THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, July 2, 2009

Episod 33 - Singapore

Imbasan episod 32

Pertunangan di lansungkan dengan majlis yang amat sederhana.

Burhanuddin masih di Kluang, kami berjumpa every weekend. He travelled by train to KL from Kluang.
He arrived in KL by 3.00 am on Saturday and back to Kluang at 9.00 pm on Sunday.

We spent our get together at Disco. Emm...Hilton KL -Tin Mine, Regent - Regent Club, Hilton PJ - Glass Bubbles. These were the best clubs during auntie's time. Supper kat The Lodge.
Those days live band yang performed. The most popular local band was Carefree, Heavy Machine and Alley Cat.

Kunjungan yang kerap, auntie dan Burhanuddin di kenali oleh pemain2 band nih.
Auntie punya lah kemarok, tanpa Burhanuddin pun auntie akan pergi during weekdays. Habis..dah kenal band boys, waiter and waitresses and the Floor Manager, tempat2 tuh dah jadi macam second home pula. Sometimes auntie joint them for supper after their performance. Carefree masa tuh di gilai oleh anak2 'mat saleh'.

Auntie tak berbohong pada Burhanuddin, setiap kali auntie pergi..auntie bagi tahu dia. Dia tak pula halang auntie. Dia jenis tak pernah tunjuk cemburu, muka 'sardin' cool habis.. Auntie bagi tahu juga pada dia yg auntie selalu hantar band boys yg tak de transport ke rumah mereka. Dia orang tinggal di Bangsar, dekat rumah auntie, so angkut lah..
Dia orang kebanyakkan nya on drugs..tapi auntie tak pernah join bila dia orang hisap ganja tuh.. Tak teringin langsung pun. Tu sebabnya auntie 'Value my life so much' Allah has protected me from such being. Allahhu Akbar...

Okay, about office auntie sekali lagi pergi ke annual meeting, kali ini kat Spore..gi dengan kereta En Anwar. Rasa macam couple pulak bila berdua saja.
Auntie suruh En Anwar tuh singgah rumah bakal Mak Mertua auntie..Bodoh kan!! tak terfikir nanti apa orang kampung akan kata, berdua gi Spore. Kunjungan auntie di sambut baik oleh Bapa Burhanuddin bila auntie kata En Anwar tuh boss auntie. Kami di hidangkan minuman.
Dalam perjalanan menuju ke Spore, En Anwar kata yang bakal bapa mertua auntie sangat tinggi agama tasauuf.. Entah... auntie masa tuh tak tahu apa yg di maksudkan oleh En Anwar tuh. Memang lah penuh ayat2 AlQuran di dinding2 rumah, dengar khabar dia berguru dengan Sidi Haji Rashid (Tarikat Ahmadiah). Tapi auntie tak pernah ada peluang berbual dengan bapa nya tentang agama. Belum masa nya lagi...ketika itu.

Kat Spore auntie dibawa melawat ke Orchard Road. It was a fashion street. Semua yang kat situ bergaya dengan fesyen2 trendy. Auntie shopping macam pompuan gila. Sambar T shirt and blouses yg tak de kat KL. Jam tangan bermacam2, yg besar dan lonjong pun auntie angkut. Sampai pinjam duit advance kat Ms Nancy..tak cukup duit yang auntie bawa.

Dah tu hari kedua gi...kat Haw Par Villa kalau tak silap.. gambar ada sekeping jer.



Pengalaman yang amat seronok, bergambar dengan staff2 kat Spore Office..




Balik dari Spore, auntie feel to have a new hair style, so auntie crop my hair to shoulder length. Feel so great with the new look.






Bergambar dengan Ms Nancy pada malam BBQ kat office PJ



akan sambung..........

16 comments:

  1. cantiknya aunty masa muda :)

    ReplyDelete
  2. cerita yg bakal bersambung...harus lg best...

    auntie, nnti citer gak le pergolakan alam pertunangan auntie ngn uncle ek...;p

    ReplyDelete
  3. Haw par villa ... Huh !!! legend tu .. Time saya kecik selalu gak parents bawak gi sana . Auntie masuk tak exhibition yg pasal kepercayaan neraka bangsa cina tu ..seram kan tengok patung2 tu .Leh kasi nightmare woo ...

    ReplyDelete
  4. Salam Auntie,
    Hehehe.. muka uncle mcm "Sardin" ek.. hhehehehe..
    I like ur new hair tu.. so sweeeeet :D

    ReplyDelete
  5. cantek! any hairdo pun lawa...
    aunty still contact ms nancy ker? dia pun cun gak ..

    ReplyDelete
  6. New hair cut nampak auntie lagi gojes :) Tiap2 minggu dating.. same goes with me.. tiap2 minggu balik KL for dating :)
    Nancy sangat gojes jugak :)

    ReplyDelete
  7. muke aunty time gelak tu mcm muke noy! cantik~ ;D

    ReplyDelete
  8. ak ah,senyuman autie goes to noy n peej..ms nancy memang cntik kan?dia chinese ke?macam mix

    ReplyDelete
  9. untie,
    uncle sgt la sporting, kan!!! very open minded....

    ms nancy tu cantik la untie....ade mix mat saleh ke???

    ReplyDelete
  10. Auntie rela berulang alik bg2 jauh yep..itulah chinta ....

    ReplyDelete
  11. happening le auntie! cam nk sama lak ngan parents ai. dowang pon camtu gak tau.. hik!

    ReplyDelete
  12. fuyoo auntie, parents uncle alim eh?alamak klu sy sure dh kontrol abes punya..haha tp kan auntie, nape muka ms nancy tu sy tgk cam muka nonoy sikit2...heeheh..dpt tempias ms nancy ek

    ReplyDelete
  13. Auntie, i like ur long hair! macam ala2 farah fawcett lagi..why cut it off? :(

    ReplyDelete
  14. salam untie //

    saya ni silent reader untie.. saya seronok baca cerita untie .. siap blaik cerita kat mak.. hu hu...
    baguslah memori untie .. still ingat kisah dulu2..

    keep blogging yer untie..

    salam perkenalan untie..
    singgahlah ke blog saya ibuadam.blogspot.com

    take care untie

    ReplyDelete
  15. Auntie nie pandai bergaya la kalo bergambar:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...