THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, June 21, 2010

Hari Court - Mention

Hari ni, Peeja punya panggilan ke Court.
According to lawyer, Peeja tak payah pergi
hari ni baru hari 'Mention'
Kalau 'hearing' baru kena attend.
Entah apa maksud nya, aunty tak faham
Maklum lah keluarga aunty tak pernah
ada kes2 macam nih.

Uncle insist nak attend dia kata tak per
biar dia pergi sorang2.

Pagi2 aunty goreng Koey Tiaw for breakfast
Malay style with chicken.

Pukul 10:30 pagi uncle gosok baju linen dia,
warna biru cair.

Noy tak kerja hari ni standby jadi dia nak join,
dah adik nya nak pergi ikut papa..Peeja pun
nak pergi juga.

Aunty advice dia orang suruh pakai warna
pastel, jangan sesekali pakai merah
nanti keliru pulak..
He he he

Emm..noy pakai shirt 'Polo' lengan panjang,
warna serupa macam papa dia, stripes
white and light blue..
Aunty offer Peeja, kemeja2 aunty masa kerja dulu
Aunty banyak kemeja linen warna putih lengan panjang
Peeja kata macam nerd..
eee..geram aunty.
Akhir nya Peeja pakai kemeja
masa dia belajar kat Uni dulu2..
Ha ha ha..sopan anak aunty dressing macam tuh

Aunty kesian uncle tak makan apa2 sebelum pergi
Noy pun macam tuh
Tapi Peeja..belasah sepinggan koey tiaw goreng
Makan tetap lalu.... yea Peeja

They left at 1:15 pm

39 comments:

  1. Things will go well inshallah!

    ReplyDelete
  2. salam kak nani...
    apalah kisahnya hingga masuk court?.. karang tanya lebih, kena saman lak... kak nani.. nanti saya mesej kat FB...

    ReplyDelete
  3. ha ah..jangan pakai baju merah... heeee...

    adehhh menda2 mcm ni pun nak kena naik court...

    ReplyDelete
  4. insyallah,semuanya berjalan dgn lancar. :)

    ReplyDelete
  5. harap2 sume berjalan lancar. org lain tak mkn, peeja lak yg berselera. hik hik..

    ReplyDelete
  6. AnonymousJune 21, 2010

    semoga semua urusan peej dan famili dipermudahkan..

    ReplyDelete
  7. Assalam Kak Nani...insyaAllah we'll go through all these. Ajar sikit minah ni...Allah is great anyway. Chances of winning the case are there, don't worry, in fact you've got one of the best experienced lawyers in libel & defamation cases. Doa dari saya...semoga Allah mempermudahkan segalanya, insyaAllah.

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan aunty..

    ReplyDelete
  9. "Peeja kata macam nerd..
    eee..geram aunty."

    hehe lawak bila baca ayat ni..

    anyway, i pray 4 the best untuk family aunty..semoga dipermudah segala cubaan..AMIN

    ReplyDelete
  10. semoga segalanye berjalan lancar.....dan kemenangan berada di pihak yg benar!!! all d best for u n family....

    ReplyDelete
  11. Salam Auntie & Pija too,

    Hopefully everything when good, InsyaAllah. Amin.

    Nerd ek, Pija..
    kekekeke.. Auntie lak geram..
    Kalau Dayah mama suruh pakai suruh kata alamak pesen orang tua.. kekekekeke.. =P jgn marah Auntie.. hehehehe

    ReplyDelete
  12. sesungguhnye tiada pengalah atau pemenang di sini. ape ape pun, just go with the flow. as long as peeja and family and frens and follower and *alamak banyak and pulak* tahu, itu dah memadai.

    aunty, i love reading your blog!

    ReplyDelete
  13. Hi Marina Monroe, really nice have you drop by, nice surprise. Been a long time.
    Court case? Siapa churi ayam tu? Ha ha....hope not a big problem.
    And makan kueh teow boleh jalan.....ha ha, love reading your bahasa.
    Have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete
  14. salam,
    im ur silent reader.
    :).
    good luck untuk peeja and family.
    hope everything oke.
    Tuhan bersama orang yang benar.

    miow.

    ReplyDelete
  15. court x court.makan tetap makan yea peeja.

    iA, semua akan brjalan mengikut apa yg telah ditetapkan.

    ReplyDelete
  16. AnonymousJune 22, 2010

    Mention x silap nyer hanya untuk mention yg kes tu dah ada kat mahkamah.. hearing yg akan bagi hujah2.. biasanya mention lawyer just pg untuk ambik date bila hearing sahaja.. kalau x silaplah..

    ReplyDelete
  17. Dear Aunty,

    I pray for everything will turn out okay and well. My prayers are with you and your family.

    Insya allah, everything will be fine.

    ReplyDelete
  18. auntie,
    mention tu utk panggilan pertama kes aje..normally the registrar akan tny if there is any application or the party wud rather go to main suit.hearing/trial nnt baru crucial time. klu hearing pon peeja tak yah dtg..tp klu trial nnt baru peeja kna dtg..anyway, dun wori k auntie..every will be ok

    ReplyDelete
  19. Semoga Allah melindungi keluarga Aunty.

    ReplyDelete
  20. good luck to peej ;) .... baru jer baca posting auntie, sy baru jer balik dr high court kl tadi...kalau tak boleh jumpa peeja ;)

    ReplyDelete
  21. AnonymousJune 22, 2010

    Aunty rasa mention mmg untuk amik date aje.. Hearing yg kene bagi defenses to the allegations.. All the best.. Saya akan doakan Peeja menang.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  22. Rahmah : Emm, kalau dpt message rahmah kat FB, nanti akak balas kat FB jugak.

    Alia : TQ..May Allah be with us

    sayangibu : InshaAllah

    Nenek : Itu lah, 'simerah' tu cari publisity murah lah, tapi menyusahkan kami.

    ReplyDelete
  23. Anna : InshaAllah



    Ai: Harap gitu lah, Peeja pasal mkn memang tak boleh miss..he he he

    Anony : InshaAllah, TQ

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. kerol : memang aunty geram, dia kata baju2 aunty mcm nerd..kepala hotak dia, kemeja2 tuh semua aunty pakai on special occasion, pegi GM meeting or board meeting jer.
    Anyway, tima kasih atas doa kerol.

    ReplyDelete
  26. iekan78 : InshaAllah, doa aunty kes nih di permudahkan.
    Ketentuan Allah jua, menang atau kalah.

    ReplyDelete
  27. Dayah : TQ for the doa, ttg baju2 aunty pulak, rasanya baju2 aunty semua on the safe side when you talk about fesyen...sebab semua baju2 aunty kurung johore boleh di bawa hingga bila2, kemeja pula tidak mati dek zaman.
    Pija tuh dia yg tak biasa pakai kemeja putih..he he he

    ReplyDelete
  28. Zarina : Betullah tuh, memang dah ramai yg tahu ttg kes nih, memang aunty harap follower pija doakan semoga kes nih di permudahkan.
    TQ for liking my blog writings.

    ReplyDelete
  29. Uncle Lee : Hopefully, the kes 'curi ayam' is not a big issue or problem but nuisance as this will take long process..may be 3 to 5 yrs.
    I always have a song in my heart lee. TQ

    ReplyDelete
  30. catz : Silent reader..hey TQ for voicing out this time, I like my reader to give comments. It feel good to know people who follow aunty's writings.
    Catz TQ for the doa.

    ReplyDelete
  31. Doll : Emm..mkn mana boleh miss bagi peeja, mkn tetap mkn..life has to go on as destine by Allah. TQ for the prayers

    ReplyDelete
  32. Anon : Emm..betul lah tu..as what you explain.

    ReplyDelete
  33. Zie : TQ for the sincere prayer and thought for aunty's family.

    ReplyDelete
  34. Salwa : TQ for dropping by and yr professional advice. Huhhhhh...I wish I could meet you one day. I love lawyers, as aunty used to deal with many lawyers too during my working days. They are simply great people with confidence when they speaks..he he he

    ReplyDelete
  35. kak ina mail : TQ ina

    tata : You pun lawyer jugak ker..emm best nya..

    ReplyDelete
  36. Anon : Terima Kasih atas doa buat peeja. Kesian dia sebab kena go through this legal process.

    ReplyDelete
  37. auntie i bukan lawyer....tp loyar buruk hehehehe... i kuli je kat court tu..;)

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...