THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, May 15, 2010

Tegur lah...



Semalam aunty pergi Jusco dengan uncle
Beli makanan kucing2 kat luar rumah
Kucing2 yg regular datang makan dan minum di porch aunty...
Tiga ekor semua nya..

Aunty namakan kucing2 aunty
Belang (betina) Oren (Jantan) dan Tompok (Jantan)
Tiga beradik...emak nya entah kemana pergi
Di tinggalkan anak2 nya selepas putus susu
Walaupun mereka adalah kucing 'parya' bukan 'parsi'
aunty dan uncle dah sayang mereka
Tak pernah buat hal lansung,
buang najis entah kat mana?
Pandai kesemua kucing2 tuh tak pernah
masuk kerumah aunty walaupun pintu aunty terbuka luas..
Mereka hanya berdiri depan pintu ajer..

Belang yang baru berumur 6 bulan dah bunting
dia beranak 3 ekor pada 7th May 2 hari sebelum mothers day..
tapi 2 ekor mati so tinggal lah seekor jer
Bulu anak nya sebijik mcm dia..

Noy memang pencinta kucing..
Dia cepat2 buatkan kotak beralaskan surat khabar


Gambar nih..anak2 belang yg baru lahir, tapi satu dah mati..
Uncle dah ambil masukkan dalam paper bag..


Gambar nih, aunty baru snap jap nih tadi..
Tinggal sekor jer..emm..baru berumur 8 hari
Emm..aunty tak kan dpt dengar suara dia mengiau..sob sob sob





Gambar belang dan Oren, Tompok tak de pulak balik makan..

Aunty sampai Jusco kul 4 petang, selepas buat enquiry di KWSP
Punya lah lapar sebab belum makan tghhari

Makan kat Madam Lim
Menu aunty..
Nasi Putih
Terong goreng sambal
Black Pepper Beef
Air Pink Guava

Uncle..
Kong fu koey tiaw
Cendol

Alhamdulillah makanan nya..semua sedap..

Hah tu.. Mkanan dah sampai..


Tengok tuh dia ambil aunty nyer Black Pepper Beef...he he he

Nih muka aunty yg teruja suka..baru nak start makan


Ada Anonymous tinggalkan comment di entry sebelum nih..
Dia ada nampak aunty semalam tapi segan nak tegur..
Lah...tegur jer lah..
Aunty memang suka nak bersalaman..
Dan at least aunty boleh rakam rupa reader aunty in person..ngeee..
So next time siapa saja yg bertembung dengan aunty tegur lah yea..

12 comments:

  1. mmg suka tgk kucing.. tp skrg nk bela dah x bleh huhuu

    ReplyDelete
  2. salam kak nani..
    jika saya 'terserempak' dgn kak nani.. tentunya saya tak lepas peluang untuk beramahmesra dengan kak nani... Insya'Allah...
    (nanti kak nani pergi mana-mana, bagitaulah kat blog..)

    ReplyDelete
  3. salam unty..
    kalau sya jumpa

    errppp sya peluk boleh?

    ReplyDelete
  4. Salam nan-salleh,

    terima kasih singgah kat blog ayahanda.

    Let's share ideas.

    Wassalam.

    ReplyDelete
  5. salam aunty :)...comelnya kucing2 tu..ehh aunty pun comel jugak..hehe

    ReplyDelete
  6. Aunty MM,
    On behalf or Oren, Tompok and Belang, thank your from the bottom of our hearts. We will surely hug and lick and kiss you if we bump into you anywhere. MMMMWWWWAAAAHHHHH!!!!

    Love, licks and kisses,
    Angelina & Brad

    ReplyDelete
  7. salam auntie
    kucing saya baru mati seekor semalam.

    soooooo sad!!!!

    masih berkabung!

    saya slalu baca pasal kucing di blog peeja n noy sebelum ni. n silent reader kat sini. :)

    ReplyDelete
  8. Maiyah : Tak per bersabar ye maiyah. Tumpang kasih kat gambar2 dan kucing saudara mara cukup lah..

    Rahmah : Nanti kita calling calling kalau nak jumpa..Inshaallah

    Sayangsayangibu : Nak peluk? Kalau aunty bau assem macam maner?? he he he

    Ayahanda : You are most welcome..

    lily : Aunty comel? he he he perasan dan kembang semangkok lah aunty nampak nya..

    Cat : Muah to you too..Eh! nanti basah pipi aunty tau.. kena licks..ngee

    Sitedi : Tu lah..aunty went through yr blog and yr n3 today..tak per sabar yea..
    Aunty pun pernah rasa sedih smpai menangis kehilangan kucing aunty bernama KONYOT satu ketika dulu..

    ReplyDelete
  9. tak sabar nak terserempak dengan untie :)

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan selama ni hanya jadi silent reader je. sekarang nak perkenalkan diri nama saya melor. boleh kita jadi kwn maya?.

    ReplyDelete
  11. Viruspadu : Ye ker, rasa boleh jumpa kot, kita kan dekat jer..sama2 di KL..

    Melor : Okay lah tuh, Melor dah mula memperkenalkan diri dan dah mula tinggal comments.. TQ Melor

    ReplyDelete
  12. kalau lah Anonymous tu saya..terus saya mintak aunty belanja makan time tu jugak..hehehe..

    take care aunty:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...