THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, December 23, 2009

NANG BETINANG KUI BETIKUI

Apa maksud nyer auntie pun tak tahu lah...kawan auntie sebut2 masa dia datang kerumah citer pasal anak dia ...

Kalau ikut citer filem cina..Kui tuh 'hantu' kannn..

Kawan auntie menceritakan 'geramnya' dengan keputusan peperiksaan anak lelaki dia, yang baru darjah tiga.

Anak nya : Mommm....our house number is 32, Your car number is 32, Daddy's car too number 32...so our favourite number is 32..yea!! mumm..
I've tried hard to get number 32 in class mum.. so, I managed to get that lucky number..

Kawan auntie : "Nang Betinang kui betikui "

Auntie : Hu hu hu hu..yr son is really a joker!




11 comments:

  1. kak nani,
    itu bahasa cina hailam...
    maknanya..
    orang pun bukan orang
    hantu pun bukan hantu
    maknanya hantulah...
    (suami saya tahu pulak...)

    ReplyDelete
  2. Asalam...Abg Bur cakap Nang boti nang kui boti kui ini adalah dialect Hainanese (hailam).

    Nang boti nang - orang bukan orang
    kui boti kui - hantu bukan hantu
    (maksudnya apa jenis kau ni bukan orang dan bukan hantu - he's worst than that?

    ReplyDelete
  3. Rahmah : Oh ye ker, pandai pulak Tuan Doktor bahasa Hailam?

    ReplyDelete
  4. Tengku : Abg Bor pun pandai bahasa Hailam sebab berkawan dengan Dave Low (Dak Ah Yong)

    ReplyDelete
  5. OMG..kene di betolkan minset budak tue..kang tak pasal2 no 32 dia amik..hahaha

    ReplyDelete
  6. usaha tangga kejayaan, bukan senang nak dapat nombor tu secara spesifik.....

    ReplyDelete
  7. Nasib baik rumah dan kereta dia no 32. Kalau mcm rumah, kereta dan no telefon saya, semua berakhir dgn 56 lagi naya. hehehe

    ReplyDelete
  8. haiyaaarrrrkkk....
    mmg kelaaassss mind set budak tuh.. aduuuhhhaii.. huhuhhu..
    (pening nak dia.. hahaha)

    ReplyDelete
  9. ahahha klaka la ank kwn untie tue sakit pewot gelak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...