THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, November 9, 2009

Episod 50 - KASIH BERTAUT

Imbasan episod 49

Perselisehan berlaku antara auntie dan suami..
Auntie perlukan ketenangan dan mahu berjumpa kawan2 tanpa nya.
So..auntie drive kereta auntie...dia ikut dari belakang dengan kereta dia..

Emm..auntie drive, sambil tuh auntie tengok cermin..suami auntie masih mengekori auntie..

Auntie berhenti kereta, suami auntie juga berhenti di belakang auntie, auntie put on my reverse gear dan langgar kereta dia..

Auntie tak turun, tapi auntie nampak dengan cahaya lampu tiang letrik serta kereta yang lalu lalang... dia keluar kereta dan mencari apa kerosakkan kereta selepas auntie langgar..

Dah tuh dia berdiri di tepi kereta dia..mungkin terperanjat apa yang berlaku..dan apa yang auntie buat..

Fikiran dan darah muda auntie ketika itu..memang tak auntie sangka yg auntie akan buat perkara macam tuh kat suami auntie.

Auntie teruskan driving, meninggalkan dia tercegat di tepi jalan dengan lampu kereta dia yang pecah..

Emm..sampai kat Subang Jaya, ramai lah kawan2 auntie..di ikutkan memang lah seronok..tapi hati auntie tak selesa mengenangkan apa yang telah berlaku..

Tak lama dalam sejam auntie meninggalkan party tuh..

Terus balik kerumah..kereta suami auntie ada..makna nya dia dah ada dalam rumah...
singgah kat baby cot tapi baby tak de..

Masuk bilek auntie..suami ada sedang baring atas katil bersebelahan dengan anak yang sedang tidur..

Auntie angkat baby tuh dan masukkan dalam baby cot nya.

Auntie tutup pintu bilik..dan suami terjaga dari tidur nya lalu bersuara...

Suami : Seronok jumpa kawan2?? kenapa balik cepat?? Puas hati buat macam tuh kat I??

Auntie diam membisu..sebenarnya memang takut nak jawab pun, sebab auntie memang jenis tidak menjawap..

Suami : Kenapa I tanya tak jawap..jawap lah

Auntie : Please dont provoke me!! ..naniiiii....remok dan kecewa dengan perangai you masa nani dalam hari..

You buat I macam sampah, macam I tak ujud, macam baby tak ujud, whyyy???? Terus menangis..

Your car remuk dan pecah boleh nampak kan?? Tapi hati ni remuk macam mana I nak tunjukkk?? masih menangis lagi..

Suami auntie peluk auntie..dan mengusap2 kepala auntie..auntie dalam dakapan nya..rindu dia Allah saja yang tahu..

Suami : Jangan lah nangis lagi..I minta maaf atas perbuatan I..ni ada barang yang I beli kat you..

Sambil menujukkan kotak..auntie nak sambut kotak tu dari tangan dia pun auntie rasa terlalu lemah..
Mungkin auntie sebenarnya belum berapa kuat..tapi bila suami auntie berlembut dan minta maaf...

Auntie jadi lebih lemah..terasa badan amat lemah..
Tak reti auntie nak explain kat sini..

Amat terharu..dia belikan auntie gelang emas dengan sebentuk cincin emas utk Mak kerana menjaga auntie dalam pantang.

Auntie rasa tak puas hati...nak juga tahu apasal dia buat auntie macam tuh, kemana dia pergi ketika tuh..

Auntie : Belikan I gelang dan Mak cincin, terima kasih banyak2 tapi please tell me why you did that horrible act on me??

Suami : Emm..I dont know how to explain..

Auntie : Please tell me or else, I dont think I can forgive you...

Suami : Tapi jangan kecil hati kalau I bagi tahu kat you..

Auntie : Pasal nak kecil hati pulak?? you dah pasang gf baru ker??

Suami : Tak de lah..

Auntie : Abis tuh kenapa??

Suami : Masa you dalam hari...I tak tahan dengan bau hanyir kat badan you!!

Auntie : Bau hanyir??

Suami : Entah lah agak nya darah you bau hanyir kot!!

Auntie : Tak masuk akal lahhhh!!

Suami : Ni bukan pasal akal, ni pasal I tak tahan..honestly..Nih!! sekarang mana ada bau tuh lagi!!

Auntie : Habis suami2 orang lain macam maner dia orang boleh tahan??

Suami : Entah lah, memang ujian terhadap I..memang I tak boleh tahan..rasa macam satu rumah nih..bau you!!


Auntie berfikir sejenak..memang hanyir darah nifas tuh kan..bau susu badan juga hanyir..tapi kan kita pakai param lah..minyak urut lah..agak nya bau2 tuh bercampur...


Auntie : Abis you gi maner menghilang??

Suami : I kat Seremban.. dengan sepupu you..Ramlan..(dah Arwah, berkerja sebagai pegawai polis)

Auntie : Dengan Ramlan?? buat aper dengan Ramlan?? Kan Ramlan ada family buat aper you kacau mereka??

Suami : Tak lah I tak gi rumah dia..I duduk kat Mess dia dengan kawan2 bujang dia.

Auntie terima jawapan nyer tuh..sebab auntie tahu memang enjoylah duduk mess..

Auntie kata kat dia..sampai bila kita nak hidup separation macam nih!! Dia kat Kluang. auntie kat KL.. bertambah pula dah ada baby..

Auntie pujuk dia nak berhenti kerja dan nak ikut dia ker Kluang..di halang nya..sebab dia kan selalu masuk hutan for 3 months..so no point ikut..kena tinggal jugak nanti..betullah..it is facts of army life.

Bara kemarahan sejuk dan padam begitu saja..

Keesokkan hari nyer, Abah bising sebab perangai buruk auntie..tak pasal2 kena keluar duit utk repair kereta.

Cincin mas tuh auntie bagi Mak..

Gambar2 auntie selepas pantang..






18 comments:

  1. Auntie bila auntie citer pasal auntie langgar kete uncle and then u leave him just like that . Terus teringat kat satu peristiwa di mana i too did that to my hubby bila kenangkan balik huhuu rasa bersalah lah sangat . By the way , u look fabulous lah walapun dah ada anak satu tak de change macam sama masa auntie bujang . Kagum tul lah .

    ReplyDelete
  2. ekekekeke...dasyat gak auntie ni! wah, bergetah blk lepas pantang. bau pon wangiiiiii :P

    ReplyDelete
  3. kak nani,
    bestlah penyelesaiannya... dapat gelang emas...
    baru saya tahu sekarang, ada juga para husband yang allergic bau kita masa dalam pantang. Hidup ni macam2 dugaannya.....
    (Makin lawa lepas pantang...)

    ReplyDelete
  4. auntie.. muka peej mcm auntie muda2.. look alike.. haha.. nama pun anak dan mak kan.. tapi mmg obvious muka peej mcm auntie muda2..

    ReplyDelete
  5. uihhh auntie~ x sangka auntie sampai langgar kreta uncle ek. Tapi, yg bagus nyer uncle cool je, x da nak marah2. :)

    ReplyDelete
  6. langgar kete? boleh tahan jugak auntie ni ek... hahahha... mmg kita bau busuk ke bila lahirkan anak? cam takut jer. tp bagus gak uncle ni tk cari lain kan. klau sesetengah laki lain, mesti time tu psg gf.

    ReplyDelete
  7. salam untie,
    lawaklah plak bila untie langgar kete husband. bila tgh marah ni macam2 yg tak tpikir kita boleh buat kan untie..

    memang bila dlm pantang, mengandung kita perlukan suami kita lebih dr org lain.

    saya masa ngandung anak sulung pulak awal ngandung tak boleh bau bau badan suami. dahlah jumpa hujung2 minggu je, nasib baik suami sabar. bila dah tak mabuk2 lagi suka pula bau ketiak suami, macam2.

    kadang2 kenangan2 indah, kebaikan yg ada pd dia tulah yg buat kita lupa jika ada sedikit ksilapan yg dilakukan...

    semoga kita semua terus bahagia dgn psangan masing2..

    ReplyDelete
  8. cybermummy:

    Tu lah masa marah, tak boleh fikir dah..janji puas hati bila dah buat..
    Lah..you buat kat hubby mcm tuh, ingat kan auntie teruk, you pun sama!! he he he..

    ai : Memang bergetah lepas pantang tapi auntie perasan tetek jatuh 1", sebab 'dart' baju dah keatas..kena pakai bra besi to push up...ha aha ah

    rahmah : Dpt gelang..tapi memori terguris dan parut masih ada kan!!
    Lepas pantang..kita pasang badan balik lah..takut saham jatuh pulak..

    fatine : Memang uncle jenis cool..dia tak pernah berkasar baik pada auntie mahu pun anak2 nanti auntie citer kat episod yg lain2..

    ayangasma : Jgn takut..itu perjalanan hidup. Memang perangai auntie teruk..uncle cool ajer..

    mamamoden : Memang sebenar nya saya sendiri tak leh bau badan suami saya..tengok muka pun menyampah..baju2 dia saya alih ker bilik lain..tapi tak citer kat n3..

    monamie : cantik hanya lah pinjaman dari Allah..auntie pulangkan pada nya..

    ReplyDelete
  9. sy suke ayat auntie,
    'Your car remuk dan pecah boleh nampak kan?? Tapi hati ni remuk macam mana I nak tunjukkk??'
    bole gune nnt kalu gado ngan buah ati. hehe.

    auntie cantik la! mcm artis je! sebab tu la uncle syg sgt kat auntie.. ^__^

    ReplyDelete
  10. Elynhere : Excuse me..janganlah ikut perangai auntie..nanti bf lari ooii!!

    Cantik hanya sementara, bila dah tua tetap keredut seribu..

    ReplyDelete
  11. terkejut sya..
    tp betul gak tu,kereta yg remuk boleh dilihat, hati dan perasaan....

    hanya Allah yang tahu.

    tp,bukan suami auntie saje yg x suka bau macam tu, saya pun x selesa dengan keadaan berpantang..

    ReplyDelete
  12. wow da tuka layout ehehhe
    untie neh bes la sker begaya eehehe

    ReplyDelete
  13. Mummy 3 AngelsNovember 11, 2009

    perghhhh....maintain dan cantik gilerr badan auntie lepas pantang. sure auntie berpantang betul2 kan....heheheh...

    ReplyDelete
  14. Salam, betul2 mcm cerekarama ni, honestly,I can't think of doing that to my hubby...Tapi asam garam rumahtangga dan darah muda kan Kak Nani...itu semua membuatkan kasih bertaut lebih erat.

    Tapi pelik tak pernah dengar suami bau hanyir masa isteri berpantang...
    Believe it or not? believe it!

    ReplyDelete
  15. dugaan ye aunty...macam2 hal la dorang ni masa kita dalam pantang...

    aunty lepas pantang pasang badan balik..cun melecun..

    ReplyDelete
  16. huyoo...hebat auntie wat gitu...cam ne la auntie leh terpk wat gtu yer..

    auntie, ye ke bau hanyir ek?..hurrmm...

    wah..paas pantang, totap maintain bidy auntie!

    ReplyDelete
  17. wahh,,,cantik auntie lepas pantang...
    terjawab persoalan....
    kenapalah uncle x bagi tau awal2 ..
    x delah jadi syak wasangka dan sakit hati..hehhe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...