Followers

Wednesday, August 4, 2010

Akhir nya...

Alhamdulillah
akhir nya..aunty dpt bangun dari
sakit aunty selama 2 minggu.
Bukan nya tak bangun lansung...
bangun tapi sekejap saja... dapat lah
mandi, pakai baju, solat dan makan
dah tuh baring..

Entah kenapa badan aunty terasa amat2 bisa
lemah tak bertenaga
dari paras lutut hingga ke tapak kaki terasa panas
sakit dan berdenyut2
kepala pula rasa berpusing2 dan berpinar2,
macam baru turun dari merry go round

Uncle lah jadi sasaran, picit aunty hari2
dari badan sampai ke kaki..
bila dia dah penat dia gunakan mesin 'ogawa'
sampai aunty terlelap..
Aunty rasa macam duduk di hospital..
Tidur, bangun, makan, tidur balik...
Tapi aunty terpikir2 macam mana lah
boleh sakit sampai macam nih teruk
Ubat tak pernah miss..
Injection tak miss
Makan berjaga2..
Emm..must be the 2 types of new ubat
yang doktor baru prescribed untuk tambahan
so aunty drop the two ubat..
The result...
Aunty felt better..but not so okay..
Until since 2 days ago..aunty dropped all the ubat
except ubat darah tinggi and insulin jap

Ohhhh.....today aunty rasa badan amat lah ringan
kepala juga tak pening2 dan berpusing2..

Alhamdulillah...

Probably..saraf aunty dah tak boleh terima ubat2
segala mak nenek tuh lagi lahhh..
anyhow..mesti jumpa doktor nak inform what is
wrong with aunty..
Aunty cannot take for granted with my own experiment
nanti lain pula jadi nya..
emm...okay lah..tak mau panjang2 entry nih..
sebab nya...
ramai tengah tunggu aunty sambung episod yg lalu

By the way..aunty really..
felt so deeply touched...
with all the 35 comments yang mendoakan
aunty supaya cepat sembuh..

Emmm...a bouque of flowers for all my friends out there!!!

Thank you so much...

12 comments:

  1. Alhamdulillah..
    semoga aunty dan uncle sihat dan
    dapat menikmati hari hari bersama dengan lebih bermakna... ;)

    ReplyDelete
  2. Aunty, ada makan ubat kencing manis tak? sebab emak saya dulu, ada ambil satu jenis ubat kencing manis, kesannya memang teruk, sama sebiji macam aunty ceritakan ni,

    berhari-hari dia tak leh bangun, sakit kepala, kemudian badan jadi lemah, katanya nak angkat kaki pun larat, jadi bisa-bisa...

    sampai dia stop ubat tu, baru ok, dan lps tu jumpa doktor, doktor tukarkan ubat lain.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah auntie dan uncle dah sihat.dugaan autie.allah swt turunkan sesuatu kesakitan pada kita tu ada hikmah yg tersembunyi yg kita tak tau.maybe ada sesuatu yg terbaik utk kita yg kita tak tau..auntie jaga diri..kim salam utk uncle dan family.take care auntie..

    ReplyDelete
  4. semoga sihat dan terus sembuh!
    be strong!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..
    take care aunty & semoga bertambah sihat :-)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, semoga cepat pulih seperti sedia kala...

    ReplyDelete
  7. mudah2an aunty n uncle sihat slalu..

    just finished reading ur previous entry..lama x blogging..lots of commitment. sy doakn aunty and uncle sihat2 n ceria slalu.

    take care both of u.

    p/s: ur story remind me of my parents back at perak. miss them so much but life do require some sacrifices kn aunty?

    ReplyDelete
  8. assalamualaiku auntie,

    alhamdulillah.
    nampaknya ada sedikit peningkatan pada kesihatan auntie.
    moga auntie n family sentiasa dibawah lindunganNya. amin.

    miss you so much!

    ReplyDelete
  9. good to know that u r back online auntie...risau jugak..tertanya2 dlm ati kenapa auntie dah lama tak update blog...saye doakan semoga auntie akan terus kekal sihat dan betenaga..banyakkan rehat je auntie

    ReplyDelete
  10. salam auntie
    you are your own doctor. so if u makan abat and ada side effect mmeaning u are allegy to it. shld stop immediately and go to the dr yg prescribe the ubat and tell him what happened to you.
    that shldd be the case. The dr either have tro give alt med or reduce the qtt. the fact that so many ubat they hv to check properly whether all the ubat and new ubat will give negative reaction as each individu have different body chemistry internally. The reaction inn yr body may be allergy or bad reaction. for some its ok.
    So please stop and get appointment or go to the drsecepat mungkin.

    goodluck.
    Mak saya sedang sakit, they assumed all wrong kata org tua tu depression etc etc. She is so active tanam pokok etc. sekarang nak angkat tangan tak boleh, kerap kena sesak nafas. of course they run ecg ok. Tapi all symptom semua menjurus kepada angina.
    I don't know what to say.. there goes. I know law but I hv been doing research for my mom's case. sad.

    you two look after each other.

    Bless u all.

    ReplyDelete
  11. kak nani...
    semuga kak nani akan terus sihat...
    nanti jangan lupa buat pemeriksaan doktor yer...
    take care.....

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Nani....
    Semoga Kak Nani akan sihat & ceria seperti biasa, insyaAllah. Take care Kak Nani.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...