THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, May 11, 2010

Matahari Terbit Barat??

Auntie jumpa article ni dari kawan aunty kat FB.

Kalau lah benar, maka akan tertutup lah pintu taubat ketika itu..

so yg belum lagi bertaubat...,

"Lu fikir lah sendiri" ayat Raja Lawak

So..negera Jepun yg di gelar Matahari Terbit mcm maner?

Kat maner pula negeri Matahari Terbit yg baru??



(Click for larger view on the pic)

Allahu Akbar!

9 comments:

  1. tidak terkata, hanya ketakutan dan kegerunan..dimanakah kita?bersama golongan siapakah kita?

    ReplyDelete
  2. Kak BiahMay 12, 2010

    Salam aunty,


    Sebenarnya dah dibuktikan article yg aunty paste ni is fake. Walaupun saya tak nafikan memang suatu hari nanti akan terjadi juga fenomena matahari terbit di sebelah barat, tapi itu semua kuasa Allah. Ikut pada masanya, pada katanya.

    Article ni ada keluar tahun 2000 - sebijik ceritanya kecuali tahun saja yg berbeza. Senang untuk kita percaya setiap rumours yang keluar online, tapi bukan semua orang sanggup mencari sama ada fakta itu betul atau tidak. Macam article ini, semua percaya dan passing2 kat FB. Bukankah wajib utk umat Islam mempastikan samada berita itu sahih? Bukankah dosa bagi umat Islam menyebarkan fitnah, penipuan dsb?

    Aunty jaga diri baik2 ye. Saya selalu doakan kesihatan aunty pulih. Jangan mudah terpedaya dengan khabar angin. Lebih memudaratkan dari memberi kebaikan pada kita.

    Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh.

    ReplyDelete
  3. Moga kita semua berada di golongan yang beruntung. Amin..

    ReplyDelete
  4. Salam Untie..

    dapat jugak email tuh...

    KIAMAT ITU PASTI!!..
    MATI JUGA PASTI...
    tak kira bila dan bagaimana...
    untuk kita sama2 beringat... kan kan kan...

    ReplyDelete
  5. mungkin betul artikel ni fake macam Kak Biah cakap, tapi apa yang pasti, kiamat pasti datang. thanks for sharing. walaupun x sure betol artikel ni, tapi post aunty ni sedikit sebanyak menginsafkan saya. thanks...

    ReplyDelete
  6. Subhanallah. Allah berkuasa melakukan apa saja.

    ReplyDelete
  7. Salam Aunty,

    Membacanya mengerunkan tetapi sekurang-kurangnya ia mengingatkan kita bahawa kematian itu pasti dan hari kiamat itu juga hampir dengan kita.

    Untuk percaya atau tidak, kena tahu kesasihannya. Walau apa pun berlaku, setiap saat itu berharga. Moh kita ramai2 gunakan masa itu dengan lebih effective ke JalanNya

    Take care Aunty .. muahh get well soon ^___^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...