THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, June 23, 2010

New Layout dan Air Assam.

Allahu Akbar..

Cuba nak tukar design dan layout
yang di provide oleh blogger
Takut nya dan berdebar2 kalau2lah
tak menjadi dan hilang
segala gadget2 yang sedia ada
especially followers aunty yg setia lah
Alhamdulillah, syukur..
menjadi pulak
emm..layout nih sementara dulu
beli dah cekap nanti
mungkin tukar lagi..
he he he

Peeja..mama dah pandai sikit2
Tak de lah mama kacau2 peeja lagi
Anyway..TQ lah mengajar mama
berdikari utk scanning and upload pix
Dah bangun ker belum?
Apa kabar kau dua beradik kat sana tuh?

Ha ha ha
semalam mama baca entry peeja
masak ikan cencaru bakar dan air assam
Tak silap posting entry kul 2:30 pm or later

Kelakar..
mama buka h/phone dah kul 8:30 mlm
dan ternampak ada message
baca sms dari peeja
bertanya macam mana nak buat air assam..
He he he tu lah pandai makan jer tapi tak
ambil tahu macam mana selama nih mama buat

Dah okay ker?
Mama suruh papa talipon bagi tahu mcm mana
nak buat.
Alah simple jer, sebijik macam sambal belacan
tapi air assam jawa lebih sikit.
Potong bawang, tomato dan timun kalau suka
dah tuh..nak sedap lagi hiris daun kesum
Tu jer..

He he he sorry lah..entry aunty berkomunicate
dengan peeja pulak..

Tapi okay aper..
Aunty bagi tahu cara buat air assam dlm entry nih

He he he..
memang kelakar
ada ker sapa2 lagi nak mengaku tak reti
buat air assam??

17 comments:

  1. kite pon xreti auntie..taw mkn jew...heheeeh

    ReplyDelete
  2. saya pun failed jugak air assam aunty :p makan je pandai..hehehe

    ReplyDelete
  3. aunty
    sya sekali jadi,sekali tidak
    camno tu?

    ReplyDelete
  4. AnonymousJune 23, 2010

    ohh air assam dengan ikan bakar mmg sedap..
    ehh peeja tak duduk dengan puan sekali ke lagi??? ehh ke saya salah baca.

    ReplyDelete
  5. saya saya...mengaku auntie...heheeh..

    ReplyDelete
  6. saya pun x tau dan x pernah amik tau gak aunty..hehe..tp next time nk try buat..bukak jer blog aunty nie..hehe..

    ReplyDelete
  7. e'eh...peeja ngan nonoy skang ktne auntie??

    ReplyDelete
  8. air asam auntie mama, sama ngan ai punye (^_^)

    ReplyDelete
  9. salam kak nani...
    dalam pada kak nani dok communicate dgn peeja... kami pun dapat resepi...
    harap2 selalulah kak nani bagi resepi kat peeja... heheheheheheh

    ReplyDelete
  10. errr.. errr... kita tak gheti lagi buat air assam


    .
    .

    kena print resepi aunty ni :D DAN BUAT... klu print je tapi tak buat, mmg takkan gheti smpi bila2 kaann.. hihihi

    ReplyDelete
  11. salam auntie...banyaknya entry auntie yg saya termiss...kena datang lg ni..

    ReplyDelete
  12. sweet la aunty:)
    jeles sy ngan anak2 aunty..untung diorg..ada mak yg sporting,caring & rapat dengan anak2..:)

    ReplyDelete
  13. *angkat tangan*

    memang tak reti..
    reti makan je.. :p

    ReplyDelete
  14. sama ngan saya.kalau buat air assam dok la fail.tai kalau makan ikan bakar, saya selalu makan ngn kicap+cili padi.hehehe..

    ReplyDelete
  15. ieka : Yea ker, tak per..nanti2 boleh cuba buat.

    Bitter : Oh pernah cuba buat ker tak bila kata fail tuh?

    sayangsayangibu: Oh! sekali jadi sekali tidak, ikut mood kot..he he he

    Anon : Belum ada mood nak jawab soklan tuh lagi.

    Mimi hamid: He he he okay nanti aunty bagi the proper recepi okay

    Rina277 : Okay nanti aunty tuliskan proper recepi yg menjilat jari punya

    ReplyDelete
  16. Ai : Peeja dan noy tuh, sekarang tgh duduk kat Kondo Mewah..tolong jagakan org punya sementara jer pon.

    Rahmah : Macam akak lah dulu2, tak reti masak, bila dah kawin baru kelang kabut..he he he

    Ku x sempurna : Macam ramai jer mengaku x reti buat, nanti aunty posting kan recepi.

    ReplyDelete
  17. ieda : Alah mak, ieda x baca lama ker? padan lah kurang satu reader..he he he tak per nanti boleh cover up balik

    kerol : Apa yg nak jeleskan, meh jadi anak angkat aunty or jadi menantu nak tak..he he he

    misztake : Lah..tak reti jugak ker, okay2 mlm nih jugak aunty bagi recepi

    arin : Cicah Kicap ngan cili padi pun kick juga..sedapppp

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...