THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, November 15, 2009

Episod 54 - ROGOL??

Imbasan episod 53

Perjalanan auntie ke Kuantan, bongkang tidur dalam perjalanan..

Sampai Kuantan, redah masuk Jengka, memang suatu perjalanan yang memenatkan. Apa tak nya masuk dalam ladang kelapa sawit, nak sampai ke kilang lebih kurang 15 ker 20 batu kedalam, kereta melambung2 sebab jalan yang kurang baik.

Pertama kali masuk ladang yang luas, memang tak pernah experience, sebelum sampai kat kilang, auntie nampak pekerja2 lelaki melambai2 kami, terjerit2 macam orang tak betul..ada yang lucutkan seluar..

Takut auntie, tanya kat boss apa hal dgn mereka tuh!
Jarang dia orang nampak perempuan muda dan cantik masuk ke ladang, jadi mereka suka
sangat lah tuh..

Gila..

Sampai kat Kilang, auntie di perkenalkan kat Manager Ladang dan manager kilang tuh, dan auntie diberi sedikit penerangan, macam mana minyak sawit di hasilkan menggunakan machinery yang syarikat auntie supply.

Auntie tak mau citer kat sini, kalau citer, mesti semua orang tak nak beli minyak kelapa sawit..semua akan beli minyak jagung atau minyak zaitun utk memasak.

Dah habis sessi tuh, kami pun meneruskan perjalanan ke Kuantan town, checked in di hotel utk penginapan satu malam. Bilik auntie bersebelahan bilik boss. Besok perjalanan di sambung ke Trengganu.

Auntie nak citer apa berlaku pada malam tuh di hotel 3 bintang yang auntie nginap.

Malam tuh dinner di hotel tuh dengan beberapa tetamu jemputan. Adalah lebih kurang 6 orang, semua nya lelaki, auntie sorang jer perempuan. Rasa janggal juga tapi auntie buat selamba, memikirkan itu ada lah salah satu yang auntie kena biasakan sebagai tugas.

Berbual hingga larut malam di coffee house tuh, auntie punya lah mengantuk dan letih tapi dia orang masing2 tak pulak minta diri utk bersurai.

Lebih kurang pukul 2:30 pagi auntie dah mengantuk, auntie minta excuse sebab besok dah nak gi Trengganu pulak.

Boss auntie teman auntie ke lift and hantar auntie ke pintu bilik.

Tak fikir apa2..ucap selamat malam dan terus masuk bilik. Auntie cuma pasang lampu bilik air dpt cahaya samar....Auntie tak tukar baju tidur pun, terus jer terjun ke katil..boooom...lena.....

Rasa auntie lebih kurang 1 jam kot auntie tidur, memang Allah sayang auntie...sebab auntie terjaga dan terkejut...... ada orang berdiri di depan auntie..tak nampak muka dengan jelas tapi pasti orang tuh berbaju putih, berseluar hitam ada bow..mcm waiter kat coffee house punya uniform cuba nak cium auntie..atau mungkin lebih aggresif kalau auntie lemah..

Auntie, menjerit2..

Muka auntie kena tekup dengan bantal..macam cerita dalam movie..auntie tendang2 dia, sambil tangan capai talipon di tepi meja...

Orang tu panic dan terus lari..

Auntie dengan keadaan cemas dan menangis2..dial nombor bilik boss auntie..

Nasib dia ada dan terus bergegas ke bilik auntie.

Auntie sambil menangis2 menceritakan perkara yang berlaku..

Boss auntie talipon manager bertugas malam tuh..dia datang ker bilik dengan security.

Penuh bilik auntie malam tuh..takut dan malu tak terhingga...

Manager minta maaf dan memesan auntie supaya mengunci pintu ...

Auntie mengaku yg auntie terlupa mengunci pintu..(sebab terlalu mengantuk dan letih)

Dah lah kena macam tuh, boss auntie pula nak ambil kesempatan..nak temankan auntie tidur malam tuh..

Mungkin dia risau tapi mana boleh..auntie tahu benda tuh tak boleh di beri peluang..so berakhir dengan dia balik ke bilik dia.

Keesokkan hari nya, checked out dan breakfast tempat lain..sambung perjalanan ke Trengganu..

Perjalanan ke Trengganu, auntie tak tidur, banyak berbual tentang kejadian semalam, tentang hal2 kerja dan excited sebab tak pernah lagi sampai Trengganu...

Redah lagi masuk ladang, tengok kilang..lunch kat hotel tepi laut.. kami tak bermalam di Trengganu, balik terus ke KL

Dalam kereta perjalanan balik, boss auntie kata..ni first and last trip for auntie tak yah gi outstation lagi..

Dalam hati auntie, bagus juga... kurang lah satu tugas yang auntie tak suka..

akan sambung....

17 comments:

  1. alhamdulillah..ada hikmah jugak kejadian yg menakutkan tu,sekurang2 x perlu lagi keluar kawasan ots...

    psstt...: auntie g tahulah pasal rahsia sawit tu...;p

    ReplyDelete
  2. Salam Aunty,

    Alhamdulillah mujur tak berlaku sesuatu yang lebih buruk kan Aunty. Seriauu saya tengok tajuk Aunty tu.

    Saya pun baru2 ni, ada masuk hutan sebab nak tengok site. Memang betul seperti Aunty cerita. Lelaki2 yang ada dekat dalam tu, memang jakun. Nampak perempuan over exited. Seriau jugak, mujur ada sama client perempuan dengan saya. Dalam kepala saya, mesti dia tengok amoii ni.. heeeee..

    Take care Aunty.

    ReplyDelete
  3. Tapi ade jugak manusia yg masih ego.. sebab tu perempuan x digalakkan balik malam dan berseorgan.. dia rasa nasihat dan cerita ni satu benda yg main2.. bila dah kena baru nak sedar.. itulah lumrah manusia...


    -PG-

    ReplyDelete
  4. Nasib baik la Auntie selamat. Huih, takut plak bile pikir pasal auntie citer mamat2 kat ladang tu sampai loneh2 seluar nampak pompuan.

    ReplyDelete
  5. Hi Auntie. Ee, menakutkan betul pengalaman tu. Nasib baik tk jadi apa2.

    ReplyDelete
  6. ngeri nye kite bace cite auntie ni..mujuq xde pape..

    ReplyDelete
  7. Salam kunjung balas Pn. Marina...terima kasih sudi singgah ke blog Ummi...Eh terkejut baca apa yang menimpa Pn. Marina semasa outstation ke Kuantan ni..Hotel mana tu eh? Nak pi tengok sikit..hehe (*Ummi duk Ktn ni..) Mujurlah x sempat berlaku apa2 kejadian yg x diingini..apapun maybe atas kecuaian puan tu la kan, sebab mengantuk sangat..Harap2 itu jadi pengajaran la kaannn..Apapun, jangan serik dtg ke Kuantan lg..hehe

    ReplyDelete
  8. naseb untie x apa2

    untie citer la pasal minyak masak tue sbb rasanya zaman dulu n skrg nyer pemprosesan da x sama kan :D

    ReplyDelete
  9. aiyooo... ngerinya... :(

    ReplyDelete
  10. Salam ziarah. Kali pertama saya singgah disini.Bahaya ada dimana-mana sekarang ni....

    ReplyDelete
  11. ..salam,singgah jap..alhamdulillah puan beruntung tak sempat diapakan lebih dari itu..memang ini salah satu dari cabaran orang yang selalu berkerja out station..sama cam saya jugak, tapi itu semua dugaan dari Yang Maha Esa..

    ReplyDelete
  12. yela aunty...cerita la pasal minyak sawit tu?

    TQ God aunty tak ape2 masa tu...tp tajuk tu mmg menyeramkan...org2 kat ladang tu pun seram...

    ReplyDelete
  13. ISK!! betol2 cm dalam movie..sib bek takde apa2. tulah, vouge sangat auntie ni. hehehehe...tp elok gak, lepas tu tak yah lagi ke outstation..

    -nape auntie dh lama tak hapdet? x sihat ke?

    ReplyDelete
  14. kak nani,
    Alhamdulillah kak nani terselemat dari cubaan ... Memang dugaan betul buat kak nani. Tapi syukurlah semuanya berakhir dengan baik.

    ReplyDelete
  15. sayangsayangibu : Tu lah, dpt pengajaran jgn terlupa kunci pintu bila berada di hotel..

    Dayah : Hatilah kalau dayah juga pegi site, tambah keadaan sekarang kan..

    PG : Memang lah kena selalu berhati2..tapi keadaan dan takdir mengatasi segala

    leen : Betul..dia org londeh seluar bila tgk pompuan..

    ayangasma : Memang nasib dan Allah masih sayang auntie melindungi perkara yang tak baik.

    alya : Alhamdulilah tak aper2 berlaku..

    Ummi : Emm..perkara tuh berlaku dah hampir 30 tahun yg lalu..sekarang dah tak mungkin berlaku di mana2 hotel..wallahualam

    YB : Tak report polis pun, sebab manager hotel tuh minta maaf dan minta jgn melaporkan perkara tuh..nanti terjegas kerja dia

    @napp : Pasal process kelapa sawit dulu dan sekarang tak tahu lah auntie, sama ada sama ker tak..dulu2 masa kelapa2 sawit tuh datang dan gerabak2 keretapi, semua ada dalam tuh,biawak, cicak,tikus, ular dan bermacam2 lagi..terus masuk dalam boiler..emm..tuh lah geli tuh..dah campur masuk minyak binatang2 tuh..

    Mak Su : Memang ngeri

    Abu muaz : Jenayah dulu dan sekarang memang sentiasa menghantui masyarakat kita..

    WanBeruas : Memang ujian dari Allah

    ztzett : Auntie dah citer kat atas pasal kelapa sawit tuh..

    ai : Em..auntie rehat 3 hari x update, BP naik lah 150/70, sampai doktor suruh pakai wheelchair..jgn jalan banyak

    Rahmah : Memang ujian dari Allah..ketika umur 23 tahun.

    ReplyDelete
  16. dugaan muda2 tuk auntie....kenangan dan iktibar jdnya..kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...