THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, August 6, 2009

Episod 38 - 21st Birthday Celebration

Imbasan episod 37

Dia ke Lundu, Sarawak selama setahun...

Surat nya yang pertama, dia menceritakan yang dia mabuk laut. Muntah2 dan terbaring dalam kapal selama tiga hari. Kelakar...kan, ingatkan dia hero rupa2 lembik.

Tak nak cerita lah, masa2 auntie sedih tunggu kekasih..

Auntie lonjak ke tahun 1976..yeah!!! Umur auntie 21 tahun. Dapat kunci kebebasan konon. (Ikut budaya barat). Masa tuh Ms Nancy lah yang membuat sambutan Hari Jadi auntie kat opis. Seronok pulak bila kita ada kawan2 yang lebih umur dari kita, sebab di sayangi dan banyak ilmu dapat di pelajari dari mereka.

Kata orang2 lama...Siapa makan garam dulu? Auntie ketika tuh tak faham apa kah maksud disebalik kata2 tuh.. Bila dah berumur macam nih..baru lah paham. So..jangan sekali2 tak dengar nasihat siapa2 saja yang dah lebih umur dari kita.

Nak berjaya dalam hidup berkerjaya dan berkat rezeki dari Allah...?
Selidik lah ilmu TAAT dan TIMBANG (refer) segala apa masalah dengan agama.
Auntie bolih jamin tak tersasar lah hidup kita.

Auntie tak pernah pun rasa terkongkong selama nih. Banyak pegang pada nasihat Mak dan Abah. Jangan terlalu extreme tentang apa2 pun, selalu bersikap sederhana pesan mereka.

Emm...berbalik pada sambutan Hari Ulang Tahun auntie yang ke 21 tahun. Best sangat waktu tuh walaupun di kelilingi oleh office mates without my parents and my beloved fiancee.

Auntie sebenar nya memang tak expect mereka adakan the celebration in the office but it was a very very sweet memory in my life. A huge 3 kilo cake with a design of a key was the centre of table for the occasion.

Office mates bagi hadiah loket Jade berbentuk waterlily with a gold chain. Too bad... this gift does not stay with me for long as it was stolen in a very stupid careless situation in JB. Even worst, I dont have any photo using the jade.
Other than that I had a red silk KIMONO from my English boss.

Wohhh!! sangat lah terperanjat bila dah umur 21 tahun, perbualan office mates sangat lah terbuka tentang kehidupan...terutama SEX life from a view point of men and women in the office. Kadang2 terasa malu juga sebab auntie kan belum kahwin masa tuh, tapi auntie take it as something that i could spare in future. The do's and dont's. The guidance auntie shared with some of my married friends and it works.. their relationship resulted respectable returned from their life partners.

Nanti2 ....Inshaallah ...auntie cerita okay...tapi jangan lah brand auntie 'otak kuning pulak '. Just nak share dengan anak2 auntie di luar sana baik yang dah kawin atau pun belum.

Some of my collections of photos during my 21st birthday celebrations...












akan sambung...

15 comments:

  1. 1-muka auntie mmg tak brubah dr dulu smpai la..

    2-senyuman auntie sebijik sejibik cam noy...

    3-mmg best berkwn dgn org yg tua dr kita, leh lak cedok ilmu dunia dan akhirat dgn depa...

    4-akan sabar tunggu sambungan auntie itu...;p

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Nani let me & my hubby be the first one from this post to wish u a HAPPY 32ND ANNIVERSARY...wow great! As what I've commented in Peeja's blog..."the best relationship is one where ur love for each other is greater than the need for each other". You've proved it. You both have gone through A LOT of obstacles,ups and downs in life. You either 'swim' or 'sink' but you choose to swim. As a woman I really salute you...you are the greatest...a great woman, super mom and of course the best wife for Major Bob. No one can ever replace you in our hearts. Love you both always and take care my beloved sis. Miss u...muah.

    ReplyDelete
  3. auntie masa muda2 very the hot la...suka nya..yg best moment tu auntie masih simpan gambo dolu2...org dolu2 ni mmg vogue n daring la muda2

    ReplyDelete
  4. autie cun mehhh...muka maintain aje smp laa ni..

    ReplyDelete
  5. Salam Auntie,
    wohooo besaqnya kek..

    ReplyDelete
  6. meriah sungguh depa celebrate besday auntie..mmg kesayangan sungguh aa auntie ni..

    ReplyDelete
  7. salam...auntie..tq ye singgah blog saya...HAPPY 32ND ANNIVERSARY

    ReplyDelete
  8. so sweet la ur fren aunty, specially ms nancy...

    happy anniversary :)

    ReplyDelete
  9. Salam ziarah dari Pak Karamu

    ReplyDelete
  10. askum aunty.. best betol baca blog aunty ni...ralit jadinyer... dalam masa stengah hari saya dah habis baca blog aunty hik hik hik... cant wait to read for the coming entries!! (^__^)

    ReplyDelete
  11. besarnya kek auntie..tgh2 lapar ni bla tgk rasa terliur plak..hehehe

    ReplyDelete
  12. wah auntie..
    spek mata belalang ni zmn dulu2 lagi dah ada eh...

    cun laaaa


    -salam ziarah :) -

    ReplyDelete
  13. Salam kenal aunty.

    Nice blog aunty...saya suka.
    I will definitely come back...

    BTW tq for dropin by :)

    ReplyDelete
  14. cantiknya auntie,sama je muka dari muda smpi tua tak berubah cantiknya ;)

    ReplyDelete
  15. seronok kan bila di celebrate cam2 kan auntie.. terasa disayangi...

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...