THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, July 22, 2009

Penyakit Ganjil

Salam pada semua..

Auntie tak dapat nak sambung episod seterus nya sebab auntie sakit. Auntie tak dapat kepastian apa kah penyakit terbaru yang auntie alami..di samping menanggung kesakitan yg dah lapan bulan tak boleh berjalan dengan kuat dan masih belum boleh mendengar..

Dunia auntie yang penuh dengan ujian dari Allah.. Hanya engkau lah tempat mengadu, engkau lah yang ku seru setiap detik dengan nama mu.. 'Ya Allah Ya Rahman'.

Auntie cuba untuk menaip.... tapi setiap baris yang di karang, auntie jadi blur..hilang konsentrasi..

Sakit menular ke kepala berdenyut2 , tangan dan lengan kiri auntie macam di gigit2 bisa, dan susah bernafas. Sakit ni menyerang terlalu kerap. Yang pelik nya.. bila dekat nak masuk waktu solat mula lah penyakit tuh serang auntie. Kalau malam 11.30 sampai lah 3 pagi. Kalau terlena pun akan terjaga bila dah nak subuh sakit lagi.

'Ya Allah Ya Rahman' terima lah solat ku yg dalam kesakitan ini.

Auntie akan menangis2 kesakitan, uncle lah orang yg selalu menenangkan auntie sambil memicit2 lengan auntie sampai terlena.

Auntie bukan nya berjalan kemana2 hanya duduk di rumah..Dah dekat 2 bulan auntie tak keluar rumah..walaupun ada kenduri kahwin. Cuma dua minggu sudah auntie ke rumah kematian, itu pun jiran sebelah rumah auntie.

Suatu malam auntie terlena dalam kesakitan..kebiasaan auntie akan berzikir sampai lah terlena...auntie bermimpi anak auntie yang sulung Khairul.... terbang2 hinggap kat bumbung, ceiling rumah...

Auntie terjaga bila di gerakkan oleh pija. Kata pija mama meracau2, tapi pija pelik kenapa pula roma auntie tegak dan banyak 'goose pimple' di lengan auntie.

Seram keadaan malam tuh..

Bila dah pagi, auntie minta uncle bawakan auntie jumpa orang alim yang arif pasal penyakit ganjil ...untuk bertanya adakah auntie di ganggu oleh makhluk halus.

Kata Ustaz Rashdan, banyak gangguan halus..kena cari limau perut 21 biji dan air mineral yang 1 kilo tuh, untuk buat air mandian.

Auntie dan Uncle pegi lah pasar keramat dan beli apa yang di minta oleh ustaz tuh.

Air dan limau tuh di doakan.. buat mandian selama 7 hari. Tempat tuh juga ada menjual air 'Zam Zam' auntie ambil kesempatan untuk membeli nya.

http://www.naqia.com.my/ dan http://naqia.blogspot.com

'Ya Allah Ya Rahman' amat bersyukur, engkau izin kan kesakitan yang di tanggung berkurangan. Tak sekerap sebelum berubat.

Salam rindu pada semua...

39 comments:

  1. semoga auntie cepat sembuh
    dan sentiasa tabah hadapi segala
    dugaan dariNya

    ReplyDelete
  2. Aunty, i love to read your girls blog, pastu ada link to yours. I simpati ngan apa yg Aunty alami, apa kata saya suggest aunty pergi ke Syifa Al-Hidayah. ni link nyer : http://www.syifa-alhidayah.com/index_live.asp?lang=bi ; cuba lah. Saya pernah ke sana , alhamdulillah im life is so much better. Aunty buka website nyer dulu, but if you have queries, please call me. This is my no 012 6738394

    ReplyDelete
  3. saya doakan auntie akan cepat sehat dan berblog semula...

    ReplyDelete
  4. aunty take care ok.
    lebiu!

    ReplyDelete
  5. ya ampun, ujian yg Dia berikan pd auntie menunjukkan Dia sayangkan auntie..

    moga auntie senantisa sihat selalu..

    doa2 pembaca auntie bersama2 auntie..

    ReplyDelete
  6. Patutlah lama takde entry dari auntie... Semoga auntie cepat sembuh dan sihat disamping keluarga tersayang

    ReplyDelete
  7. auntie... yana suka baca blog auntie tapi memang jarang bg comment... tapi entry ni btol2 buat yana rasa sedih... semoga auntie tabah dgn ujianNya.. semoga auntie terus kuat melawan segala dugaan yang datang... semoga uncle n anak2 aiuntie terus kuat bersama2 auntie... Semoga auntie cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. moga auntie cepat sembuh.

    ReplyDelete
  9. take care of urself,auntie!

    semoga cepat sembuh dengan izin Allah SWT.

    amin.

    ReplyDelete
  10. Allahuakhbar!!! :(

    SEMOGA AUNTIEMAMA AKAN KUATKAN SEMANGAT K..CEPAT2 SEMBUH TAU. ailebiu gak...(ikut si tijah)

    ReplyDelete
  11. semoga dipermudahkan urusan auntie di dunia ni, ya? insyaAllah, Allah akan sentiasa bersama dengan hambanya yang teraniaya.

    get well soon, auntie!

    ReplyDelete
  12. Get well soon auntie... semoga auntie diberikan kesabaran yg tinggi...
    Take a good care of yourself.

    ReplyDelete
  13. saya sentiasa nantikan cerita aunty yang sangat bagus cara penyampaian dan penceritaannya.

    semoga aunty cepat sembuh dan dijauhi dari segala yang tidak baik.

    saya doakan...

    ReplyDelete
  14. kesiannya auntie...semoga cepat sembuh dan pulih sedia kala...
    kami doakan auntie sihat selalu ye...

    ReplyDelete
  15. ALLAH memang sayang auntie sbb tu di duga begini...

    doa dr sy agar cpt sembuh

    amin.

    ReplyDelete
  16. Harap auntie byk2 bsabar ye. Xpe,auntie brehat dlu ckup2,itu lbeh pnting dari blog ni..yg pnting auntie cpt smbuh. Semoga Allah sembuhkan & pmudahkan penyakit auntie..amin.

    ps:kami smua rindu dgn auntie..

    ReplyDelete
  17. smoge aunty cpt semboh n dimurahkan rezeki.byk2kn bersabar ye.

    ReplyDelete
  18. salam... semoga aunty cpt sembuh. bykkan bsabar & anggap la ia dugaan dari allah swt.

    ReplyDelete
  19. Semoga Allah makbul kan doa-doa kita semua ya auntie..... zey doakan auntie cepat sebut seperti sedia kala.. amin..

    ReplyDelete
  20. salam aunty
    sedih baca entry ni
    semoga cepat sembuh
    berusaha dan bertawakalah...

    ReplyDelete
  21. salam auntie...
    saya sentiasa menunggu entry dari auntie
    tapi bila lama tak berupdate...mcm ada rasa yang auntie tak sihat
    tapi tak tau nak tanya kat sapa
    semoga auntie sembuh dan sihat
    banyakkan ingat padaNYA kay

    ReplyDelete
  22. mira doakan auntie cepat sembuh ye..kuatkan iman.org yg beriman selalu diuji Allah..bersabar ye auntie

    ReplyDelete
  23. Salam aunty
    semoga aunty cepat sihat

    ReplyDelete
  24. Saya simpati dengan aunty. Saya harap aunty lekas sembuh yer. Anggaplah ini semua dugaan dariNya dan teruskan berusaha dan bersabar yer Aunty. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  25. Salam untie.

    Im one of ur silent readers.Seronok baca blog untie n i respect ur loyalty towards uncle from the very beginning of ur relationship sampai sekarang.believe it or not, i really want to be like u.seorang anak, isteri dan ibu yang baik dan sabar and not to forget yang sangat sporting.
    saya doakan untie cepat sembuh dan dimudahkan segalanya.AMIN.

    ReplyDelete
  26. Hazzel doakan semoga autie cepat sembuh. harap di kurniakan kekuatan & ketabahan oleh Allah.

    ReplyDelete
  27. semoga aunty cepat sembuh...rehat ye aunty

    huggiess....

    ReplyDelete
  28. Didoakan utk auntie semoga segalanya akan berubah seperti sedia kala.. Moga2 auntie sentiasa mendapat kekuatan dan ketabahan dalam mengharungi ujian dari Allah...

    ReplyDelete
  29. semoga cpt sembuh auntie....

    ReplyDelete
  30. Kesian auntie..Harap auntie tabah
    menghadapi ujian yg ALLAH diberikan..

    ReplyDelete
  31. sy pon sama2 doakan auntie cpt sembuh kay...

    ReplyDelete
  32. untie,

    saya doakan untie cepat sembuh.
    semoga ALLAH melindungi untie!!!

    ReplyDelete
  33. Salam Auntie,

    Semoga auntie tabah dengan ujianNya dan cepat2 sembuh ya :)

    ReplyDelete
  34. salam autie, autie semuga cepat sembuh ya...byk2 doa pada allah dan ima harap autie tabah dlm menempuh ujian dr allah...aminnn

    ReplyDelete
  35. Kak Ungku BettyJuly 29, 2009

    Salam,doa saya agar Kak Nani banyak2 bersabar. Kak Nani banyakkan juga membaca 3Qul, surah Al-Baqarah, esp ayat 2 yang terakhir atau dipanggil 'amanat Rasul' dan Bismillahilazhi ayat pendinding yang paling ampuh untuk perlindungan dari semua makhluk Allah yang berniat jahat. insyaAllah. So take care, miss you and love you both. Kak Nani mintak tolong pija & nonoi meramaikan followers saya bleh? thank you

    ReplyDelete
  36. AnonymousJuly 29, 2009

    melly...

    Untie semoga cepat sembuh n take care

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...