THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, October 23, 2009

RINDU.....

Rindu nyer kat Peeja..Baru jer beberapa2 jam dia tak der...rasa gelisah..jengok bilek kat belakang..sunyi. Selalu nya dia meniarap sambil mengadap lappy nyer..

Lama lagi tuh..hari Ahad baru balik..Sob... sob.... sob

Bukan dia layan pun auntie kalau dia ada..tapi sesekali dia keluar bilek mesti nak sakat auntie..menari2 depan auntie..sambil kumat kumitkan mulut dia..walhal tak cakap apa pun...mentang2lah auntie tak leh dengar...

Kalau tak pun ajak makan... walhal dah makan pun sebelum tuh..Jenuh auntie kata kat dia.. Take yr meals accordingly or least wait till every 4 hourly.. and should not take any food in between...

Biskut raya belambak2..ada balance lagi, ada yang beli, ada yang org bagi...ada kami berdua jer yang asyik nyum nyum biskut2 tuh dengan Nescafe panas.

Sejak bulan raya yg lalu....auntie naik badan tremendously..emm.... 7 kilos..

Huhu huhu...bukan senang nak turun balik..puasa sebulan turun hanya 3 kilos..

Nak buat exercise is out of the question due to auntie's unstablities (Kepala berpinar2 dan tak leh berdiri lama) So...how??? Any suggestion??

Physio...tak berpeluh pun..more of untuk kendurkan ketegangan urat2..

Eh!! nak citer pasal rindu peeja dah kelain pulak...

Peeeeeejaaaaaaaaaaaaaa mama miss uuuuuuuuu..................

Dont forget to buy me buah delima kat Woodlands, kalau bas tuh singgah lah...

Kenal kan buah delima???



Bukan yg nih tau!!!




9 comments:

  1. nampak title pon dah boleh agak..
    hehehhe chomeyl je aunty ni...

    aunty rindu2an...
    peeja kat sana tgh pesta muda mudi...

    kejap je tuh...
    balik la dia

    ReplyDelete
  2. Tapi kalau Peej belikan buah delima yang second tu aunty suka kan? Hihihih

    ReplyDelete
  3. kak nani,
    macam janji je kan..
    selesai entry cerita kak nani masuk singapore, peeja pulak masuk singapore.
    dulu, orang pergi singapore kirim beli buah laici dalam tin...
    sekarang, kak nani kirim buah delima...
    ada persamaannya...

    ReplyDelete
  4. betul tu ibu n abah
    dulu2 ayah sya g spore,dia ada belikan laici tin tu, dlm tahun 80'an

    aunty..agaknya ginilah semua ibu2 rindu pada anak2 mrk..
    mmm....sya pun rindu pada bonda n ayah sya...:<

    ReplyDelete
  5. Hello Marina Monroe. you have a very interesting callsign. At first thought was Marylyn Monroe....
    love your callsign....very nice.

    Anyway, I wish I can address you as 'auntie'....makes me feel young, ha ha, but my birthday cake candles cost more than the cake, ha ha. More than yours.
    Trying to think address you as 'Monroe' or, 'Marina'...just joke joke only, ya.

    Seeing your posting 'Rindu'....
    here's my 24 sen worth....

    Bunga Tanjung si bunga pekan,
    Harum melilit di sangal perawan,
    Tiada berita hati terkilan,
    lama berpisah rindu-rinduan.

    Langit mendung angin menderu,
    Ribut kenchang hujan gerimis,
    Berat sungguh menanggung rindu
    Hati terkenang terus menangis.

    You have a pleasant weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  6. wah,naik 7kilo..hehe.xpe auntie,boleh tu slow2 turunkn berat tue:)

    ReplyDelete
  7. ha hah... i know everyone misses me.. i'm everyone bundle of joy...ngehhhh

    ReplyDelete
  8. Salaam Auntie,

    I have been reading your blog for a while now and this is my first time commenting.

    If I had known you really wanted to eat the buah delima, I would have personally bought it and send it to pija during her stay here in sg.. I live in the area just next to the woodlands checkpoint and I'm sure Auntie ckp pasal kedai buah kat woodlands that's near my home.

    I feel bad. :'(

    ReplyDelete
  9. alalalala....auntie sgt cumei dgn pija itu!..saling rindu!....

    kt pun duk carik buah delima la ni...cam susah je nak dpt...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...