THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, May 25, 2010

Durian Runtuh??

TQ to all my readers yg concerned dengan berbagai2 reaksi komen yg
aunty terima.

Emm..gembira sebab ramai sgt readers aunty kali ni yg tinggalkan komen,
memberi nasihat dan mendoakan aunty supaya bertenang

Alhamdulillah.... aunty rasa lega dan tenang

Aunty tak dapat jawab satu persatu, jadi aunty hanya mengucapkan ribuan terima kasih
di entry ni kpd setiap individu yg telah mendamaikan perasaan aunty.
Terima Kasih sangat2 lah, aunty really appreciate..

Di samping itu...
Alhamdulillah aunty dpt curahkan isi hati pada Allah, mengadu pada Allah
pada malam yg sunyi lagi sepi..

Aunty memang tahu bahawa Allah mengetahui segala
tapi aunty masih menadah tangan moga memberi
aunty kekuatan menempuh ujian pada umur sebegini

Hidup perlu di teruskan....

Allah juga menghantar tamu yg tak putus2 datang ke rumah..
Dari Pagi hingga ke malam
Kadang2 ada yang hingga 1 pagi
Bukan orang lain..
sedara mara lah..

Sekurang2 nya aunty boleh juga terhibur
dengan kunjungan mereka..

Memang terhibur dengan khabar yg di perkatakan
sebab aunty ada lah anak kampung baru, KL
La la la lah, kerajaan nak bagi pampasan RM4 juta setiap satu geran tanah
tapi ....
Kalau dah berpuluhan cucu cicit yg patut di agihkan...yg tinggal seceput jer lah..
Walaubagaimana pun syukurlah

Ada lagi kot duit 'durian runtuh' yg bakal aunty terima
Dari bakal kes saman yg aunty nak buat
Itu pun kalau aunty dan uncle bersetuju lah
Jangan 'si dia' tuh terperanjat berok pulak yea..
Tengoklah apa nasihat lawyer yg 'terkemuka dan termashur' nih nak kata..
Dia pun atas dasar 'tolong' aunty jer..
Siapalah kami..
Aunty dan Uncle yg dua2 dah pencen
Peeja yg jobless tuh..

Hanya berserah pada Allah

21 comments:

  1. Salam Auntie,

    Allah itu Maha Kaya lagi mengasihani..mudah2an segala urusan auntie & family dipermudahkan..

    salam perkenalan,

    Ann

    ReplyDelete
  2. AnonymousMay 25, 2010

    alhamdulillah diatas rezeki unt aunt...
    ramai yg menjaga aunt..
    pohon dari-Nya..

    -suri-

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...Boleh la buat kenduri apa yang patut :P

    ReplyDelete
  4. salam kak nani...
    semuga 'durian runtuh' kak nani akan menggembirakan kak nani. Banyak sangat dah dugaan yang harus kak nani tempuhi...

    ReplyDelete
  5. Syukur ..
    Allah tu mendengar ritihan orang yang dianayai. Dan akan di makbulkan doa orang yg dalam keaadan demikian. :)

    ReplyDelete
  6. AnonymousMay 25, 2010

    salam aunty..

    sabar banyak2 yea..sbg seorang ibu, mmg byk cabaran dan dugaan membesarkan anak..Insya Allah, everything will be alright w Peeja as she have a mother who is caring n full of love n doas for her..

    jaga kesihatan..jgn fikir2kan sgt yea..

    Doll.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, aunty dah tenang. semuanye ni ujian dari Allah. kadang2 nak buat bodoh jek ngan anon2 jiwa kacau ni x buleh gak sebab macam dah ganggu hidup kita tapi nak dilayan sangat pun x leh gak, memeningkan kepala. so..buatla termampu dan yang penting hanya Allah kemudian aunty saje yg tau kebenarannya.

    wow...setelah diuji, Allah bagi ganjaran plak tuh..Alhamdulillah rezeki dari ALLAH...heheh..saya tumpang gembira dan seronok je bila dengar org dapat durian runtuh. nak tau, saya selalu berharap, kalau keluar jalan2, dapat jumpa aunty. saya xde blog tapi suka baca blog aunty.harap aunty diberi kesihatan dari ALLAH dan sentiasa update blog....

    ReplyDelete
  8. tak sabar nak ikuti perkembangan 'durian runtuh' kedua tuh hehehehe

    ReplyDelete
  9. Alhamdulilah aunty, Allah tu Maha Mengasihani dan Maha Adil.

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..kadang kala allah swt turunkan dugaan ujian..tanpa kita sedari ada ganjaran yg menanti kita..moga aunty sekeluarga dirahmati dan dilindunggi

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah. Allah itu Maha Mendengar lagi Maha Mengasihani hamba2 nya. Jangan risau aunty, selagi kita di landas yang betul, lawan tetap lawan menegakkan kebenaran kita.
    Take care aunty & uncle!

    ReplyDelete
  12. Salam Marina.

    Alhamdulillah rezeki tu kak. RM4 juta bukan sikit tu. Dulu masa tanah dan rumah ibubapa saya yg di Datuk Keramat kena ambil utk laluan LRT kami dapat cuma RM25 skp. Org kat rumah haram pun rasanya dapat lebih dari itu huhuhu

    ReplyDelete
  13. AnonymousMay 25, 2010

    br terperasan bila baca skali lagi..
    saman tu aunt yang nak buat ker?
    on behalf peej ker?
    sapa lawyer aunt?

    -suri-

    ReplyDelete
  14. "Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah.
    " ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...."

    ReplyDelete
  15. Salam auntie;

    bila baca blog aunty hari ni saya dapat rasakan aunty sedang menaip sambil senyum, alhamdulillah ... i'm happy ...

    lalalalala :)--> mood happy juga

    ReplyDelete
  16. yer. for every cloud, there's always a silver lining kan aunty...

    tingin nak jumpa aunty.

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah, dapat durian runtuh..
    wah, auntie nak saman??

    ReplyDelete
  18. salam aunty
    rezeki...jangan ditolak

    MUSUH jangan dicari
    sangat bahaya kan aunty.. ;o

    ReplyDelete
  19. Saya doakan "durian" itu akan benar-benar runtuh!! Hehe.... All the best!

    ReplyDelete
  20. Salam Auntie,

    wahh bak sikit durian tu ;P
    ehehehehe.. x apa la Auntie, walaupun sedikit biar semua merasa sama.

    Take care Auntie dan selamat beramal *eheh terasa mcm prof izzi la pulak kekekeke*

    ReplyDelete
  21. semoga semua urusan dipermudahkanNya :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...