THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, June 8, 2010

Kupang

Salam rindu kat readers aunty,

Alhamdulillah..selamat aunty sampai KL pada pukul 10:30 malam dari Pontian, Johore.

Aunty berjalan ke Melaka rumah adik uncle, tidur satu malam dan bergerak ke Parit Raja, Johor rumah Kak Tengku Badariah.

Kat rumah Kak Tengku bermalam selama 2 hari, Aunty pergi berubat secara Rawatan Alternative.

Aunty tahu tempat tuh bila di introduce oleh kawan aunty. Kak Tengku sendiri pun tak tahu ada tempat rawatan alternative kat situ.

Pagi tadi selepas sarapan kami ( Kak Tengku dan Suami) sekereta berjalan2 ke Pontian Johor, rumah abang Kak Tengku.

Tak lama kat situ lebih kurang setengah jam kami pun bergerak ke Melaka, singgah sekejap rumah adik uncle dah tuh sambung perjalanan ke KL

Emm...aunty beli Kupang kat Teluk Mas. 3 kilo RM 10 hinggit jer.

Sampai jer rumah uncle suruh rebus takut rosak kalau tunggu besok.

Aunty basuh bersih2, tos air dah tuh titik serai 3 batang, jerang atas api.


Kupang yang tak sempat nak masak sweet sour


Panas2 kami ratah dengan cili sos..
Fresh dan sedap sangat..
tapi harap2 aunty tak menggaru2 macam kera sebab
aunty kalau makan seafood selalu kena alahan..

He he he ...aunty penat nih, tapi pasal dah rindu kat readers aunty, gagah kan juga buat
satu entry ni dulu..walaupun dah pukul 12:20 malam

Esok aunty citer lagi..InshaAllah

Good nite..

12 comments:

  1. salam kak nani...
    hmmm... pekena kupang yer.. memang sedap kalau makan panas-panas...
    nanti minggu ni kami pun nak balik melaka.. mesti singgah beli kupang... (selalunya tak pernah beli pun...)

    ReplyDelete
  2. best kan kupang nie?nak2 yg fresh punye..

    kalau goreng ngan cili makan ngan nasik panas-panas pun sedap kan!

    welcome back aunty!nanti sambung n upload cerita2 lama yea..

    ReplyDelete
  3. AnonymousJune 08, 2010

    Ala aunty gi parit raja ke, rumah saya kat yong peng saja.dah dekat le tu.rugila tak jumpa sbb saya ni silent reader aunty n peeja.sukaaaa sgt baca. kalau tak baca blog aunty n peeja cam tak lengkap gitu.moga aunty n uncle sihat selalu hendaknya-mas

    ReplyDelete
  4. alahai aunty... kupang... last weekend i pergi melaka.. memang dah berbulan plan nak beli melaka.tapi tak beli. apatak nya my husband lupa.. i dah merajuk dalam kereta sampai tak nak cakap.. dia siap tanya kenapa.. sampai kat ayer keroh baru dia teringat.. eh mama nak beli kupang kan... but since i dah merajuk.. i ckp tak yahlah.. mls nak masak.... tapi diri sendiri yang rugi tak dpt mkn kupang.
    salah siapa? husband yang terlupa

    ReplyDelete
  5. salam aunty,

    tgh menunggu2 aunty upload citer2 lama...

    ReplyDelete
  6. saya x penah makan kupang. sedap eh aunty kupang nih? miss u and ur entry. harap2 aunty sehat ye.

    ReplyDelete
  7. aaa sedapnya kupang. paling best if mama masak sweet sour tu. terbaik.

    ReplyDelete
  8. sedapnyer......terliuq cheq...

    ReplyDelete
  9. omg! terliurr..setahun tak jumpa kupang..er? rasa lebih setahun~! huhuhu! sedap nyee...

    ReplyDelete
  10. Saya terharu betol dgn kegigihan auntie..penat2 pun auntie luangkan masa untuk kami ni..terima kasih auntie..mudah2an selepas berikhtiar dan berubat ni, auntie blh pulih ya..take care..

    ReplyDelete
  11. hi auntie, take care :)

    kupang ni favorite husband saya... ;)

    ReplyDelete
  12. tak dan nak masak sweet sour ekk..hihi

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...