THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, November 2, 2009

Episod 45 - 'MAJLIS BERSANDING'

Imbasan episod 44

Pernikahan berlangsung dihadiri oleh saudara mara dan sahabai handai dari kedua2 pihak.

Selepas pernikahan pada pukul 11 pagi, majlis bersanding pula pada pukul 1.30 tgh.

Majlis di sambut dengan pegawai2 tentera dengan 'sword bearer'.

Baju yang auntie pakai pada hari tuh, di pinjamkan oleh Ms Nancy. Wedding Gown nyer sendiri. Dia berbesar hati suruh auntie memakai nyer..sebab tahu lah nak buat dah tentunya mahal.

Sedih auntie ketika menaip ni..auntie memang amat2 sayang kat dia..

Gambar2 pada majlis tuh..













akan sambung....

22 comments:

  1. first! ^__^
    aunty, you look so resplendent in that white gown... cantik bangat!! :)
    gown yg aunty pinjam dari aunty nancy tu mmg lawa giler... agak2 bape ribu tu yek?
    aunty, kat gamba ke-8 tu sapa ya? yg berdiri seblah aunty tu... she looks a lil bit like you...

    ReplyDelete
  2. Narcissus : TQVM Gown tuh memang mahal, it is French Lace, tu yang auntie risau sangat sebab gown tuh meleret kat jalan raya..

    Emm..gambar tuh kawan auntie, dia tuh sepupu dengan Uji Rashid. Pada wedding auntie tuh disambar oleh salah satu pegawai sword bearer auntie terus kahwin selepas 3 bulan.

    ReplyDelete
  3. ala, nper auntie tak senyum tika berjln ngn uncle itu?...

    bestnya perjlnn cinta auntie...

    tak sabar nk bc time rumhtngga lak..hehehe...

    ReplyDelete
  4. nasaoji : Tu lah pasal, macam maner nak senyum, sakit sengugut, memang tak selesa lansung..masa makan beradat tuh pun auntie tak berapa nak makan..

    Inshaallah auntie sambung alam berumah tangga..manis,pahit, dan ujian2..

    ReplyDelete
  5. u look soooo gorgeous auntie!siap potong kek tu..waaa meriah..mesti ni kenangan paling manis dalam hdup auntie kan. :)

    ReplyDelete
  6. u look so sweet in that white gown walaupun muka ada "asam" . Tak sabar nak tunggu citer seterusnya . Take care auntie and have a nice day :D

    ReplyDelete
  7. fieza : TV , memang tradisi kalau kawin dgn pegawai tentera ada sessi potong cake..tau berapa kek 3 tingkat tuh hanya RM 175.oo sahaja. Auntie hadiah yg paling besar(yang bawah kat Mak Mertua,tingkat yg kedua kat orang2 yang menolong kenduri,satu yg paling atas utk makan2 pada malam lepas kenduri tuh..
    Memang paling manis dalam hidup auntie..

    ReplyDelete
  8. cybermummy : Muka assam sebab sakit piut lah..he he he kecewa pun yer tak dpt upah mlm pengantin nanti..he he he

    ReplyDelete
  9. kak nani,

    Grand betul majlis bersanding dengan pedang lagiii...
    sama cantik sama padan...
    tumpang seronok kami setelah berpuluh tahun kemudian...

    ReplyDelete
  10. Ibu dan Abah : TQ. Kak Nani feeling pengantin lah pulak malam nih!! He he he..

    ReplyDelete
  11. muka masam macam pija. hahahah..
    noy muka manis ;p

    noy nak buat wedding as simple as urs lah mama.. ada lagi ke cake 100+ tiga tingkat? :(

    ReplyDelete
  12. nak gambar lagi...

    nak gambar lagii......;D

    ReplyDelete
  13. Nonoy : Muka masam macam peeja?? Anak sapa tuh..manis pun anak mama jugak..

    Nak kenduri kahwin simple?? Alhamdulillah..kita plan lah nanti okay!!

    ReplyDelete
  14. sayangsayangibu : Nak gambar lagi..emm..kena selongkar lah album2 auntie..Inshaallah..

    ReplyDelete
  15. sker la kek untie tue cantik n comel ehehehe

    ReplyDelete
  16. aunty mcm kene kahwin paksa!!! hehehhehe kesiannnnn must be a very bad senggugut lah... amik gambo pun nampak sungguh tak larat.... but otherwise, u look stunning!

    ReplyDelete
  17. saya seronok tgk perjalan rumahtangga unti yang kekal hingga kini.. tak ramai yang boleh hidupkan rumahtangga sampai ke akhir hayat..
    i wish that i have the same rezeki as this and i pray for your health semoga unti kembali sembuh dan tidak sakit lagi..

    salam,
    dina

    ReplyDelete
  18. Salam Pn. Marina,

    Zaman kita kawin dulu, bukan ada banyak botique2 pengantin macam sekarang ni, kalau ada pun mahal

    ..he!..he!..pinjam pun gak, nak pakai kejap je kan?

    ReplyDelete
  19. cantiklah auntie...
    pakai gaun tu memang sesuai je ngan auntie...cm dak noy..

    lawalah...jeles tau....
    baju2 pengantin saya seme x fit ngan saya...sbb emergency ... :(

    ReplyDelete
  20. Mama Peeja,

    BESTNYAAA dapat jalan bawah pedang disamping abang-abang macho T_T

    Nad nakkkkk jugakkkk tapi hampeh lahhh kat spore ni takdaaakkk pon. Hehehe. :P

    Mintak-mintak peeja lah dapat kawin dgn pegawai tentera. Dpt tengok live pun jadi eh! Heehehe.

    :)

    ReplyDelete
  21. I told my mum that I want to wear a white dress on my wedding day, during reception. She said "No! Itu orang putih punya adat. Bukan orang Melayu". Then I cakap "Tapi masa Mama kahwin Ma pakai dress putih". Then, the usual excuse "Zaman dulu takpe, zaman sekarang dah ada kesedaran tak boleh." Huhuhu.. There goes my dream wedding. :P

    ReplyDelete
  22. salam Auntie...baru singgah blog auntie ni...seronok baca...:-), saya pun sedang berkawan dgn seorang pegawai tentera, entries auntie byk bagi inspirasi...*0*, i put ur link at my blog...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...