THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, January 19, 2010

Dua jiwa satu kepala

Auntie dpt dua post dated cheque dari Pekeso. Alhamdulillah.

Dah seminggu tak sempat nak banked in or withdraw, jadi semalam uncle ajak gi bank. Tengok salah satu cheque tu...Maybank Jalan.......kat Kampung Baru.

Lepas solat Dzohor, kami ke situ. Menyampah....tak de parking tempat tu....dua kali pusing, ada dalam compound bank jer, betul2 depan bangunan. Ada cone merah terletak kat situ, mungkin staff bank punya, tapi bagi tahu security guard yang auntie perlukan parking kat situ sebab auntie tak leh berjalan jauh, so guard tu benarkan uncle parking.

Emm...bukan semua bangunan sediakan parking untuk 'disable'. 1Malaysia belum perihatin lagi nampak nya.

Dulu2 auntie tak pernah perasan atau ambil kisah pasal parking2, maklum lah sihat, pusing banyak kali ker, parking jauh ker..tak hal...tapi bila dah macam nih, auntie suruh uncle cari parking yang terdekat dengan entrance..

Berbalik citer cheque yang auntie terima, auntie serahkan pada counter cheque tuh....boleh tak perasan...dua cheque dari branch yang berlainan..

Siapa biul??..auntie ker.... xxx?? .. ha ha ha dua2 biul...... betul2 menyusahkan..

Terbantut nak withdraw, terus bank in jer lah..

Dah selesai tugas, uncle tanya nak kemana??

Biul nak jawap........ sebab tak der plan nak kemana2.....nak makan dah kenyang, nak tengok wayang dah tak enjoy macam dulu sebab dah tak leh dengar sound system...........shopping??....takutttt.....dah banyak sangat berbelanja bulan nih!!

Oh! tolong singgah kedai elektrik kat taman rumah kita lah, nak beli aircond bilik atas dah rosak.

Tengok2..pusing2 memang sangkut dengan 2 biji aircond dan lain2 barang....emm....tak per lah.... apa yang di beli memang menjadi idaman sejak dua tahun yang lalu.

Dah kata dah...kalau tengok2 mesti nak beliiii............. ishhhh..............

Dua2....uncle dan auntie memang sekepala.......

7 comments:

  1. salam auntie..sihat?okla tu auntie benda yg diidamkan sejak 2 thn tu so berbaloi2 la membelinya..bkn sekepala jer sehati sejiwa gitu gan uncle

    ReplyDelete
  2. kak nani,
    sebab dua-dua satu kepala lah Allah panjang jodoh kak nani dan suami...
    kalau banyak lagi kepala... payah...
    Semuga di panjangkan jodoh hingga ke akhir hayat...amin

    ReplyDelete
  3. wahhhh..auntie kayo. ngeeeeee

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... memang auntie dgn uncle sekepala dan sejiwa... insya allah hingga ke hujung nyawa..

    ReplyDelete
  5. Kalau pergi maybank setiawangsa lagi jauh nak berjalan kan? Dah lah tu kena naik tangga pulak. Langsung tak prihatin dgn mereka yg disable ni

    ReplyDelete
  6. luvmum : Nasib auntie dpt uncle yg sehaluan.

    Rahmah : Terima Kasih atas doa tu. Amin

    Ai : Aminnnnn

    Hazey : TQ Amin

    YB : Saya kalau ker Bank Setiawangsa, saya parking dlm bangunan tuh di basement, ada lift.
    Tapi bila sampai kat tingkat satu tuh kena jalan jugak dlm 100 metre..Duit punya pasal gagahkan juga lah..he he he

    ReplyDelete
  7. auntie... tu sbb saya cukup tak suka ke bank yg kena panjat2 tangga nih... pernah nak buka account BSN kat setiawangsa utk elaun anak saya... bertekak2 jugak la sbb anak saya mmg tak boleh panjat tangga... last2 dorang mengalah turun bwh amik cap jari.... hmmmm bila nak berubah eh???? oh ye anak saya ada masalah muscle... rajin2 lawat la blog saya...
    saya selalu terserempak ngan uncle, noy, peej... sbb mmg tinggal dkt2 ngan setiawangsa... hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...