THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, October 22, 2009

Episod 44 - 'MAJLIS NIKAH'

Imbasan episod 43


Malam berinai tuh sungguh memenatkan, asyik betulkan rambut pakai sanggul dan menukar berpasang2 pakaian.. Bila nak tido...fikiran menjengkau hari esok..

Majlis nikah dan persandingan..eee..debar2...

Berakhirlah satu lagi bab dlm hidup...esok akan bergelar 'isteri'.

Pagi tuh bila terjaga dari tidur, terasa panties melekit2...

Oh! No.. datang mensus..selalu nyer auntie akan senggugut .....dah tentu nyer rasa lenguh dan sakit di bahagian bawah perut, belakang kat pinggang dan pening kepala (berdenyut2).

Ah! jangan lah rosak majlis nih..takut tak larat berdiri, selalu auntie macam tuh..Bagi tahu Mak... dan Mak minta tolong 'Mak Andam' utk bagi air penawar..utk penahan sakit dan of coz 'Panadol'.

Hari majlis pernikahan dan juga persandingan...Allah telah mengurniakan cuaca yang yang sungguh baik yang di adakan di perkarangan rumah..

Tetamu dan saudara mara hadir utk majlis pernikahan..tapi yang terharu kedatangan Pak Sau dan Mak Sau...Bapa dan Ibu kandung auntie.

Tunang auntie punya lah panic, dia pakai sun glass 'Ray Ban', tak bukak2..sampai akad nikah selesai..


Yang hairan nya, Tok Kadi, org sekeliling pun tak tegur...tapi ijab qabul nyer Alhamdullillah... sekali jer..dah sah kami sebagai suami dan isteri.

Hantaran auntie dulu2 ...RM 1,500.00 serba satu dan sebentuk cincin berlian.

Cincin kahwin, Mak Mertua auntie yang belikan ......kira tak banyak 'sogel' auntie kannn.....auntie suker cincin tuh..sampai sekarang auntie simpan..


Gambar Nikah...







Duit Mas Kahwin dan hantaran dalam Album
Ada pun gambar tanpa sun glass nyer
Mak Mentua
Mak auntie
Mak asyik menangis jer...


akan sambung....

23 comments:

  1. uncle encem lah pakai baju melayu . Alah !! wasted pulak hari nikah dtg menses . hehhee ( jgn marah auntie gurau je )

    ReplyDelete
  2. Sib bek dia tanggalkan jugak spek tu. ekekekekeke...panik sungguh!

    ReplyDelete
  3. org dulu2 pki sun glass, cam ok kot auntie, tp, klu org la ni, nikah msih pakai lg, ngutuk je la dpt nyer.. ;)

    kenangan betui..auntie nangis tak time sah lafaz akad tuh?.. ;p

    ReplyDelete
  4. mama yg emo..buat entry nangis2.. mummy n daddy look fine.. tiba2 feeling nak sanggul2 mcm tu jugak lah time kawin..waahahaha

    ReplyDelete
  5. cybermummy :

    Emm memang wasted dtg mensus..Mlm tuh gigit jari jer lah..

    ai : Tu lah..bila tgk balik gambar2 tuh..sedih lah pulak especially kedua2 Mak dan meninggal..

    nasaoji : Auntie..sememang nyer nangis bila selesai ijab kabul tuh..

    peej : Kalau nak bersanggul mestilah simpan rambut panjang sikit melebihi bahu, baru senang di dandan oleh Mak Andam..tak kalu kena banyak pakai sepit.

    ReplyDelete
  6. hello auntie, u looked so lovely in ur wedding attire. cantiknyer sanggul & veil..:)
    auntie, masa wedding saya dulu, mak saya pon menangis gak. mungkin sbb i'm the eldest and the only daughter kot. itu yg buat mak sebak. bila tgk mak camtu saya plak nangis2..huhu

    ReplyDelete
  7. mak untie sedih nk lepaskan ank kesayangan dia tue huhuhu

    ReplyDelete
  8. chantiknyer...suka dapat tengok gambar dulu2....

    ReplyDelete
  9. cantuklah cincin aunty....
    baju nikah wow..memang cantik...
    nengok auntie....lawa tuh....

    masa saya pon mcm tu...2 hari sebelum menikah..mak andam pasang pelami dah hitam2 kale pelamin..tirai bilik pon cam tuh...

    mcm2 hehehhe...

    uncle...pakai ray ban..hik..pon nampak hensem.
    mak saya pon nangis...:)

    ReplyDelete
  10. kak nani,
    lawanya masa nikah tu... orang sebelahnyapun,... hmmmm.... handsome.
    Seronok ibu abah kak nani yer.. itulah agaknya mak kak nani menangis bahgia.
    Terima kaseh kongsi cerita dan gambar nikah...

    ReplyDelete
  11. salam kak marina
    dah brapa puluh th melayari alam r,tangga?
    saya baru menyambut wedding aniversari ke 19 29 sept lps...

    ReplyDelete
  12. Salam Aunty,

    CANTIK!! Cucuk2 kat rambut tu banyaknya. Mesti beratkan.

    ReplyDelete
  13. waiting 4 this moment... huhu

    ReplyDelete
  14. salam... thanx auntie jd follower blog saya... i'll follow u too... ohhh auntie kawin taun saya dilahirkan yer... dulu2 mmg famous dgn cucuk sanggul tu kan skrg ni xde dah org nak pakai

    ReplyDelete
  15. Salam..waaahhhhh cunn sungguh aunty slim mlimm gitu =)

    anyway..thanx ziarah blog saya..ill follow u =)

    ReplyDelete
  16. auntie nani, ni izza.heee.yg gmbr 2ke bwh tu, yg ade nenek che dah tu, mak ke or mak long?huhu.kemain hepi.lawa baju kebaya ye.heee :)

    ReplyDelete
  17. Katrinsaloma :

    Masa muda semua org sweet he he he
    Kenapa mak mak selalu nangis bila anak nyer kahwin sebab dah jadi milik org..baik anak laki2 atau pompuan

    napp3 :

    Betuilah tu!! Memang sayang nak lepaskan

    Ibu dan Abah :

    Pompuan semua nya nangis..gembira nangis, sedih apa tah lagi..

    Kamsiah :

    Emm ..auntie dah 32 yrs Selamat Hari Kahwin yg ker 19 thn to you..The sweetest in life is being together during hardship and happiness

    dayah :

    Cucuk2 sanggul tuh..dah x ingat berat kat kepala..sebab sakit kat perut..mensus kan..

    haniey :

    n3 bersanding belum buat lagi..tungguuu...

    Lina :

    Not at all, you are most welcome
    cucuk sanggul tuh sekarang hanya di pakai oleh penari2 utk artist singers

    erlyda :

    Bukankah semua gadis2 yg nak kahwin, otomatic jadi slim sebab byk nak memikirkan perancangan dan ongkos perbelanjaan nya..

    ihatecomicsan :

    Izzaaaaa....mana kao x dtg raya umah??? Emm...gambar tuh Mak Long Yati ngan auntie Lela.

    ReplyDelete
  18. bestnya hantaran..kecik je jumlahnya. kalau zmn skg mcm tu, alangkah senangnya hati para lelaki...hehehehe

    ReplyDelete
  19. Auntie,
    U looked sooooo beautiful!!!

    ReplyDelete
  20. wow......so pretty....and a nice wedding too....gambar kawen and masa kawen memang memory betul kan auntie?

    ReplyDelete
  21. bagai pinang di belah 2 la aunty..

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum auntie..

    sy silent reader auntie.
    suka tgk gambar auntie yg lama-lama.
    auntie boleh email sy tak at syahira.fauzan@yahoo. com
    muka auntie ni saling tak tumpah spt seseorang la..
    hope bila auntie reply kita boleh cerita panjang yer.
    auntie.. taking care ye.

    hugs,
    syahira.

    ReplyDelete
  23. auntie nani : auntie nani!!!mane nk sempat auntie, weekend pon keje, pastu raya pon dah abes.sori auntie.tart ade lg?heeeee.

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...