THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, October 12, 2009

Episod 39 - PEDIH BAK SEMBILU

Imbasan episod 38

Celebrate 21st birthday oleh kawan2 kat office pada bulan Oktober 1976.

As auntie had mentioned that my office mates had treated me as an adult after celebrating the 21st birthday.

They talked about sex, birth control, abortions and of coz delivery and confinement. Perbincangan sangat terbuka dan auntie rasa sangat bernasib baik dapat share some knowledge tentang subject2 tuh sebab auntie tak sanggup nak bincang/borak dengan mak.. walaupun auntie rapat dgn mak. Lagi pun mak bukan nya ada experience beranak dan berpantang...

Auntie tak nak citerlah pasal kat atas tuh..nanti2 bila tiba masa di episode yg lain..

Emm...auntie nak cerita pasal auntie berkawan dengan sorang model..berasal dari Indon tapi menetap di KL. Dia kalau auntie tengok tak lah lawa maner tapi sekali pandang menarik kalau tenong lama2 mata dia macam hantu pun ada.. Auntie berkawan dengan dia sebab suka tengok dia sangat lah bergaya dengan pakaian nya.

Auntie dulu2 memang pilih dan suka berkawan dengan org yg fashionable...tanpa selidik background orang...

Auntie tak mau tepek gambar2 dia kat sini.

Pernah auntie nak pinjam cosmetic dia (eyeliner/celak) tapi dia kata tak boleh pinjam sebab dah di jampi khas utk dia saja yg boleh pakai... Auntie tak faham apa maksud dia...

So...satu hari dia menceritakan yg BF dia bangsa Jepun nak tinggalkan dia....tak puas hati terus dia nak membalas dendam.... Dia melakukan perkara keji lagi terkutuk..

Dia mencari keladi hutan (agak2 size zakar BF dia) mesti ada air mani BF dia...(dgn menggunakan tissue) dia membawa ke rumah Bomoh Hitam..tujuan utk mematikan pucuk si Jepun tuh... Apa kesudahan nya, auntie tak tanya....

Baru auntie tahu mesti cosmetic nya itu telah di jambi oleh bomoh hitam... eee...sungguh keji dan menakutkan.

Auntie memang jenis tak reti apa itu cemburu...so tanpa memikirkan yg bukan2, auntie kenalkan dgn tunang auntie, masa tuh tunang auntie bercuti selama seminggu di KL
Kami pergi clubbing, tunang auntie bawa kawan dia pegawai tentera jugak, tapi dia banyak layan tunang auntie malam tuh...macam auntie tidak ujud ketika itu.. Oh! pompuan tuh juga ada sorang kakak.

Itulah pertama kali auntie terasa amat2 CEMBURU.. dan terasa sungguh kecil hati.. Tak pernah pulak tunang auntie berperangai macam tuh..

Tak habis kat situ..auntie balik rumah lepas waktu kerja tapi tunang auntie tak de...tanya mak....katanya tunang kau dah keluar dari tengahhari tadi...
Rupa2 nya tunang auntie dengan kawan dia pegi rumah pompuan tuh...

Bayangkan lah perasaan auntie masa tuh...nak contact bukan nyer ada talipon bimbit lagi ketika tuh..

Konon nyer pegi lunch..
Tunang auntie dengan pompuan tuh dan kawan sorang lagi tuh dengan kakak dia..emm bercouple2 lah..

One thing about tunang auntie dia memang jenis tidak berahsia, apa segala semua cerita...siap bergambar2 kat rumah pompuan tuh...

Auntie hanya menangis sendirian tak tunjuk lansung kat dia yang auntie tersiksa menahan cemburu..

Kami di jemput oleh keluarga pompuan tuh pegi picnic kat PD. Masa tuh sekali lagi auntie macam tak ujud...Boleh percaya dia bergambar berkeluarga dan ada yang berdua tanpa auntie....Nampak sangatlah yg keluarga dia suka kat tunang auntie...
Apakah tunang auntie dah kena 'permainan' bomoh nyer??

Auntie for the first time bergaduh dengan tunang auntie....Rupa2 nya..sangat sakit kalau cemburu melanda diri kita...lebih dahsyat dari menahan rindu....

Auntie ambil keputusan bersuara....
Senang saja auntie kata kat tunang auntie masa tuh..

"Kalau nak dia kita putus tunang.. tapi ingatlah..awak tak kan lama dengan pompuan macam tuh..."

akan sambung...

33 comments:

  1. wahhh drama..
    how come i dunno about this story???
    ada gambar ke??mau tgkkk!!!

    ReplyDelete
  2. aduhh !! takut nya auntie. Tapi kan zaman sekarang pun banyak yg masih buat keje terkutuk tu tau auntie . One of my cousin punya maid did that kind of evil thing to her family sampaikan rumah dia terjual sebab anak2 tak nak balik situ .Apa2 pun we should be vigilant towards this kind of people .Kalau baik pun jangan baik sangat dan kalau tak suka pun kita tak boleh tunjuk kat dia .

    ReplyDelete
  3. fuyyoo aunty. sy sampai skrg takot kot2 terjumpa ppuan yg suka main bomoh hitam nih...mudah2an dijauhkan lah...

    ReplyDelete
  4. auntie...saspen laa pulakkk..tak sabo nk tgu ape tunang auntie jwb..heheh

    ReplyDelete
  5. hahah...
    lawak lah kisah aunty nih.tapi memang benar menahan cemburu itu lebih teruk dari menahan rindu...

    chayok aunty, chayok!

    ~miss penang

    ReplyDelete
  6. erkkk....muka pompuan tuh camna ekk auntie? Hehe. X sabar nak taw crite yg seterus nyer.

    ReplyDelete
  7. ya Allah... nakpuas hati punyer pasal... sanggup berdendam sampai gunakan khidmat bomoh hitam... org2 cenggini tak tenteram dunia akhirat.. nauzubillah, moga kita dijauhi oleh org sebegini.

    ReplyDelete
  8. uiit...takutnyer nk kawan ngan org yg guna bomoh2 ni...

    kalau org kan auntie..memula dah cemburu..heheh...x sabar tunggu episode seterusnya...harap auntie sihat2 je utk menulis lagik...:)

    ReplyDelete
  9. Peeja : Gambar belambak...nanti mama tunjuk okay, Mama rasa peeja pernah tgk gambar2 tuh tapi x perasan kot!!

    ReplyDelete
  10. Cybermummy : Sampai kiamat pon org mcm gini ada..selagi ada iblis & shaitan. Doalah pd Allah utk jauhi drp perkara2 mungkar.

    ReplyDelete
  11. Tijah : Memang kita doa supaya tak jumpa dgn org2 mcm nih..tapi kalau jumpa macam maner? So..protect yr self dgn ayat "Bismillah hillazy" Auntie nasib baik ayat tuh di beri oleh Bapa Mertua auntie masa dpt jarum yg terselit kat surat tuh..so auntie amalkan ayat pedinding tuh

    ReplyDelete
  12. Almost everyday I read peejburhan's blog. But tak terpk lak nak klik kat urs one. Tetiba lak arini I nampak blog u and followed urs episodes, very interesting. Keep on blogging.

    ReplyDelete
  13. Salam Aunty,

    Wahh..main bomoh2 segala ni. Bahaya sungguh. Tapi kalau kita berpegang pada ajaranNya mesti tak jadikan bomoh membomoh ini. Kesian dgn perempuan tu. Pendek akal di kala berfikir ^_^ *ehh saya pulak emokan hehehe*

    Anyhow aunty keep continue write.. we love to read ur story. Lepas ini boleh di bukukan ^_^

    ReplyDelete
  14. Salwaredwan : Wait for the next episode... he he he

    Miss Penang : Kat maner yg lawak kisah auntie kat entry nih???

    FaTiNe : Muka pompuan tuh mesti lah di pandang lawa sebab dah berjampi...

    Narcissus : Emm...sesat dan syiriklah perbuatan amat keji..

    ReplyDelete
  15. Qaseh : Sabar yer tunggu episod seterus nya..

    ReplyDelete
  16. auntie..cpt smbung..x sbr nk tahu cite strusnye..truknye ppuan tu ek..snggup buat ape je..

    ReplyDelete
  17. best la aunty ni..

    ReplyDelete
  18. Aunty, tak sabar nak tau citer selanjutnya..Saya harap aunty update cepat yer..Saya doakan aunty sihat selalu. Love U.

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan kak marina,
    Kawan macam nilah yang patutnya tak jadi kawan kita... ada ke patut tunang kita pun dia sanggup nak kebas?...
    Sedap dan menarik lah cerita kak marina ni... sambung lah segera...

    ReplyDelete
  20. Auntie tahu tak what happened to that lady sekarang ni? Manalah tahu stil contact :D Perempuan mana tak cemburu kalau macam tu dia layan BF kita.....

    ReplyDelete
  21. Salam kak marina,
    Saya datang ke blog ini sebaik saja daya dapat komen dari kak marina. Sejak maghrib tadi saya leka membaca kisah hidup kak marina. Saya pun berasal dari Kg Baru. Jalan Raja Muda. Gerai Pak Sau dan Mak Sau kak marina memang saya tahu sebab saya masa kecik dulu sering beli sarapan di gerai depan rumah mereka. Tak silap saya orang kampong memanggil Pak Sau tu.. "Mat Beca". Kami memang suka dengan jualan nasi lemak dan kuih muih pakcik mat kerana diwaktu kami mengenali beliau, pak mat ni seorang yang mudah mesra.. berlembut dengan pelanggan. Manakala Mak Sau pula, selalu bermuka manis melayan pelanggan tapi tak banyak berbual orangnya. Saya sama baya dan sama sekolah dengan adik kak marina yang bongsu iaitu Hanapiah. Dia jadi tokeh kedai runcit sekarang.
    Cerita-cerita yang kak marina paparkan, penuh teliti dan menarik. Jadi novel memang laris...

    ReplyDelete
  22. Salam buat kak marina,
    Setelah kaka marina tinggalkan komen di blog saya, sayapun berkunjung di blog kak marina. Lekanya saya membaca satu persatu. Menarik. Macam membaca novel karya penulis terkenal.
    Sebenarnya saya ingin mengenalkan diri di sini. Mak Sau dan Pak Sau yang kak marina ceritakan tu, saya rasa saya mengenal mereka. Mereka memang menjaul juadah sarapan pagi dan nasi lemak mereka memang sedap. Takda tandingnya sekarang. Pak Sau di kenali oleh orang sekampong iaitu Pak Mat Beca. Orangnya cakap lembut tutur katanya sering senyum. Mak Sau pula orangnya tinggi tegap dan suka senyum tapi kurang bercakap.
    Saya tinggal di Jalan Raja Muda dan sama baya dengan adik bongsu kak marina iaitu Hanapiah. Dah jadi tokeh kedai runcit sekarang.

    ReplyDelete
  23. HerneeNazir :

    Sabar auntie Inshaallah akan teruskan bercerita..

    Anon :

    Best ker auntie...He3x

    Erni :

    TQ for the doa and I definate shall continue my stories..

    Lila : Auntie dah putus hubungan..tapi mereka beli rumah kat Damansara Utama..Tahun 1977 auntie ada lah pegi dia buat 'house warming'

    Ibu dan Abah :

    Oh ye ker small world..you kenal dengan Pak Sau dan Mak Sau..org lama kg baru gelar dia 'Maotek'. Raya tahun nih semua adik beradik berkumpul kat rumah auntie..Hanafiah pun dtg juga..dah ramai anak dia 8 org kalau tak silap..ramai pompuan, manis2 belaka.. Hanapiah tuh take over kedai runcit tuh..sebab adi2 yang lain ada career sendiri..ada yg jadi cikgu, ada yang berkerja dengan syarikat swasta.
    Tima kasih kerana sudi membaca blog akak.. Bukan apa akak rasa rugi kalau tak cerita pada 'adik2 dan anak2 apa yang akak lalui dlm menempuh kehidupan.

    ReplyDelete
  24. respek kat auntie sbb nak bercerita secara open camni...sesetengah emak bapak ...asal usul sendrik pun nak sorok dari anak2...ujung2 anak 2 buta sejarah keluarga sendiri....rugikan...

    ReplyDelete
  25. Cakap Kosong :

    Tujuan pertama sekali memang nak anak2 tahu salah silah, kedua perjalanan hidup auntie.. Alhamdullillah...hidup auntie kena dengan tajuk blog nih.. VALUE OF LIFE... auntie memang amat2 menghargai setiap detik yg auntie lalui..

    ReplyDelete
  26. Saya suke sgt2 baca kisah hidup kak Nani Best sungguh. Pasal 'pentaloone'. Oh tak ku tahu namanya sebelum ini. Tapi kan saya penah pakai pentaloone tu masa umo saya lebih kurang 8,9 tahun. Kakak saya (mungkin sebaya dengan kak Nani) yang jahitkan. Masa tu gak kakak saya ni masuk kelas menjahit. Yang pastinya habis kain batik lepas emak saya dipotong buat saya punya 'pentaloone'. Kih kih kih.

    ReplyDelete
  27. aunty,pasal ilmu2 macam ni la saya putus ngan ex saya..sungguh keji manusia yang guna ilmu hitam untuk merampas hak orang lain...

    ReplyDelete
  28. scarry marry nye kawan aunty..cam ala2 black magic womenz kan..

    ReplyDelete
  29. Omak aiii!!!

    Kira auntiemama ni hebat la. Bleh konrol. Kalau ai la...hish! mau aku hiris2 %$&# dia! isk....

    Tp yelah kan? dia x penah plak buat pangai camtu. Ni kompom la kene bomoh ni!

    ReplyDelete
  30. blog kawan masjid PG.. http://kehidupanselariku.blogspot.com/


    -PG-

    ReplyDelete
  31. yeay! dah sambung...

    Aunty, jaga kesihatan ya...agar dapat terus menulis sambungannya...

    interesting....
    sungguh misteri...

    ReplyDelete
  32. aiseeehhh..mmg tersiksa kan auntie tahan cemburu nih...

    oo..dia pakai guna2 kot sb auntie kata matanya cam antu.. :)

    ReplyDelete
  33. btul kata auntie tuh. sakit cmburu lbeh besar rasanya bbnding sakit mnahan rindu..hehehe

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...