THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, July 23, 2010

Minggu yg penuh ujian

Emm....redha saja dengan ujian2 yg bersusun minggu ni...

Hari Isnin yg lepas, tangki rumah floating accessories tak
berfungsi, so bumbung mencurah2 air..
Dah panggil plumber perbaiki ..pada mula nya dia charged
RM 400 tapi aunty tanya cost apa sampai RM 400??
Berapa harga alat gantian dan berapa cost upah?
Terus dia turunkan harga RM250 saja..
Suka2 jer plumber nak charge harga macam tuh
nasib baik aunty biasa kerja dengan syarikat perumahaan
tahu sedikit sebanyak harga barangan.

Hari Selasa, fridge buat hal..pintu fridge dah tak boleh
tutup rapat, sebab getah nya dah longgar..
Pergi kedai elekric berdekatan yg biasa aunty beli
barangan elektric, nak tanya untuk tukar getah pintu
kata kawan aunty, beli jer yg baru, kakak punya tuh
dalam rekod saya dah pakai 6 tahun dah...
Ye lah tuh..akhirnya beli juga lah yg baru..tapi kedai
aunty nih dah lama dengan aunty, so dia memang
bagi 3 payments..tinggal jer 3 post dated cheque
dia hantar barang terus ke rumah hari tu juga.
he he he..

Hari Rabu...bumbung aunty buat hal selepas
air mencurah2 tuh, semua cement yg di tepi2
bumbung merekah..berderai..
Bila hujan pagi tuh..apa lagi air hujan menitis2 lah
habis carpet, tilam segala basah..
apa tak nye dah almost 20 tahun rumah ni aunty beli
emm...so aunty belum lagi panggil contractor utk baiki

Malam tadi pulak, scanner di printer tak boleh scan
give up aunty nak sambung episod seterus nya..
tak reti apa nak buat, call peeja dia jawap senang jer
dia pun tak reti..aduihai...memang mood nak sambung
citer terbantut..

Pukul 3 pagi tadi, black out satu rumah..eeee...uncle
ke depan porch nak check fuse box....bila dia pasang
terus trip balik...
Aunty terus kata..nih mesti wire kat bilik belakang
basah sebab air tiris..
Memang betul pun..uncle offkan fuse utk bilik
belakang tuh terus okay..ada lah lebih kurang
2 jam kami bergelap

Aunty tak tidur lepas tuh, tunggu subuh dan
sekarang nih buat entry nih dulu, lepas nih
nak bersiap ker hospital tentera utk appointment
check telinga aunty...
hu hu hu ...mesti mengantuk..

Banyak hal betul..tapi apa kan daya..
ni semua kehendak nya...
Kan aunty kata Redha..dengan ujian tuh..
so hati tenang jer bila kita faham..

Dah pukul 7:30 aunty harus berhenti menaip
dah nak kena pakai baju utk bersiap ker hospital
tak sempat nak edit nih..kalau ada spelling errors
sorry..yea
Salam Jumaat to all my readers..

InshaAllah..jumpa lagi


16 comments:

  1. assalamualaikum auntie,

    hadapi dengan senyuman.
    moga ada hikmah disebalik ujian-ujian ni.
    ^_____________________^

    ReplyDelete
  2. salam jumaat untie.

    moga2 checkup nanti semuanya ok :)

    ReplyDelete
  3. salam Aunty Nani, moga sihat selalu...
    tak sabar tunggu sambungan citer Aunty episod 71 nanti...

    macam tunggu episod drama je gayanya..

    ReplyDelete
  4. salam Aunty Nani, moga sihat selalu...
    tak sabar tunggu sambungan citer Aunty episod 71 nanti...

    macam tunggu episod drama je gayanya..

    ReplyDelete
  5. salam Aunty Nani, moga sihat selalu...
    tak sabar tunggu sambungan citer Aunty episod 71 nanti...

    macam tunggu episod drama je gayanya..

    ReplyDelete
  6. AnonymousJuly 23, 2010

    Aunty- plumber tu nak kena pelakung.

    Kesian Aunty.. anyway may us have a blessed Jummat.

    Rafiah

    ReplyDelete
  7. untie,

    rumah sy pun baru2 ni tangki air melimpah, pelampung rosak...

    plumber dtg repair lagi mahal kene RM280... huhuhu... kat seremban pulak mahal dari KL

    ReplyDelete
  8. banyaknye dogaan...sib bek leh repair. tp kene sediakan duit la..huhuhu

    haritu kan, ai nampak sorang makcik tu betol2 cam auntie kat spital selayang bhg ENT. ke, mmg tu auntie ye? hhrmmmm

    ReplyDelete
  9. Byakkan sabar ye Auntie~~

    ReplyDelete
  10. salam autny mcmana checkup ok?moga aunty sihat dan semua nya ok.sabar aunty coz setiap yg berlaku pasti ada hikmah

    ReplyDelete
  11. salam kak nani...
    dugaan datang macam ribut..
    pergi macam semut...
    samalah dengan dugaan sakit ker.. susah wang ringgit ker...
    selagi namanya masih hidup..macam2 kita kena harungi...

    ReplyDelete
  12. salam untie....

    saya pon frust scanner untie rosak!!! saya tk sabar nih nk baca sambungan citer hantu dari untie....

    semoga, segalanya berjalan dengan lancar supaya untie ada mood nk menaip cerita hantu.....scary betul!!!

    ReplyDelete
  13. AnonymousJuly 26, 2010

    Slm aunty. kenaper aunty lama tak update. aunty kurang sihat yer?

    ReplyDelete
  14. Just like my house :)
    Old house (eh antique house!) is always like that.Bocor,termites,electric trips.
    Cost a bomb jugak nak keep it.

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...