THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, December 21, 2009

Jauhi orang yang bersikap....


Emmmm....apa itu mengadu domba??
Sikap yang suka menyampaikan cerita dengan bertujuan yang tak baik..

Mengadu domba bahaya sebab melibatkan orang lain, ini boleh menyebabkan putus silaturrahim...

Apa hukum nya??
Tak dapat bau sorga, apa tah lagi masuk!! Jauh sekali...
Kalau rasa2 nak tahu lebih lanjut..google sendiri...

Apa pulak dengan perangai hipokrit??

Emm...orang yang lebih kepada perangai suka berpura pura..

Avoid these sort of human to be in your circle....

16 comments:

  1. mengadu domba adalah sikap yang paling dibenci..sikap nie kalo dibawa dalam pekerjaan memang terlalu keji..membodek tak jadi masalah..tapi membodek sambil mengadu domba memang tak patut..boleh menjatuhkan orang lain...

    hipokrit pon sama..boleh jalan daa sama org yg hipokrit..

    ReplyDelete
  2. mmg x sng ngan org camni.. wat x lyn je

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, thanks kak marina, memang orang serupa ini membuatkan kita sakit hati, kadang depan kita cakap lain, belakang kita cakap lain...

    ReplyDelete
  4. kak nani,
    sikap manusia beraneka ragam. inilah salah satu sikap yang boleh memporak perandakan masyarakat. kalau jumpa specis ni, kena tinggalkan jer.. jgn layan....

    ReplyDelete
  5. 2-2 tu saya takot aunty. hish! moga dijauhkan dr org2 yg mcm tu

    ReplyDelete
  6. SETUJUUUU... jauhkan golongan tersebut dlm lingkungan kehidupan..

    .....dan saya sangat berdoa semoga saya tidak termasuk dlm golongan org yg macam tuh.. huhuhu... (kekadang tak perasan yg sendiri pun ada jugak sikap macam tuh.. huhuhu...)

    ... hmmm.... nk kena sentiasa muhasabah diri nih...

    thanks for the sharing..

    ReplyDelete
  7. kne sabar je kalo jmpa makhuk mcm tu kan auntie..susah nak puaskn hati smua org..

    ReplyDelete
  8. saya boleh terima lagi kalau ada member yg suka mengadu domba. paling2 pun saya dengar and buat dek je. Tapi kan auntie, kalau spesis yg hipokrit mmg tak boleh blah menyampah gila!! Saya pelik macamana ada orang yang boleh hidup dengan hiprokrit 24/7. Series mental.

    ReplyDelete
  9. imam : Tu lah...gi mampos lagi baik org macam tu kann...

    ReplyDelete
  10. maiyah : Betul lah tuh, bo la yan kannn...

    ReplyDelete
  11. lipislady : Tu lah bahaya nya org macam nih...berpura2 mcm baik tapi puaka...

    ReplyDelete
  12. Rahmah : Species nih kalau ada elok mampus kann...he he he

    ReplyDelete
  13. Tijah : Tu lah, kalau kawan2 sekeliling boleh di tinggalkan, kalau2 bakal jadi family mcm maner??

    ReplyDelete
  14. Kak Tiny : Auntie pun doa tak nak jadi golongan mcm nih.

    ReplyDelete
  15. kerol : Mana menghilang diri? Rindu lah..dah lama tak update ker!!

    ReplyDelete
  16. green apple : Memang org macam nih, mental disorder.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...