THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, July 4, 2010

Episod 66 - Koleksi Gambar lama

Imbasan episod 65

Aunty di perkenalkan dgn aktivity BAKAT tapi
ketika tuh, aunty kurang menampilkan diri
mungkin masih belum sesuai dgn jiwa.

Kali ni..aunty tak bercerita, aunty kurang sihat dah tiga hari
sejak ambil ubat ari tuh, doktor beri ubat tambahan,
selalu nya kalau ubat baru, badan aunty jadi hay wire (tal tentu rasa)
aunty terbaring dan tidur seharian, mengantuk sangat2 sampai
tak boleh bukak mata..khayal saja..
kata doktor memang dia nak bagi aunty rehat selama seminggu..
Ubat tercatit kat sampul tuh 'clonazepam 2 mg di makan waktu mlm saja..
effect dia, aunty mengantuk seharian..

Kepala khayal tak leh citer panjang, so aunty cuma nak paparkan
gambar2 lama yg menjadi koleksi album aunty..
banyak lagi gambar2 tapi aunty pilih gambar2 nih
sebelum aunty mengandung anak yg keempat.


Peeja dah pandai naik tangga kat rumah S'ban. Yang sebenar nya anak aunty
peeja amat senang di jaga. Dia tak nakal, amat mendengar kata.
contoh yg aunty pernah kata kat dia, cerek elekric tuh panas, bahaya jangan
sentuh, mungkin perasaan ingin tahu, dia kata dia nak pegang jugak..
so aunty pegang tangan dia, sentuhkan cerek panas tuh, sambil menarik cepat2
tangan dia..semenjak tuh dia serik dan tak mahu pegang cerek lagi.

Gambar nih, sungguh menyayat hati bagi aunty, sebab peeja berhenti menghisap susu..
Masa aunty nak ke hospital untuk bersalin anak keempat, aunty berpesan pada dia..

Aunty : Peeja..mama nak gi hospital, bila mama bawak balik adik, peeja dah tak boleh minum susu dalam botol lagi tau.. Adik jer boleh

Peeja : Dia hanya mengangguk dengan muka sedih..

Ya Allah, sungguh sedih, Tak sangka aunty rupa2 nya..dia memang
tak mahu lagi minum susu dlm botol, Peeja hanya nak minum milo dalam cawan....
susu adalah untuk adik kata nya..
Mak aunty sampai marah kat aunty kenapa cakap kat anak macam tuh..

Kat rumah S'ban

Di rumah Mak di KL

Di S'ban


Tiga beradik yang amat rapat

Aunty selitkan gambar Arwah Mak Aunty bersama cucu2 nya

Uncle sedang memberi Peeja makan, di rumah S'ban


Peeja bersama Arwah Anna, yang menjaga peeja

Gambar kenangan kami di rumah Arwah Mak

InshaAllah, jika aunty sihat, aunty sambung cerita..ketika ni..memang aunty amat2 berkhayal otak melayang, mengantuk sangat..

Adios my friends and followers..nak tido

ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

18 comments:

  1. salam kak nani...
    seronok kan bila melihat semula gambar-gambar lama...mujurlah masih ada dalam simpanan dan rajin mengambil gambar waktu dahulu...

    ReplyDelete
  2. alolo...dengar kata sungguh si peej tu ye auntie. sama lak cam anak ai yg no 3 tu. Cukup umur 2thn, dpt adik trus takmo minum susu. Tak lama pastu ai paksa dia minum balik. Tp smp dah skolah ni cam takmo brenti pulak.. :P

    ReplyDelete
  3. Comelnya..suka tengok.. ;p

    ReplyDelete
  4. Peej,motip pipi ko gebu sejak kecik??jeles i..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, Aunty dianugerahkan anak-anak yang baik dan mendengar kata, happy baca entry ni.. semoga Aunty sekeluarga sentiasa dalam kesejahteraan hendaknya.

    ReplyDelete
  6. aunty,
    baru semalam daun habis membaca blog aunty dari episod 1 hingga terkini,ada masa sedih hingga mengalir air mata,ada masa ketawa berdekah dekah,hampir sebulan juga mengambil masa mengadap cerita aunty, rasa macam baca novel,terima kasih kerana sudi berkongsi kisah kisah kehidupan yang penuh warna warni. Sangat menghargai.

    ReplyDelete
  7. tgk gambar2 ni teringat dulu2.happy sungguh...hurmm...

    ReplyDelete
  8. semoga aunty sihat slalu..

    take care aunty..rehat n mkn jaga k??

    love the story bout ur life soo much..

    ReplyDelete
  9. aduh aunty, sayu pulak bila saya baca part yang peeja tak nak minum susu dalam botol tu..very innocent & ikut cakap aunty..

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum auntie.

    moga auntie cepat sembuh yer..
    insya Allah, sy akan ingat pesan auntie supaya jaga bf baik-baik. hihi..
    alhamdulillah dah masuk 3 tahun kami berkawan dan mengenali hati budi masing-masing dan keluarga.
    insya Allah tiada masalah..

    ReplyDelete
  11. Peeja ni kecik2 lagi dah emndengar kata kan auntie.semoga auntie sihat ye

    ReplyDelete
  12. Untie bleh x saya mintak untie punya email ... Rasanya sy nak kongsi sesuatu dengan untie boleh ... thanks

    ReplyDelete
  13. Rahmah : Gambar lama2 akak terlalu banyak sebab suami akak hobby ambil gambar, Alhamdulillah masih elok lagi gambar2 lama tuh.

    Ai : Peeja masa kecik2 memang dengar kata, dah besar nih pulak pandai banyak menjawap..he he he

    sayang2ibu : Memang seronok tgk gambar2 lama, kadang2 aunty belek2 album sampai meleleh air mata, bila terkenang sesuatu peristiwa.

    ReplyDelete
  14. Ujie : Memang semua anak2 aunty berpipi gebu, except noy jer kot, muka bujur sireh, tu pun ikut keluarga uncle nyer.

    Hazey : Tima Kasih atas doa kesejahteraan utk keluarga aunty.

    I hate lolipop: Memang seronok tgk gambar2 lama, terimbas peristiwa manis dan sedih..

    ReplyDelete
  15. kerol : Memang sedih bila Peeja betul2 tak nak minum susu dlm botol. Aunty memang terkedu di buat nya bila anak yg baru berumur 2 1/2 tahun yg mendengar pesanan aunty.

    Cik syahira : Elok lah kalau dah kenal hati budi dan keluarga, dah tiga tahun? Jgn tunggu lama2...bila bf dah Kapten boleh dah kawin.
    he he he

    Azma : Aunty memang tak berapa sihat beberapa hari ni..terima kasih doakan aunty supaya sihat

    Intan : TQ Intan.

    lily lotos : TQ lily

    mast : Emm..nak email aunty?? okay jer no problem,
    noraini.nms@gmail.com

    ReplyDelete
  16. salam aunty..
    (first time drop komen)
    best baca blog aunty, recall balik memori aunty dedulu.
    ada masa² boleh bergenang air mata.

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...