THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, October 25, 2009

CARING OF A DAUGHTER

Dah jauh malam...masih tak leh tido, auntie masih lagi depan computer. Toleh tengok suami dah terlelap atas sofa.sambil tengok Astro Supersport.

Anak2 semua nyer ada hal masing2.....

Noy dah ker Genting ada 'Party Gathering' kata nyer..
Peeja ker Spore jemputan Nuffnang Bloggers Award
P G dah keluar juga gi minum2 dengan kawan2
Aiyul kat M'cca dah sebulan tak jumpa...rindu kat anak tuh tapi apa kan daya nak call dengar suara is impossible..

Sejak sakit tak boleh mendengar nih..hanya SMS jadi hubungan..tak puas rasa nya

Apa nihhhh!!! rasa nak gerak hubby.."Lets go for a stroll to town..tengok2 nite life kat Jalan Bangsar...Kesian pulak..bila tengok dia tido mulut ternganga...entah berdengkur ker tak???

Emm...teringat perbualan auntie dengan Noy semalam..

Auntie dah expert with Lips Reading sejak sakit..only familiar with the family lips jer..

Noy : Mama..Noy tengok mama kadang2 tengok TV menangis, tapi bukan citer sedih..pasal mama nangis..

Auntie : Mama sedih lah mama tak leh dengar apa2 dah, kalau tak de subtitle mama tak tahu dan tak paham jalan citer tuh!

Noy : Jangan macam tuh mama..Mama masih okay tau tak dpt dengar..Kalau mama buta lagi teruk..

Auntie : Apasal lak??

Noy : Ye lah... sekarang nih..mama masih boleh nampak Papa, nampak anak2 dan kawan2 bila melawat mama kat rumah. Tengok pokok bunga mama..
Boleh lagi membeli barang2 yang mama teringin bila kita orang bawa shopping...

Auntie : Eh!! Kau nih..bukan mama tak Redha..mama terima ujian dari Allah..

Noy : Abis tuh! jgn lah nangis selalu..Nanti jadi macam Kassim Selamat citer P Ramlee tuh!!

Auntie amat2 terharu dengan apa yang Noy pesan...terasa anak tuh so caring....

Semalam ada note from Uncle Lee "Put a song in your heart" Memang betul kata nyer tuh..

Auntie miss all the songs yang auntie suka..Rod Steward and Santana..dulu2 auntie selalu dpt enjoy karaoke membawa lagu2 tuh.

How I missed the days..when we had our family's gathering, hearing the singing and laughter...

Just imagine, I cant even collect what issues being discussed..I could only hear..noisy irritating sound but not the details...HU HU HU...

Better not elaborate further...emotionally disturbed..

25 comments:

  1. salam kak nani,
    bila saya baca blog peeja, ada menceritakan mengenai keadaan kak nani. Tapi bila baca blog kak nani, seolah-olahnya kak nani tidak mengalami masalah pendengaran sehingga kak nani sendiri bercerita mengenainya. Sabarlah kak nani, saya doakan agar pendengaran kak nani akan pulih sepenuhnya kemudian. Benar kata noy, jika penglihatan yang diambil, tentunya lebih payah daripada pendengaran. Semuga keadaan diabetes kak nani tidak mengakibatkan kerosakan penglihatan.

    ReplyDelete
  2. Auntie, dulu my late mum pon ske nanges mengenangkan sakit dier dan beban sakit yg dier kena tanggung. Tapi, tak pe, sakit tuh kan leh gugurkan dosa2 kita. Be strong auntie. :)

    ReplyDelete
  3. shahdunya aunty..buat saya bertambah rindu pd bonda n ayah...
    rinduuuu.........

    ReplyDelete
  4. i cried reading this
    aunty stay strong ye
    thinking of how much Allah loves u
    di beri kesakitan di dunia
    supaya kurang esok di akhirat
    u are actually blessed

    stay positive aunty ye

    ReplyDelete
  5. ya allah, sedih nya baca. Kita harap auntie sentiasa tabah. Dan moga kesihatan auntie makin baik. Insyaallah.

    ReplyDelete
  6. Hello Marina Monroe, my bahasa is jurassic, but enjoy reading your posting...though the new spelling buat saya lintang pukang, ha ha.

    Bungsar ada nite life? I guess its been a long time since I last in Bungsar.

    Yes, you stay easy, have a beautiful Sunday and hold that smile, Lee.

    ReplyDelete
  7. Rahmah : Emm..Kak Nani yang sebenar sedih sebab pegi buat monthly checked up di Ampang Putri Jumaat, Doktor kata looks like my lost of hearing is permanent, chances of recovery is most likely nil. Tapi sebalik nyer banyak lah Hikmah yg Allah telah beri sejak sakit nih..

    Fatine : Inshaallah harap2 gitulah, kembali nya nanti sesuci anak yg baru lahir..

    sayangsayangibu : Emm..kalau masih ada parents, selalu lah jengok2 kalau jauh, talipon tanya khabar..

    lil : TQVM for yr kind advice..

    KV : Tima Kasih atas doamu

    Lee : You are an adorable guy with yr advice..TQVM

    ReplyDelete
  8. Dah lama xupdate blog sy & comment2 kat blog auntie nih. Sedihnya saya baca luahan auntie..be strong yer auntie..smua tue dugaan..& auntie sdri ade sbut yg dh ade hikmah2 tertentu.
    Nway, sy syorkan auntie beli buku La Tahzan(Jangan Bersedih),karangan Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni..mungkin buku tu ble mmbntu auntie mringkan bebanan perasaan auntie sdikit..insyaallah:)

    ReplyDelete
  9. salam auntie..walau setabah mana kita, tentu ada masanya kita terduduk dan menangis..dr pembacaan sy, sy tahu auntie sgt tabah..auntie yg mengalaminya, auntie saja yang tahu peritnya bila x dpt mendengar seperti org lain..saya doakan auntie terus sabar, redho dan positif..penuhi fikiran auntie dgn kenangan2 manis dan positif thoughts ye auntie..saya doakan dr jauh..:)

    ReplyDelete
  10. Salam Aunty,

    Dayah doakan Aunty semakin sihat dari hari ke hari. Allah turunkan sedikit kepayahan kita didunia buat kesengangan kita di Akhirat kelak, InsyaAllah.

    Be strong Aunty, sekurangnya anak2, suami dan keluarga di sisi Aunty memberi kekuatan ^_^ take care always Auntie. InsyaAllah, walau tidak mendengar orang berkata-kata sekurang2nya membantu Aunty dr mendengar orang berkata2 bukan2 dan menyumbang Aunty turut serta ^_^ kurang buat dosa kan Aunty hikk..

    Take care Aunty.

    ReplyDelete
  11. Hi Aunty, actually ape the cause of lost of hearing aunty?

    I feel really sad reading this.. i hope that you will feel better soon.. along with your loving family and friends.. keep on inspiring us.. :)

    ReplyDelete
  12. Salam auntie,

    What we thought are ours are not ours in the first place,
    all borrowed from God,
    n He deserves to take anytime He wants ... this what I told my dad when his limb was amputated n am reminding myself all over again ..

    Moga auntie terus tabah ..betul kata anak auntie, auntie masih boleh melihat, boleh membaca ayat2 @ firman Allah yg lengkap & sempurna sambil meneliti maknanya.
    Moga Allah terus meningkatkan ilmu kita & sentiasa diredhaiNya ...

    wawj

    ReplyDelete
  13. salam untie,
    dgn byknya asam garam untie dlm lalui hidup, pasti untie akan tetap tabah lalui hari2 mdatang bsama suami & anak2..

    salam ziarah, terma kasih atas kunjungan..

    smoga dapat bkongsi ilmu & pengalaman...

    ReplyDelete
  14. Hello Auntie Nani, sedih saya baca entry nih sbb my dad pon diabetic jugak. Tak tau nk cakap apa but I do feel for you. Semoga auntie sentiasa tabah dan sihat walafiat.

    Uncle Lee kata 'put a song in your heart' kan. saya dedicated lagu Rod Stewart "Have I told you lately" untuk auntie. Please don't be sad no more okay. Gnite.

    ReplyDelete
  15. auntie, sedih nye baca apa auntie tulis tu...sabar ye auntie..there s always a blessing behind things that happened in our life..if not for us, as a guidance for others..

    ReplyDelete
  16. salam auntie..i dont really know your exact medical problem.but i like to invite you to my site for alternative.hope u can emel me for discussion.

    ReplyDelete
  17. Kak, salam kenal, terima kasih sudi dtg ke blog saya, saya menghargai kunjungan akak. Dan terima kasih sebab sudi folo blog saya :)

    ReplyDelete
  18. salam auntie...
    harap tabah mhadapi dugaan dr Nya :-)

    ReplyDelete
  19. ma,bila solat hati kita tenangkan..:)



    -PG-

    ReplyDelete
  20. dugaan Dia tuk auntie...auntie sgt tabah dgn dugaan itu...syg Dia pd auntie!

    ReplyDelete
  21. Alahai... :( so touching!!

    Auntie harus tabah & kuat semangat k. ai doakan yg terbaik utk auntie...

    ReplyDelete
  22. surely,ini ujian Allah utk auntie because He wants you to be strong.
    teruskan berdoa OK?
    i think most of the readers akan mendoakan kesihatan auntie.

    i'm sure your daughter is absolutely right.

    take care,auntie!

    ReplyDelete
  23. salam auntie,
    entry ni buat saya bergenang airmata..betul apa noy kata, alhamdulillah auntie masih boleh melihat, boleh lagi membaca al-quran,boleh lagi tengok muka orang2 yang auntie sayang..betul auntie, apa2 yang Allah turunkan kat kita semuanya kurniaan..memanglah dugaan, tapi bila difikir2 balik tu kurniaan nak menghapus dosa2 kecil..InsyaAllah ringan di akhirat kelak..Auntie bertuah sebab anak2 n hubby rapat dengan auntie..That proves yang auntie adalah hamba Allah yang baik,di sayangi keluarga dan di sayangi Allah sentiasa.Auntie tabah kay?Take a good care of yourself. =)

    Warmest Regards,
    MrsHafiidz

    ReplyDelete
  24. sedehnyer auntie....
    menyedarkan sye....untuk menghargai mama sye every single minutes....

    ReplyDelete
  25. mampir nich...
    menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
    salam....

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...