Followers

Thursday, June 4, 2009

KURANG SIHAT

Pada pembaca setia, auntie just nak inform yang auntie kurang sihat sejak hari Isnin yang lalu.

Perasaan auntie terlalu gembira terharu dan sayu bila berjumpa ramai sepupu2 auntie yang masing2 dah tua. Auntie di jemput ke kenduri kahwin pada hari minggu yang lepas.
Sepupu auntie nih, membuat kenduri kahwin cucu nya di Cheras batu 9. Bayangkan lah auntie dah tak jumpa mereka dah sekian lama. Dulu2 auntie bermain2 dengan mereka kat Kampung Baru masa kami kecik2. Lama sangat terpisah dengan mereka. Auntie yang sebenarnya banyak meluangkan silaturahim dengan keluarga suami auntie di Melaka. Hari Raya, kenduri kendara semuanya dengan orang Melaka.. auntie rasa sungguh tak adil kenapa auntie macam ni! Kita isteri, banyak ikut jer apa yang suami tetapkan.

Auntie tak segan di peluk cium pada ari tuh. Auntie menangis2 terharu....emm...masing2 dah nak kawin kan anak. Minggu depan pun ada lagi kenduri, tapi tak dapat pergi sebab anak buah suami pun ada kenduri kat Kelang. Kesana lah auntie nanti, tapi auntie minta kat suami auntie nak pergi kerumah sepupu auntie pada hari Jumaat ....besok. Nak jumpa juga sepupu auntie jugak.

Masa hari kenduri tuh, auntie terlambat keluar dari rumah. Cadangnya pukul 10:30 dah nak keluar rumah tapi leka keluar pukul 11:30 apa lagi bila sampai jer dah pukul 1:20 tengahari, kereta dah banyak parking. Auntie terpaksa berjalan di pimpin oleh suami auntie. Sambil berjalan terhoyong hayang auntie bilang tiang lampu di tepi jalan. Lima batang..... jauh tuh. Auntie berhenti, dan berkata pada suami auntie...

Auntie : Yang.. jauh lagi ker? Nani dah tak larat... nih! penat sangat sampai rasa nak lepas kentut lah....

Suami : Oi! Jangan ada orang kat belakang... nanti terkuat.... buat malu jer...

Auntie : Habis... sejak sakit tak pernah jalan macam nih, punya lah jauh... kalau ada anak2 dia orang dah usung wheelchair.

Suami : Pelan2 lah.. kang sampai lah kita..

Sejak tuh, kaki auntie sakit sangat.... saraf kaki auntie baru nak baik... kena jalan 5 batang tiang lampu terus jem...

Tuh yang auntie tak update.... rehat dulu....

28 comments:

  1. Atie FrankfurtJune 04, 2009

    Dear auntie..bykkan berehat yer..x apa kitorang peminat cerita auntie setia menanti.. :) semoga cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  2. Aunty,

    rehat banyak2 yaa...

    rindu nak tnggu autny update!

    Cepat sihat aunty!

    ReplyDelete
  3. AnonymousJune 04, 2009

    syian autie.... x per auntie rehat dulu.... yg penting kesihatan autie. Nanti dah sihat & ada kelapangan auntie leh update "marathon" lagi... ha ha

    ----anna----

    ReplyDelete
  4. yee..sila kentut lepet..lepet..mcm machine gun..haha..agaknya kalau hari tu lepas kentut..xde la sakit sgt kot..sebab legaaa...haha

    ReplyDelete
  5. hi autie..slm kenal..masih cantik wpun sudah berumur..hope sihat2 selalu

    ReplyDelete
  6. auntie, get well soon. tak sabar nak tunggu update auntie ni sebenarnya. but auntie rehat jer la dulu. sehat selalu auntie nani

    ReplyDelete
  7. takpe auntie rehat dulu...get well soon :))

    ReplyDelete
  8. hampeh peej..huhu..

    sabar k auntie,kitorang semua doakan auntie selalu..

    ReplyDelete
  9. i can see how peeja and nonoy stay strong in their time of difficulties. aunty banyak influence them.5 btg tiang is approximately half km tau aunty....and that's one big achievement for a person like you! it is indeed very far... and mmg sgt memenatkan... but u take it easily... plus uncle pon keep on motivating and buat2 lawak so that u dont feel the pain... suka lah.... its how we see things kan and u have teach us to look at it in different perspective

    fara doakan aunty cepat sembuh....
    never mind... sakit kejap je tuh... nak cepat sihat la tu kan...sbb dpt exercise.... stay strong aunty ye... and i'll pray for u...always!

    ReplyDelete
  10. takpe takpe auntie..
    blog buley tunggu..
    auntie rest byk2...
    *wink-wink*

    ReplyDelete
  11. ooppp....oppppp....jangan ketut lagi. ada orang. kalau pak ali tak dak dia heran ada orang ke tak dak orang ke. dia main boh ja. kadang-kadang keluar bunyi mcam peeja cakap bunyi mcm mesin gun or even worse bunyi cam berat cirit. Perhh!! evil.

    ReplyDelete
  12. auntie...
    terjawap gak kenapa dah lama tak update
    tapi mmg dah terdetik yg auntie tak sihat
    ada gak tgk2 kat blog peej n nonoy
    mana la tau diaorg ada blog pasal kesihatan anutie.
    emm..anyway...jaga diri and rehat byk2
    kitaorg setia menunggu

    ReplyDelete
  13. Salam aunty,
    saya doakan aunty cepat-cepat sembuh & banyakkan rehat...

    saya akan setia menanti update seterusnya..hihihihihi..

    ReplyDelete
  14. AnonymousJune 05, 2009

    harap auntie cpt sembuh...
    banyakkan berehat ek auntie...
    kami setia menanti cerita2 auntie...

    ~maru~

    ReplyDelete
  15. hish... pesal peej tak dokong auntie??? marah sama peej... ehehehe

    ReplyDelete
  16. tak sabar nak tunggu sambungan cerita aunty. bila dah sihat nanti sambung ya.

    rehat cukup-cukup...

    ReplyDelete
  17. aunty, get well soon and rehat banyak2 ..
    xoxoxo

    ReplyDelete
  18. kak nani banyakkan rehat....take care ye....

    ReplyDelete
  19. take care auntie. get well soon..

    ReplyDelete
  20. take ur time,auntie.
    byk rehat and get well soon!

    ReplyDelete
  21. alahai sian untie

    moga2 untie cepat sihat yer untie

    memang best dapat jumpa kawan2 lama kannnnn....... meriah sgt dan sgt la nostalgia gitu

    kalau saya, saya kentut jer untie, takde mintak2 izin hahahaha

    eh untie byk2 rehat yer, jaga kesiahatan tau

    ReplyDelete
  22. Salam Auntie Nani,

    Byk2 kan rehat yer auntie, moga cepat sembuh. Cant wait to read ur next entry. :D

    ReplyDelete
  23. Semoga auntie tabah dan kuat menghadapi dugaan allah, semoga cepat sembuh....

    ReplyDelete
  24. Slm Auntie,

    Angah suka sangat baca kisah hidup Auntie. Angah kenal family Auntie melalui Peeja.. Moga2 Auntie cepat sihat yer. Takpe, take ur ime to hv a good rest.

    Angah :)

    ReplyDelete
  25. aunty...
    get well soon k...nnt bole continue lagi...best la bace kisah2 aunty...pasni bleyh convert to novel plk..huhu :D

    ReplyDelete
  26. get enough rest ya...Allah always with u...aminn

    ReplyDelete
  27. Ribuan Terima Kasih, kepada semua yang doakan auntie sihat. Auntie dah rehat dan start menulis pada pagi tadi. Terima kasih auntie juga rindu kat semua.....

    ReplyDelete
  28. auntie rehat cukup2 yer.. semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...