bergaduh pastu luka then demam.. beberapa hari monyok je, makan pun tak nak..

    Harap Hannan sihat balik.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah, kurusnya Hannan!!:(:(:(..hmm Aunty, why not bawak Hannan jumpa vet, kesian dia..takut melarat2 nanti...

    Get well soon Hannan, rasa sedih tgk dia kurus :(:(

    ReplyDelete
  10. la kurus dah hannan ye aunty..sian demam lak tu..get well soon hannan...

    ReplyDelete
  11. auntie,

    better pergi vet sebab takut ada internal bleeding atau hernia ke, lagipun kucing ni selalu tahan sakit, kadang2 bila dah tak terubat baru kita sedar.

    vet cakap try bagi makan wet food, kalau tu pun die tanak means dah sakit teruk la, harap Hannan ok, comel sangat.

    harap auntie pun makin sembuh, insyallah.

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum auntie,

    pic last tu paling tak tahan. sedih betul muka hannan.
    mungkin dia demam rindu kakak-kakaknya atau demam urat sebab berjalan jauh sangat. oh mungkin juga ada kucing jeles dengan hannan dan bergaduh. tu yang dia penat sangat sampai demam..

    hannan, moga cepat sembuh yer.

    auntie, moga ceria-ceria selalu tau.

    ReplyDelete
  13. salam. saya baca entry peeja. cerita pasal waktu die kecik2 dulu. saya kagum sgt cara auntie didik anak2. walaupun sayang tapi tegas. saya pernah baca dalam entry peeja yg lama pasal auntie tak bagi anak2 masuk bilik auntie. sungguh berbeza dgn cara ibu bapa saya. saya harap saya pun akan dapat menjadi ibu yang baik kepada anak2 saya. nak manjakan biar berpada2. anak2 saya walaupun kecil tapi perangai dah mcm2. kalau marah, macam tak syg mereka. ya lah, kalau setiap waktu asyik dgr saya bertempik, mesti mereka pun fikir ibu mereka ni tak betul. tp kalau tak ditegur, menjadi2 pula perangai. saya harap anak2 saya membesar dgn baik dan jadi org yg berjaya dari segi akhlak & agama serta pelajaran. semoga auntie boleh share byk lg petua mendidik anak.

    ReplyDelete
  14. ciann hannan dah kurus..semoga hannan cepat sihat..

    ReplyDelete
  15. kak nani bawaklah hannan pergi vet, takut melarat2 karang demam dia. Vet dah periksa senanglah hati sikit, sian pulak tgk binatang cam tukan..

    ReplyDelete
  16. Aunty (lari topik kejap) ada tak petua nak lembutkan jering? Hari tuh masak tapi ampunnnnnn keras n kelat. Camner ek?

    ReplyDelete
  17. alahai kesian hannh
    kurus x ceria

    tp alhamdulillah...
    selamat balik ke rumah
    tak lah aunty dan keluarga ternanti nanti...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...