THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, June 25, 2009

Episod 31 - Menyamar

Imbasan episod 30

Auntie minta balik ke KL keesokkan hari selepas membaca surat dari Maria....

Gambar sebelum bertolak ke KL...




Soalan bermain dalam fikiran semasa driving back to KL, siapa Maria?
Should I ask him or let it go...but my curiosity win the battle to ask him who is the girl!

Auntie : Siapa Maria?

Auntie hanya menanya soalan tanpa memerhati air muka nya...
seketika keadaan jadi sunyi..tiada jawapan dari Burhanuddin. Auntie juga tidak repeat soalan tuh, hanya menunggu...

Burhanuddin : Maria mana?

Auntie : Apa nih! I tanya u, kenapa tak jawap? U tanya I balik buat apa?

Burhanuddin : Nih! mesti surat dalam beg I kan? Please dont bother coz I tak de feeling apa2 pun dengan dia.

Auntie : Eh! tak faham soalan? I tanya siapa dia jer..yang u jawab sampai feeling meeling tuh pasal?

Burhanuddin : Tu jawapan yang patut I bagi tahu dengan u..and pls dont ask me anymore about her... I want to have a good memorable time with you not arguments. I miss u and love you..

Jawapan mati dari Burhanuddin, tak dapat auntie nak tanya soalan bertalu2 dalam fikiran..... macam mana kenal? bila kenal? cantik ke dia? kenapa mesti berutus surat dengan dia? tapi semua nya auntie pendamkan jer..tak guna tanya kalau tak berjawab...betul gak cakap dia, tak kan pasal Maria tuh nak gaduh2 sampai rosakkan hubungan yg dah setahun merindui akan kepulangan nya.

Auntie just put a stop of asking more questions, and concentrate on my driving...
As what he said let it be a good memorable moments and journey for both of us...

Sampai jer kat KL, dia tido semalam and off he goes back to his hometown. I will always love him....and I know his is going to be 'the man in my life'.

Auntie kerja seperti biasa, I kept everything ... my problems to myself way to private and hid things deep inside, instead of asking for help and advice from my friends. This is my game, I have to finish the game ...my own way... With young mind and always want to be the best woman for my guy....no written rules I could not disguise .....

So auntie called Texas Instrument...bertanya pada operator...ada tak perempuan nama Maria kerja kat situ...
Memang ada kat pejabat tuh yang bernama Maria..Emm..apalagi auntie minta tolong sambungkan untuk bercakap dengan dia. Entah mana dapat idea menyamar sebagai kakak pada Burhanuddin..kebetullan pula kakak Burhanuddin bernama NurAiny, cuma ejaan jer lain sebutan sama..

Auntie : Tu Maria ker?

Maria : Siapa nih! (Dengan suara marah2)

Auntie : Eh! kenapa marah2.. nih kakak Burhanuddin...NurAiny. Kenal Burhanuddin?

Maria : Sorry ye kak.. saya nih ramai orang menganggu..

Auntie : Kenapa pula orang nak mengganggu...

Maria : Entahlah kak..saya tak kuasa nak cerita..

Auntie : Kakak sebenarnya nak bagi tahu yang adik kakak..Burhanuddin dah bertunang..jadi kalau boleh jangan lah melayan adik kakak tuh lagi..

Maria : Betul lah kakak, dia ada cerita yang sedang berkawan rapat dgn seseorang, tapi tak de pulak cerita dah bertunang..

Auntie : Dia tak cerita dia dah bertunang? Tak perlah..cuma kalau boleh Maria jangan ganggu perhubungan mereka...

Maria : Tak de apa2 masalah kak..kami cuma baru berkenalan melalui surat jer tak pernah jumpa pun..kawan saya yg bagi alamat dia di Australia..

Auntie : Terima Kasih lah banyak2....

The new challenge gave me a new adventure...will this attempt bring me in deep trouble?....



akan sambung......

25 comments:

  1. bravo auntie. i pun akan buat yg sama i were in your shoe.

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan auntie
    seronok baca blog ni..memang saya tidak sabar2 menanti episod by episod
    auntie nak tahu saya pun pernah menyamar macam nih pada ex-girlfrend my huby..
    bukan nak marah-marah cuma nak kepastian aje..
    ok auntie..jaga diri baik-baik ye..
    sayang auntie....

    ReplyDelete
  3. Salam auntie..
    selamat berkenalan..saya sering mengikuti blog yg istimewa ini
    memang tidak sabar menanti episod by episod...Auntie
    dulu aya pernah juga menyamar menghubungi ex-girlfrend my huby ,tp bukan untuk menyerang...cuma ingin kepastian..
    bila kita tahu kenyataan baru lega perasaan..betulkan..
    ok auntie jaga kesihatan baik-baik ye...

    ReplyDelete
  4. salam aunty..best sgt read your life's journey..hehe xsbr nk tgu the next entry..glad u r back!!saya doakan aunty cpt2 sihat!amiinn =)

    ReplyDelete
  5. auntie...sy tgh khusyu' bace, tetiba ajer dh abes..alamak...kna tgu lagi 2-3 hari laa br dapat jawapan nyer..nway, sy pon pnah buat mcm autie, tp sy tak nyamar.terus tny je.siap offer lg pompuan tu suh jd gf kpd ex bf sy ... reverse psychology..hahaha

    ReplyDelete
  6. kalau noy, mula mula noy akan bedal yang lelaki dulu. perempuan tu kalau dapat carik, ngahahaha.. botak kepala dia noy cabut rambut dia. herk! nonoy bukan penyabar macam mama. tah ikut perangai sapa lahhh.. haihhhh

    ReplyDelete
  7. wah auntie..tabik spring..daring tol nyamar..hik hik hik..hehehe jealousy can be such an ugly monster kan?

    ReplyDelete
  8. untie,

    another question???
    tk sabar nih nk baca next story!!!

    ReplyDelete
  9. huarghhh.,..auntie..sambung lg...

    brani sungguh auntie ka..nyamar bagai...syok la bc, tak sbr tunggu citer nak kwen lak...;p

    ReplyDelete
  10. hehe.. akhirnya dah tau..
    so tak payah la auntie risau lagi lepas tu kan.. hehe..

    maria tu ramai sangat peminat kot.. tu yang ada je orang call dia tu.. hehe

    ReplyDelete
  11. Salam Auntie,
    Wehuuu siap menyamar lagi..mesti lepas tu mcm2 soalan2 bertubi dari minda yang keluarkan :D
    Lepas tu Auntie......

    ReplyDelete
  12. selamat pagi auntie...
    semoga sihat2 selalu...

    kalau saya pon saya nk tipon tapi gigil2..hahahha

    ReplyDelete
  13. auntiee...wahh..waahh....
    pandai auntie menyamar...hehee....
    x sabar nk tuggu next citeee...yehaa

    ReplyDelete
  14. kalau saya pun,haruslah sedih if orang lain ada nak berkenalan dgn teman-mmg-mesra kita.
    just in case si dia berubah hati kan.

    it's actually great when you called Maria.very brave of you.
    this is what we call cinta.hehe/

    kalau I,I dont know what to say!maybe kalau dengar that 3rd party says Hello pun agaknya dah kecut perut!HAHAHA

    ReplyDelete
  15. haiihh tak sabar nak tunggu next episod... pandai auntie buat suspens...

    ReplyDelete
  16. Salam auntie,

    Berani betul auntie pi call Maria tu..Wuhuhu..tapi best gak wat camni,lenkali kalu nak tiru idea boleh ni..Wahhh..Maria selalu diganggu??Adakah sebab dia suka 'menganggu'??

    ReplyDelete
  17. ohohooooo...gud idea auntie!!! tp musti masa auntie call tu jantung cam nk tertanggal. dup dap dup dap..

    ReplyDelete
  18. Amboiii auntie... gambar sebelum bertolak balik ke KL je dah tahu auntie macam ala2 tersimpan satu perasaan utk bertanya siapakah Maria :) Serious je muka auntie :)

    Klu saya pun.. saya telefon Texas .. menyamar sumer.. Owhhh nk tunggu cerita selanjutnya... ternanti2 ni :)
    Have a nice weekend auntie :)

    ReplyDelete
  19. kalau saya pon wat benda yg sama..in fact kalau saya, memang akan tanya bertalu2 soalan sampai dpt jwpn yg puas hati keh3x...

    ReplyDelete
  20. hahaha... pandai kak jadi PI...

    ReplyDelete
  21. menunggu kot2 ade 'gunung berapi meletup' utk sambungan crita nie..hehe

    ReplyDelete
  22. auntie ni mmg tauuuu.... asyik stop kat plot saspennn jer... cam citer drama tv laks... ahahahaha
    aper jadik aper jadik??? gelojoh tul aku nih... ahahaha

    ReplyDelete
  23. Kannn!! Dosi (sudah) bertunang tapi kata dinch (tidak) bertunang lagi ya auntieeee..

    Piap piap dia!!

    P/s - saja nak share dgn auntie, the PLU language :>

    ReplyDelete
  24. hhehe... kalo saya jadi aunty mmg saya buat bende yg sama...menyamar! ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...