THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, October 15, 2009

Episod 40 - DIA TAK CEMBURU?

Imbasan episod 39

Auntie ambil keputusan bersuara....
Senang saja auntie kata kat tunang auntie masa tuh..

"Kalau nak dia kita putus tunang.. tapi ingatlah..awak tak kan lama dengan pompuan macam tuh..."

Cinta selama 3 tahun dan sudah pun di ikat pertunangan, tunang auntie baru sedar setelah mendengan ugutan auntie nak putus tunang......lalu mengambil keputusan tidak mahu lagi 'bercampur' dgn keluarga tuh...

Auntie rasa tunang auntie pun pernah lalui perasaan cemburu tapi dia jenis 'Cool Salem Country' tak tunjuk lansung kat auntie...

Perangai auntie yg sebenarnya amat2 manja..maklumlah tak de abang...lebih2 lagi mereka nih dah rapat dengan auntie dengan menulis surat dan postcard berbagai bila mereka menjalani 'operasi' di hutan atau pergi kursus di luar negeri.

Bila berkumpul dengan pegawai2 tuh, waktu ada majlis2 tertentu.. manja auntie terlebih laku...bila bercakap jika ada topic lucu..auntie bertempok tampar dengan mereka...
kalau menari tak osah kira lah.. sampai lupa kehadiran tunang yg duduk kat suatu sudut memerhatikan perangai auntie..

Dia menasihatkan auntie dia tak suka tengok auntie bertempok tampar..
From that on auntie pun pandai control berperangai macam tuh..

Salah satu kawannya pernah menyuarakan nak ambil auntie sebagai isternya.. Katanya dia dah suka kat auntie kali pertama berjumpa..

Sebenarnya pegawai tuh datang berkunjung kat rumah auntie..dia meminta pd parents auntie nak bawak auntie ke rumah kakak nya di Kampung Baru..Jadi not a problem at all sebab auntie memang dah rapat dengan dia.

Auntie terperanjat bila dia memperkenalkan auntie dgn kakak dia, dan mengatakan yg auntie nih lah calon isteri dia..

Auntie memdiamkan diri kat kata apa2 masa makan malam yang di sediakan oleh kakak nya.

Bila dia hantar auntie balik, dlm kereta auntie kata dia dah gila ker cakap merepek mcm tuh kat kakak dia...

Dia juga kata dia akan berusaha utk mendapatkan auntie dari tunang auntie...

Wow!!! Takut nya sebab pangkat dia lebih tinggi dari tunang auntie..

Lepas malam tuh, dia menghantar surat2 cinta, postcard cinta..tapi auntie tak pernah balas..
talipon kat pejabat..tapi auntie rasa sangat resah..mesti beritahu kat tunang auntie..tapi apakah tindakan nya nanti????

Auntie menceritakan pada nyer..tapi kan auntie kata dia nih 'Cool Salem Country' cuma dia baca surat2 dan postcard2 tuh lalu di koyakkan nya..

Dia cuma menasihatkan auntie janganlah mesra sangat dengan mereka sebab semua tuh adalah kawan dia..Dia tidak mahu kes rampasan tunang berlaku dalam hidup nya...Perkara macam tuh selalu berlaku amongst army lifes.

Gambar2 nih semua auntie masih belum kahwin lagi..

Depan Office kat PJ
Bergambar dengan Mr Wong - Office Mate
Mr Wong again, dia nih selalu beli/ta pau makanan utk auntie
One of the officer in 11th Malay Regiment (Capt Kasarsi)
One of the officer in 11th Malay Regiment (Lt Jamaluddin)
One memorable social nite in Kluang
Tunang auntie memakai Jaket Favourite dia yg di beli di Australia
Bergambar dgn Capt Baharum and Wife Pn Narimah (Pn mengandung anak pertama)

akan sambung...

16 comments:

  1. Bestnye dulu-dulu. body mengancam yu.

    ReplyDelete
  2. @nnap : TQ for liking the photos..

    ReplyDelete
  3. Suke la tgk auntiemama ni. sama cam mak ai dulu. bukan main ranggi. cantekkk je. patut la auntie menjadi pojaan ramai. :P

    ReplyDelete
  4. Kak Marina,
    Alhamdulillah nampaknya kak marina sihat sebab dapat menyambung cerita untuk tatapan kami semua.
    Terima kaseh.
    (Bila dah tahu nama sebenar, nak panggil apa ya... kak nani ke kak marina?...)

    ReplyDelete
  5. seronok dgr cite auntie n uncle dulu2. open minded betul tunang auntie tu. xde nak cemburu ngamuk2 mcm kebanyakan lelaki skang kan auntie.

    ReplyDelete
  6. auntie u really the vava vooom during those time . No wonderlah ramai yg terpikat . But uncle so lucky lah dapat mempertahan kan cinta auntie dari di rampas org . Salute kat uncle lah .. *wink* *wink*

    ReplyDelete
  7. Tgk Kak Nani nyer dressing dlm pic tu..reminding me kat my sister. Those days kira these kind of fashions mmg trendy kan. But anyhow, my sis now quite not in a good condition. Recently operated caused by diabetes. Only one leg left. Anyway semangat dia mcm Kak Nani gak.

    ReplyDelete
  8. Ina :

    Memang bersyukur auntie dpt slim melim masa tuh..

    ai:

    memang org dulu2 daring..auntie memang byk peminat tapi semuanya sesudah menyintai uncle..so tak dpt nak buat apa2..he3x..

    Ibu dan Abah :

    Just call me Kak Nani will do..but what shall I call you??..dah jadi kawan cyber pulak kita kan!!

    Memey :

    Tunang auntie tuh (Uncle) sampai sekarang memang tak lansung meninggikan suara baik dgn auntie dan anak2. Kadang2 auntie rasa dia macam tak de perasaan marah pd dia..nanti2 auntie cerita lagi ttg kesabaran nya..

    cybermummy : Memang percintaan auntie dgn uncle byk ujian/gangguan tapi jodoh kami amat panjang dan kuat.. nanti2 auntie cerita..

    me,myself and 1 :

    Oh Yes! dressing dulu2 memang daring and dress to kill..Sorry to hear about yr sister..Auntie suffer diebetes too..Only God knows how auntie fill up my days..and always thinking of the remaining of my life..

    ReplyDelete
  9. hai aunty, selamat hari raya.. saya tgk koleksi gambar2 aunty nie teringat kat gmbar parents saya masa diorg muda2 dulu..suasana n kawasan nyur mcm sama..

    ReplyDelete
  10. huhhh....ye la, kkdg, kt mmg terlepas laku, dek pk kt anggap dema tu as abg kt, kan...

    ReplyDelete
  11. Kak nani,
    Panggil aje saya rahmah. Kiranya dah jadi kawan lah kita.

    ReplyDelete
  12. Miss dinza :

    Emm..kawasan macam sama..maksud Dinza dalam kem ker?

    nasaoji :

    Itulah kita tak pk apa2, tapi ada yg menaruh harapan pulak

    Rahmah :

    Apa tak nyer..kita sekampung tuh!!

    ReplyDelete
  13. aah dlm kem..tapi saya x tau kem mana.

    ReplyDelete
  14. hi aunty..suka sangat tengok dressing aunty masa ni..bell bottom ..cun sangat...

    ReplyDelete
  15. oopss, mendebarkan crita hidup auntie ni..hehe

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...