THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, May 14, 2010

Kembar Siam

Buah kegemaran aunty mangga, jenis Siku Raja..
Tak dapat Raja...siku pun jadi lah..he he he

Mangga bermusim, kalau sampai musim, memang belambak2, murah jer RM10 dpt 3 kilo..

Gambar kat bawah nih, memang buah mangga, uncle beli tapi dalam banyak2 buah tuh terdapat sebiji yang bentuk nya lain sangat..

Kembar siam?? Patut ker aunty makan??


13 comments:

  1. makan jer auntie..
    pernah makan tak mangga emas hitam?saya suka jenis ni...isi oren..manis sgt.

    ReplyDelete
  2. Salam Aunty,
    Wahhhh sgt pelik bentuknya..
    Kalau Dayah dah lama selamat dalam perut Aunty.. kekekeke
    Sebelum tu bismillah dulu heee ^__^

    ReplyDelete
  3. kak nani,
    bahaya makan mangga/pisang kembar.. nanti dapat anak kembar..
    (selalunya org2 tua dulu2 suka ckp begitu...)
    masa muda2 dulu, cuba gak makan, hampes.. tak dpt pun anak kembar..

    ReplyDelete
  4. blend buat air pun best kan aunti mangga nih taruk cofee mate sikit...terangkat...

    ReplyDelete
  5. uniknye buah mangga ni aunty..hehehe

    ReplyDelete
  6. mangga makan dgn pulut dan santan besttt...

    ReplyDelete
  7. AnonymousMay 14, 2010

    mana tau lepas ni noy dapat adik kembar...hihi..
    bila aunty nak sambung citer2 kelahiran pg, peeja n noy...(x paksa tapi mengharap)

    ReplyDelete
  8. ieda : Entah lah, uncle yg beli selalu mangga utk aunty, kalau tanya dia..dia akan kata makan jer lah..semua pun mangga juga.

    Dayah : Tu lah aunty potong2 dalam piring, suspen nak makan sorang2, hulur2 dan offer uncle makan sekali dgn aunty he he he Selamat Alhamdulillah manis..

    ReplyDelete
  9. Rahmah : Masa kanak2 dan remaja, akak selalu mkn pisang yg melekat dua..Mak memang kata nanti kau akan dpt anak kembar..so akak memang pesan kat mak kalau abah beli buah pisang ada kembar mak simpankan utk nani. Memang akak suka sgt pisang berkembar..tapi kan Rahmah..jeng jeng..jeng Dapat kah anak kembar?? akak x nak citer sekarang..nanti2 Inshaallah

    Amieroziana: Nanti aunty nak cubalah letak coffe mate..TQ

    ReplyDelete
  10. Herne : Aah tulah selalu nyer buah pisang kan!

    hani : Aunty suka sgt makan pulut, santan dan hirisan mangga..sekarang dekat Carefour W Maju ada jual dah..

    Anony : Inshaallah aunty akan sambung episod2 tuh.

    ReplyDelete
  11. Abang Bur pernah bawak balik pisang berangan kembar dua. Masa tu arwah Mak Jah datang rumah. Bila dia dpt tau, dia suruhlah Badar makan... manalah tahu nanti kalau mengandung dpt anak kembar....mmm tak pun, come to think of it mcmana nak dpt anak kembar...memang tak ada history dlm family Badar mahunpun Abang Bur dpt anak twins. Lagipun rezeki nak dpt anak belum dpt izin Allah....kesian saya kan? Tak apa...to me ada anak alhamdulillah, tak ada anakpun alhamdulillah.

    ReplyDelete
  12. Unik betul bentuknya

    ReplyDelete
  13. AnonymousMay 15, 2010

    smlam nmpak aunty makn kt madam lims,jj au2.. tapi sgan nk tgor.. huhu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...